Ötvös Tibor

Nagyon megéri free-to-play játékot fejleszteni

A 2020-as évben a legtöbb pénzt hozó játékok listáján csak elvétve találni nem free-to-play modellel rendelkező játékokat.

A játékosok és a szakma is természetesen mindig érdeklődve nézi, hogy egy-egy játék milyen bevételeket ér el és a kiadók ennek megfelelően alakítják a címeik fejlesztését. Miközben mi is folyamatosan Call of Duty vagy éppen a Cyberpunk 2077 eladásait követtük nyomon, addig a most megjelent, a játékvilág 2020-as bevételeit összesítő listán csupa free-to-play cím szerepel a legjobbak között.

A lenti fotón látható is az összes cím és mellette a bevételek, milliárd dollárban. A legjobb, nem ezt a modell használó játék a Call of Duty: Modern Warfare és a Warzone összevont kiadása lett, mely 1,913 milliárdot hozott 2020-ban. A Fifa 20 hozta az ezüstöt, míg a GTA V a maga 911 milliójával a harmadik helyet. Érdemes kiemelni a Cyberpunk 2077-et, mely a nyolcadik lett, 609 millióval.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Még szerencse, hogy kb. egyikről se tudom, micsoda. (Kivéve a LoL-t, mert mobáztam régen néha, csak a DOTA2-vel.)

    Elvileg a lényeg az in-game áruház, amiben miben szart össze lehet vásárolni, nem kell neki free to play-nek lennie. Még szép, hogy jobban megéri az olyan játék, amiben el lehet költeni anyuka 10 évi fizetését 2 perc alatt, mint az, amit egyszer megveszel, aztán kész.
  • kvp #1
    Ezeket a jatekokat szokas felig viccesen "free to pay"-nek hivni...