Ötvös Tibor

Várakozáson alul teljesít a PSP Go

Nem okozott különösebb meglepetést a hír, miszerint a Sony új zsebkonzolja, a PSP Go eléggé a várakozások alatt teljesít.

Ám az azért már meglepő, hogy az angol kereskedők alig egy hét után máris elkezdték akciósan árulni a gépet. Az eredeti 225 fontos árról mostanra már lementek 200 fontra. Az egyik kereskedő úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt egy hét alatt mindösszesen egyetlen darab PSP Go-t adott el, míg Nintendo DSi-ből 26 darab fogyott.

Emellett a PlayStation Store-ral sincsenek megelégedve a vásárlók. A frissen megjelent Gran Tourismo UMD-verziója például kerek 5 fonttal olcsóbb az üzletekben, mint a hálózaton. Így viszonylag kevesen választják a letöltés lehetőségét. A Sony egy "a vártnak megfelelően teljesít a gép" mondattal reagálta le a történéseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #10
    "és az között amit ti nap mint nap bekajáltok."

    úristen...

    igazából pár perce azon gondolkodom, hogy komoly-e ez a figura, hárommal alattam, de ha igen, akkor nem semmi.
  • GG #9
    "de sokan direkt a régit keresik és veszik meg."

    Csöndben megjegyezném, hogy a régebbiket fel lehet törni (de nem mindegyiket) talán ez is közre játszik a dologba. Tuti megugrik az eladások amikor kijön/megtalálják a downgradelés módja.
  • MrBlowfish #8
    Nagyon ügyes a PSC, hogy egy az egyben le tudnak hozni egy sajtóközleményt. Tényleg ők az újságírás csúcsa.
  • Fórumharcos #7
    A következő szöveg a psc tulajdona onnét másoltam érdekesség kedvéért,hogy mennyi módon lehet festeni a dolgokat és persze érzékeltessem azt hogy mi a különbség egy erős stabil karakteres írás és az között amit ti nap mint nap bekajáltok.
    köv.
    Eddig elégedtt a Sony.
    A Sony európai részlege, az SCEE a Gamesindustry.biz "üzleti" weboldalnak adott interjújában elmondta, hogy a korábban több fórumon is "halva született ötletnek" titulált, valamint pár hardverforgalmazó bojkottját élvező PSP Go abszolút a cég elvárásainak megfelelően szerpel Angliában, ahol a PSP eladások 120%-kal nőttek az újradizájnolt gép múlt csütörtöki debütálása óta. Nagyon érdekes tény, hogy nem csak a Go, de a normál 3000-es modell iránt is megnőtt a kereslet: több üzletben az új, "kiplakátozott" gépet kínálják a leendő vásárlóknak, de sokan direkt a régit keresik és veszik meg.

    Jelenleg a két legkeresetebb PSP cím Angliában a GT PSP és a FIFA 10 - utóbbi eladásaival épp rekordokat döntöget.

    A PSP Go 224.99 fontos áron debütált múlt héten, de máris lejjebb vitték az árát: az Amazon, a Play, a GAME és a HMV áruházak máris £199.99-ért kínálják az UMD meghajtó nélküli konzolt.

    Jack Tretton Sony főgóré boldog; a szárnyaló eladások beszédessé is tették az urat, aki egy Forbes interjúban a konkurenciáról is nyilatkozott: szerinte a Microsoft olyan jól áll anyagilag, hogy megengedheti magának a beruházások relatíve lassabb megtérülési idejét. A Sony ennél gyorsabb, de még mindig sok áldozattal járó profitszerzést tűzött ki magának. A Nintendo üzletpolitikája a leginkább kockázatmentes: ők pontosan tudják, mi szül kis kockázattal, gyorsan sok pénzt, és az ehhez vezető utat járják.
    ...Mindenki maga szűrje le,és persze saját véleménnyel!

  • ffxi #6
    Lehet, hogy vcsak kísérlet volt ez az egész a Sony felől.
  • Sir Quno Jedi #5
    Nem is adnám oda érte a pár hetes fasza PSP slimemet! Rohattak!
  • Indigo #4
    A szoni bekaphassa... Ha ilyen idióták, hogy nem mérik fel a piacot, és a saját elképzeléseiket próbálják lenyomni az emberek torkán, akkor megérdemlik a sorsukat.
  • FuryAlpha #3
    sux! hehehe
  • SH3 #2
    A Gran Turismo ingyenes PSP GOn 10 napig. Csak úgy mellékesen megjegyzem. pff.
  • concrete #1
    ronda lett, nem MUSTHAVE típusú készülék. ennyi.