Ötvös Tibor

Terroristának nevel a Modern Warfare 2?

A jelek szerint egyetlen sikerjáték sem ússza meg a vádakat, miszerint rossz példát mutatnak vele a gyerekeknek.

A Fox televíziós csatorna egyszer már árnyékra vetődött, mikor is szexista és pornográf tartalmú játéknak minősítette pár "szakértő" a Mass Effect első részét. Az ember azt hihetné, hogy tanultak az akkori visszhangokból, ám a ma reggeli tévéadás másról tanúskodott. A Fox News reggeli kiadásában ugyanis volt egy beszélgetés, melynek témája a most megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 volt, a hírrovat házigazdája pedig meghívta Jon Christensent a Slash Gamer és Jim Steyert, az Ésszerű Média elnökét egy beszélgetésre.


Az, hogy utóbbi úriember rögtön azzal kezdte, hogy csak észérvekkel tud vitába szállni, láthatóan senkit nem érdekelt. A műsorvezető ugyanis az "olyan erőszakos játékot hoznak be a házamba, amellyel a nyolc éves kisfiam játszva terroristává válhat és ebben semmi nem akadályozhatja meg" mondattal zárta az amúgy rövid beszélgetést (teljes formája elérhető itt), a két szakértő pedig csak a fejét csóválta.

Tény, hogy lehetünk terroristák (a beszélgetés egy spoilert is lelő, szóval csak ennek függvényében tessék elolvasni), ám a pálya előtt a játék rákérdez, hogy valóban meg akarjuk csinálni vagy inkább következmények nélkül átlépjük azt. Az Activision természetesen azonnal lépett az ügyben és helyreigazítást kért, melynek a Fox még em tett eleget.

Közben a Modern Warfare 2 megdöntötte a GTA IV angliai rekordját, hiszen a leszállított 3 millió példányból a megjelenést követő 24 órában 1,23 milliót már el is kapkodtak, mely 47 millió dolláros bevételt jelentett a kiadónak. Az eddigi rekord "mindössze" 631 ezer darab volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • polarka #26
    Keményen reklámozzák ezt a játékot.
  • dronkZero #25
    Ugyan, Lengyelországot bármi hatására megtámadhatod. Lengyelország olyan.

    (:P :D)
  • bladesoft #24
    LOL :D
    Akkor Én mit mondjak 5éve wowozok, imádom az fps-t ,Baldurs Gate 2-t végigvittem kb 30x...ez az irás szerint én közveszélyes vagyok?
    Mondjuk én ugy tudom hogy Adolf Hitler szeretett ötödölözni... ha én is ötödölözöm olyan hatása lehet hogy megtámadom Lengyelországot?
  • dronkZero #23
    Egyébként eléggé vágják az arcok ezt a marketing-témát. Nem igazán hozott lázba ez a cucc, de olvastam ezt a hírt, hogy lehet benne civileket mészárolni tömegével, és már dobtam is be a torrentet a letöltések közé... :P :D
  • koschwarz #22
    nemrég végigtoltam a thief 3-at: nem is kell mondanom, hihetetlen fortélyokat tanultam, hogy legyek tolvaj.
  • daemon017 #21
    Ekkora egy hülyeséget hogy lehet állítani,nem tudom megérteni az ilyen embereket,ha a Modern Warfaretől a gyerek arab terrorista lesz,akkor ennyi erővel a gta-tól fekete drogdíler strici,vagy autótolvaj lesz,vagy a Manhunt-tól hidegvérű sorozatgyilkos lesz. "TILTSUK BE AZ ÖSSZES JÁTÉKOT" xD Röhej...
  • qwas #20
    Most már tuti biztos megveszem ezt a játékot amint elfogadható lesz az ára. :)
  • Fbn Lx #19
    az assassin's creedre is rá kellett volna írni, hogy
    "The game allows you to be an assassin"
    A bérgyilkos mégis mennyivel etikusabb, mint a terrorista?

    Vagy a kotor 2-re, hogy "The game allows you to be a sith". Embereket kínzó, gonosz, sötét erőkben fanatikusan hívő tömeggyilkos.
    De nem, mert amire rányomják, hogy TERRORISTA, az egy olyan aduász manapság, mintha a világ egyedüli megrontójáról, a megtestesült ördögről beszélnénk. Azaz NEM... valami SOKKAL rosszabbról, mert azért nem b*sznak meg senkit, ha egy játékban ördögöt lehet játszani... Na de ha terroristát! Fúúúú, az a szent amerikai demokrácia (eheh...) ellensége, ezért az ördögnél is jobban kell üldözni. Kiidegelnek az ilyen szent jelszavak. Inkább a terrorista, mint a cionista amcsi elnök.
  • Indigo #18
    *hirdetés
  • Indigo #17
    Hát ha ez nem fizetett hiretés volt az Activision részéről (el tudom képzelni, hogy vásároltak pár percnyi műsoridőt...), akkor most kaptak egy ingyen reklámot.