MTI

Négyszázmilliós befektetés a THX Gamesbe

A Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. egy társbefektetővel közösen 400 millió forint tőkét fektetett a Facebookon bevezetés alatt álló Triviador stratégiai kvízjáték fejlesztőjébe, a THX Games Tartalomfejlesztő Zrt.-be.

A játékfejlesztő közleménye szerint a befektető Andó Sándor társbefektetővel közösen tőkeemeléssel hajtotta végre a tranzakciót, a cég tőkéje így a duplájára nőtt. A fejlesztő cég legismertebb magyarországi játéka a Honfoglaló, míg nemzetközi színtéren a Facebookra fejlesztett stratégiai kvízjátéka, a Triviador vált népszerűvé. A közlemény idézi Tóth Zoltánt, a Euroventures igazgatóját, aki szerint a tőkebefektetés célja a játék nemzetközi terjeszkedésének elősegítése, illetve új játékok bevezetése.

Bihari Attila, a THX Games igazgatóságának elnöke elmondta: a Triviador oldalát alig több mint egy hónappal az indulást követően már 150-nél is több országból, havi 200.000 felhasználó látogatja. Hozzátette, hogy a Facebook több mint 750 milliós felhasználói bázisa óriási növekedési potenciált jelent a játék számára, amely jelenleg a hetedik helyen áll a közösségi oldalon futó kvízjátékok népszerűségi listáján. A THX Gamesnak mintegy 20 ember dolgozik, a cégnek még nincs lezárt üzleti éve.

A társaság üzleti modellje úgynevezett mikrotranzakciós modell, ami azt jelenti, hogy a játék ingyenes, de vannak extra szolgáltatások, lehetőségek, amelyeket meg lehet vásárolni kis összegekért. Mivel ezek valóban kis összegek, ezért hívják mikrotranzakciós modellnek.

A Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. Közép-Kelet-Európa független kockázati tőkebefektetője. A cég 2009 óta kezeli az európai uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot (CIF), mely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. A Euroventures IV alap célja magyar közép- és kisvállalkozások - társbefektetők bevonásával történő - tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart. A THX Games az Euroventures IV harmadik befektetése volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • sanyicks #6
  Az mi az isten? Olyan mint a travian? Vagy mi volt az a nagy divatmarhaság.
 • gombabácsi #5
  Azért ez a 400 millió az nem semmi. Én dolgoztam cégnél ahol 10-20 ember dolgozott (folyamatosan bővítve 20-ig) egy nextgen játékon kb 2 évig. A projekt költségvetését később kb 150 milliónak becsültük (átlag fizetések és egyéb költségek összeadásával - mi dolgozók természetesen konkrét adatokat nem tudtunk, de szerintem jó becslés).

  Sajnos leállították a projektet, de később csináltam róla egy videót hogy megörökítsem a munkánkat az utókornak. :) Itt van:
  http://www.youtube.com/watch?v=CU-i71_RbzE
 • CybeRick #4
  És most essek hasra?
 • Cat #3
  Övék a facebookos Triviador.
 • sanyicks #2
  miután a 20. kaptafa stratégiát megcsinálják ez is be fog bukni
 • gombabácsi #1
  "A THX Gamesnak mintegy 20 embert dolgozik, a cégnek még nincs számottevő bevétele és eredménye."

  ??????