Ötvös Tibor

216 ezer aláírás a StarCraft 2 LAN mellett

Miközben a Valve Left 4 Dead 2 elleni bojkottja végre megoldódott, addig a Blizzard továbbra is kénytelen a StarCraft 2 LAN-követelőivel foglalkozni.

Főleg úgy, hogy a júniusban meghirdetett petíció a cikk írásának pillanatában 216 ezer aláírónál tart, ami többszöröse a Left 4 Dead 2 40 ezres tömegének. A Blizzard azonban továbbra sem hajlandó foglalkozni az üggyel, részükről lezártnak tekintett a LAN-követelés.



Mint ismeretes a Blizzard júniusban jelentette be, hogy a StarCraft 2-ben nem lesz LAN-játékra lehetőség, helyette mindenkinek a Battle.net szerverein keresztül kell játszania. A rajongók nagyon felháborodtak, ám a fejlesztők hajthatatlanok. Remélhetőleg sikerül ésszerű egyezségre jutniuk, mert a jelek szerint a rajongók nem fogadják el a LAN-utánzatot, melyhez szintén kell Battle.net hozzáférés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #38
    Hogy törik fel azt, hogy csak netre tud menteni, neten tárolja az achivementeket, mindent? Írnak hozzá egy battle.net-et? Ott van a WoW, 5 éves játék, és Magyarországon is benne szokott lenni a top10 PCs eladási listában. Vajon miért? Csak nem azért, mert nincs hozzá normális tört szerver? Hova kell ettől jobb, emberbarátabb, akár hardware-es védelem (ami eleve halott ötlet, de mind1).

    Az igaz, hogy nincs mindenhol PC, de a Bliz egy profitorientált cég, nem pedig közösségi szolgáltató, mint mondjuk a magyar tv. Éppen ezért nagy ívben lesz.rja azokat akiknek nincsen netjük, ha a belőlük fakadó bevétel kiesést kompenzálni tudja azon, akik mégiscsak megveszik a játékát, ha már nem lehet lewarezolni.

    Ha otthon csinálsz LAN partyt, akkor az gondolom abból áll, hogy elmondod a wifi jelszót a népeknek. Azok meg rákattintanak a te hálózatodra, beírják a jelszót, és máris van netjük. Onnan kezdve meg nem értem miért ne tudná authentikálni magát mindkét gép a battle.net-en. Socketes kapcsolatot simán tud építeni mind, belül látják egymás ip címét, tehát egyiken indulhat egy lokális szerver.
  • Quent1n #37
    "A Bliz védi azoknak a játékosoknak az érdekeit, akik tisztességesen megveszik a játékait, és akik pénzéből fejleszti a következő játékait." Attól még ugyanúgy fel fogják törni a cuccot ezt te is tudod. Tehát megint ki szív? Aki megveszi, mert őt szívatják vele, ennyi. Egyébként pedig szerintem nem szerencsés egy játékot ennyire nethez kötni, mert azért még mindig nem úgy áll a világ, hogy minden PC-vel rendelkező háztartásban van net. Meg lehetne oldani a warezkérdést, akár hardveres szinten is de szoftveresen is ezeknél emberibb módon. Csak az többe kerülne ennyi. Így a saját szar rendszerüket is népszerűsíthetik plusz mivel warez úgyis lesz, még a játékot is.

    "Az hogy a multi LAN-on vagy battle.net-en megy részletkérdés - mehet már így is, úgy is." A bökkenő annyi, hogy ha valakinél összeültök LANozni nem bizti, hogy fel fog engedni egy netről mindenkit a Battle.net-re hiába van meg mindenkinek az origi game, bár ebben nem vagyok biztos. PLusz a LANhoz nem kell önmagában net, tehát bárhol lehet tolni. És ez azért nagy előny!
  • Komolytalan #36
    A blizz jó termékeket rak le az asztalra. Az emberek megveszik. Aki _semmit_ se vesz meg, az warezolta, eddig. Ezután nem fogja - ennyi.
    A bliz termékei jellemzően nem olyanok, hogy letöltöm, játszom vele 1 órát, és törlöm mert szar. ha 1 tetszett, tetszeni fog a másik is valószínűleg. Ha mégse, pár pályás/napos próba lehetőség mindegyiken van.
    A Bliz védi azoknak a játékosoknak az érdekeit, akik tisztességesen megveszik a játékait, és akik pénzéből fejleszti a következő játékait. Én nem akarok azért fizetni, hogy te warezolva ingyen játszhass. Éppen ezért - mivel a játékosok nagyobbik fele megveszi a játékait (nem Magyarországon, hanem világ viszonylatban), te és a többi warezpistike majd messziről nézhetitek, ahogy én játszok SC2 és társaival. Mivel ezentúl csak battle.net bejelentkezés után lesz mentés, és battle.net bejelentkezés után lesz multi. Az hogy a multi LAN-on vagy battle.net-en megy részletkérdés - mehet már így is, úgy is.
  • Komolytalan #35
    Bliz játékai jellemzően a legolcsóbb szórakozási formát nyújtják, ha figyelembe veszed hogy hány óra kikapcsolódást nyújtanak.
  • Quent1n #34

