Ötvös Tibor

A Nintendo a 2009-es év győztese - az Amazon szerint

Sokan úgy vélik, hogy a képzeletbeli konzolháború továbbra is gőzerővel folyik, pedig az már rég véget ért.

A Nintendo ugyanis minden fronton lealázta a két konkurensét, akik ezért inkább azt próbálják hirdetni, hogy a japán óriás Wii konzolja nem is nextgen, így nem számít bele a versenybe. Mindenesetre az egyik legismertebb és leglátogatottabb internetes áruház, az Amazon összeállította a 2009-es év videojátékos listáját, mely a fentiek ellenére is több, mint érdekes eredménnyel zárult.

Eszerint 2009-ben a videojáték kategóriában a Nintendo Wii konzolja fogyott a legjobban, míg a második helyre a Wii Remote Controller, a konzol irányítója került. A bronzérmet a WiiMotion Plus nyerte, melyet a Remote Controllerhez csatlakoztatva kifinomultabb mozgásokat is végre lehet hajtani. Az első játékot az ötödik helyen találjuk. A New Super Mario Plus alig egy hónapja jelent meg és ennek ellenére ilyen előkelő helyen szerepel.



A második játék (az összesítésben a hatodik) a Wii Fit Plus Balance Boarddal kiegészítve, míg a Wii Sports Resort a bronzérmes (összesítésben a hetedik). Az idei év sikerjátéka, a Call of Duty: Modern Warfare 2 X360 változata a kilencedik, PS3-as verziója pedig a tizenharmadik. Összesítésben a Nintendo kilenc terméke jutott be a Top 10-be, ami nagyon szép teljesítmény. A többi oldal jelen pillanatban még nem szolgált ilyen listával, pedig szívesen látnánk azokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #6
    Ehh kimaradt az 1. mondatbol:
    Azert "szokas" nem nextgennek nevezni,mert nem hd...ezert nem akarjak a masik 2 melle venni...szvsz ez igy azert baromsag,mert:
  • cateran #5
    Azert "szokas" nem nextgennek nevezni,mert nem hd...szvsz ez igy azert baromsag,mert:
    a, nagyjabol ugyanakkor lett piacra dobva,mint a masik 2
    es ami meg fontosabb
    b, ugyanarra a piaci teruletre (szorakoztato elektronika,asztali konzolok)

    A Nintendo bemutatta az iskolapeldajat annak,hogy hogyan kell eladni valamit,elvileg hatranyosabb helyzetbol,mint a konkurencia (az elvileget a hd hianyara ertem)Sokkal jobban mertek fel a piacot,illetve az igenyeket (A MS szokas szerint olyan volt amilyen,nagy meglepetest nem okozott,de a Sony..ok nagy bukta...a marketingesek meg a marketgatyasok valahol mashol jartak,masik bolygon..)
  • wackydog #4
    Azt nem tudom most hol vannak azok az emberkek akik itt ajnaroztak,istenitettek a ps3-at, xboxot,remelem jatszanak,avval legalabb tamogatjak a vesztes konzolukat
    (marha legalisan boltban vett gameket hasznalnak)....
  • opeca #3
    Ennyit tud a Microsoft és a Sony. Ennyit tudnak felmutatni. Persze ki is gondolta komolyan, hogy az egyik legrégibb és legnagyobb, konzolokkal foglalkozó céget, amelyik gyakorlatilag magát a Konzolt tette híressé és klasszikussá, le fogja nyomni két ilyen gyagyi vállalat?

    A Nintendo ilyen, néha szunnyad, de amikor felébred, akkor lesöpör mindnekit.
  • zola2000 #2
    És még azt mondják hogy a japán videojátékok nem érdekelnek senkit, és a nintendo mi? Mellesleg a japán videojáték cégek közül csak a capcom fejleszt elsődlegesen hd konzolokra, a többi japán gyártó elsődleges platformja a wii és a kézikonzolok, míg a nyugati gyártók sokszor nem is portolnak ezekre a gépekre, csak az utolsó két helyen álló gépekre (ps3/360) fejlesztenek, szerintem így hosszú távon elvéreznek. Ja mielőtt valaki a magyar helyzettel jönne: durván más a magyar piac mint a világpiac.
  • wackydog #1
    1UP for Nintendo :D ez az ev is az ovek....
    "A Nintendo ugyanis minden fronton lealázta a két konkurensét, akik ezért inkább azt próbálják hirdetni, hogy a japán óriás Wii konzolja nem is nextgen, így nem számít bele a versenybe"
    Jah hogy igy allunk....
    Akkor a Sony konzolja sem mivel egy koppintas az egesz es egyben nem nexgen mert a kontroller meg mindig a ps1 ese....:S gartula sony kalap szar vagy....
    Xbox meg torodheten inkabb a redringel,hogy ne dogoljon be a gep egy jatek kozepette,de oket nem erdemes szidni hisz ok nagyot fognak lepni a NATAL-al.
    A sony viszont kijon a wii-rol koppintott iranyitoval,mekkora gagyik.....
    Es nem ertem ha a wii a mozgaserzekelos cuccal nem nexgen.akkor mi????!!!
    A sony vagy az xbox joyos,gombos kanaperaragasztott segges iranyitoja????
    IDIOTAK!