Ötvös Tibor

A 2009-es év 99 legjobb ingyenes játéka

Nem szükséges több millió dolláros büdzsével készített játékokat venni a boltban ahhoz, hogy jól szórakozzunk.

A böngészőben játszható programok között akadnak igazi gyöngyszemek, és az egyik internetes magazin most össze is gyűjtötte a tavalyi év 99 legjobb, legeredetibb és legérdekesebb ingyenes játékát. Kiemelnénk, hogy a lista nem állított fel sorrendet vagyis itt nincs győztes, a számozás nem a helyezést jelenti. A teljes listát nem érdemes felsorolni, a linkre kattintva mindenki megnézheti. Inkább kiemelnénk hármat, mely nekünk a legjobban tetszett.

A Mazing Monk: a játékban egy szerzetest alakítunk, aki egy Rubik-kocka-szerű területen kell, hogy összegyűjtse a fehéren világító gömböket. A csavar a játékban a kocka irányítása, melyet szintén nekünk kell megoldani. A jó logikai képességet igénylő program mindenképpen kellemes meglepetés lehet a stílus kedvelőinek.

Evidence of Everything Exploding: egy meghatározhatatlan stílusú játék, mely az idei év legérdekesebb és legötletesebb ingyenes játéka. Egy nyíllal kell a pályán elérni a Reach-pontot, miközben minden "bizonyítékot" - a számokat - összegyűjtjük. Mindenképpen érdemes kipróbálni.

This Is the Only Level: amint a cím is mondja, ebben a játékban mindössze egyetlen pálya van. Ám minden teljesítés után más-más nehezítés vár ránk. Elsőre gyorsan végigugrálunk, utána rögtön meghalunk - megfordultak az irányok -, majd harmadszorra az agyunkat kell megmozgatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #9
    A legjobban tetsző a listáról a Flash Portálhoz hasonló Continuity című elmebeteg platform ugrálós/puzzle játék :)
  • Inquisitor #8
    Ja igen, ha meghal valaki a játékban soha többet nem tudja elindítani, míg nem törli a megfelelő sütiket. De kit érdekel? Sokkal érdekesebb ha meghall valaki és nyomogatja a Continue gombokat. Én szétröhögtem az agyam.
  • Inquisitor #7
    you-only-live-once
    Hát ez kész ... magyxar felirat + japán hanggal. Azt mondja "ÍGyorsabban megmentem, mint ahogy a Half Life 3 feltelepül". Lol.
  • Novell #6
    Nekem egy játék hiányzik a listáról, a Dragon Age: Journeys
    Igencsak jó RPG, ahhoz képest, hogy böngészős
  • Hoz_Hun #5
    A legjobb számomra amúgy a Scary Girl (43. a listában).
  • Hoz_Hun #4
    Pontosítva a munkával nem töltöd idődet (időnket, hehehehe). :)
  • 5i #3
    Nekem tetszett az A Mazing Monk, de a hosszabb listából a 79. Plants vs Zombies Flash Version, a 70. I Love Traffic és a 83. Crush the Castle tette ma élvezhetőbbé a munkával töltött időmet:-)
  • Indigo #2
    Engem valahogy nem vonzanak ezek a flash alapú cuccok... Nem mondom, vannak köztük ötletes játékok. Barátnőm szokott nagy ritkán valami tower defense-szerűséggel játszani, de én a magam részéről maradok a "komoly" játékoknál...
  • Lost Lont #1
    Hát... bár a listát nem néztem végig, és itt is csak a másodikat és harmadikat tudtam megnézni, de nekem nem jöttek be.
    Az explodingos sima mászkálós, pontokat érintős, ellenséget elkerülős, csak meg van fűszerezve zavaró háttérrel meg figyelmet elterelő szövegekkel, meg nekem amúgy is túl szürreális az egész, inkább zavaró, mint érdekes.
    Az egypályásnak megcsináltam az első öt pályáját két perc alatt, a többihez meg nincs kedvem. Lehet lennének érdekesebb dolgok a végén, de annyira nem kötött le.
    Ettől még persze vannak jó webes játékok, magam is láttam igen jót, csak hát kinek mi tetszik, de a legtöbb szerintem inkább időelütésre jó, én maradok inkább a "nagyobb" játékoknál.