    Hober Mallow : Butaság, mert nem függ olyan szorosan össze a két dolog mint hiszed. A magyar átlagember az olyan, hogy ha ingyen van miért fizessen érte? Tök mindegy, hogy havi 300ezret keres vagy 140-et. Havi 300ból még bérel 4-5 seedservert torrentre... Sokan egy szaros Win7re sajnálnak kiadni 25ezer forintot ami nevetséges, hisz két játék áráért egy oprendszert kapnak amit évekig használnak. Persze a gépre előtte volt 200 ropi.. Szóval itt elsősorban mentalitásbeli gondok vannak. Ezen nem segít, hogy Józsi bá havi 300 lepedőt visz majd haza esetleg, mert akkor elkölti nagyobb házra nagyobb autóra a szoftvert meg lopja továbbra is. Persze nem lehet általánosítani szerencsére sokan vesznek eredeti gammákat köztük én is. Ami nem kell azt meg eladom/cserélem ami bár nem legális de legalább valaki fizetett a játékért egyszer. Mérlegelni kell és szelektálni. Út az igényesség felé.

    Ruley : Igazad van. Sajnos a Blizzard kicsit paranoiás lett. Pedig tudhatnák, hogy a StarCraft a mai napig egész jól fogy. Tehát ha valóban jó játékot csinálnak akkor nem kell aggódni. Viszont amitől tartok, hogy a SC2 egyáltalán nem lesz valami nagy dobás és így akarnak több pénzt fogni. Kár lenne. Egyébként párhuzamosan ott az IW: Modern Warfare 2-es terve ami kb. ugyanez. Lehet hogy ez a jövő. Akkor viszont, netet mindenhova mer jajj nekünk...

    Egyébként a Blizz ezzel jól rá fog baszni mert így aztán leshetik hogy mikor lesz a SC2ből is komoly verseny gamma LANokon is.

  • MrPrise #33
    Szerintem is így van. Sőt, már csak marketing szempontból is megérthetné nekik a LAN-t belerakni, mert ugye akkor azt látná mindenki, hogy milyen rendes ez a Blizzard, hallgat a játékosokra és lehet, hogy sokan már csak azért is megvennék inkább, hogy kifejezzék mennyire támogatnak egy olyan kiadót aki hallgat a játékosaira. Manapság már kezd kimenni a divatból ez a hozzáállás a kiadóknál.
    Másolásvédelemként a battlenet szerintem eleve halott dolog, úgy is feltörik és úgy is lokális battlenet szerveren fogja nyomni mindenki aki LAN-on akarná játszani. Ha tényleg Battlenet-en fog menni csak, akkor azzal szerintem csak a Blizzard fog veszíteni, hírnév és eladások tekintetében.
    Az is lehet, hogy ez az egész kavarás csak marketing és eleve raknak bele LAN-t is.
  • Ruley #32
    Ez nem így működik, nem nekünk kell kiérdemelni hogy a Blizzard nagy kegyesen normális terméket rakjon le az asztalra, hanem nekik kell jó játékkal kiérdemelniük hogy hajlandóak legyünk megvenni azt, különben elhúzhatnak a csődbe.

    Ha az emberek elkezdenék "2-sével venni a Blizzard termékeket", abból a Blizzard csak azt tanulná meg hogy nem is kell majd LAN a SC3-ba, a hülyéknek így is jó.
    Ha viszont mindenki lewarezolja, (mert úgyis le lehet majd), vagy kihagyja, akkor vagy végre meghúzzák magukat és belátják hogy ha legközelebb ennél kisebb buktát akarnak akkor a vevőik igényeit kéne keresniük, vagy a SC4-be még durvább korlátozásokat tesznek, és annak a pár tucat idiótának árulják akik még így is remélik hogy a vak támogatásuk hatására egyszer majd jobbra fordulnak a dolgok.
  • Healbacsi #31
    HOber Mallow: Csucskategorias szamitogepre persze telik, szoftverre mar nem?.. Hogy is van ez?
  • Hober Mallow #30
    szerintem fehérítsük ki a magyar gazdaságot és akkor majd mindenki jól keres és nem fog warezolni ha lesz pénze eredeti gammákra:) ennyiiii
  • Major #29
    Én is azt mondom ne legyen LAN, nem érdemlik meg az emberek a mai mentalitással. Inkább akik sírnak kezdjétek 2-sével venni a Blizzard termékeket, fehérítsük ki a magyar szoftver piacot (kb 80% warez és 20%-a veszi meg az embereknek az eredeti szoftvereket) és talán a SC 3-on már lesz LAN :D