MTI

Nintendóra kerül a Micimackó

Hamarosan a játékkonzolokon is olvasható lesz Micimackónak és a Százholdas Pagony lakóinak kalandjai, miután a dán Egmont könyvkiadó beleegyezett a mackótörténetek és más gyermekkönyvek elektronikus változatban való kiadásába.

Több mint 80 évvel A. A. Milne második és egyben utolsó Micimackó-története után október elején jelent meg a világ leghíresebb medvéjének jogtulajdonosok által engedélyezett folytatása. A Micimackó visszatér című kötet megjelenése utáni első két napon már négyezer példányt adtak el a könyvből, az előrejelzések szerint az új történet a karácsonyi vásár egyik legkeresettebb könyve lehet.

"A hagyományos könyveknek mindig meg lesz piacuk, a kiadóknak azonban a digitális világ adta lehetőségeket is fel kell használniuk" - mondta Rob McMenemy, az Egmont ügyvezető igazgatója. A Micimackót és a kiadó gondozásában megjelenő egyéb gyermekkönyveket ezentúl a Nintendo DS játékkonzolokra igazítva elektronikuskönyv változatban is elérhetővé kívánják tenni. A Nintendo rendkívül népszerű a 7 és 11 éves korosztály körében, ezért magától értetődő volt, hogy a gyerekeket azzal az eszközzel szoktassák az olvasásra, amelyet minden nap használnak - hangsúlyozta McMenemy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!