Ötvös Tibor

Visszatér a gyurma-küzdelem

A ClayFighter anno az SNES tulajoknak okozott pár kellemes órát, ám a jelek szerint az Interplay Earthworm Jim mellett a gyurmás verekedős játékot választotta ki visszatérése hírvivőjének.

Ma ugyanis az Interplay hivatalos közleményben tudatta a világgal, miszerint a kukac - és a Fallout MMO - mellett az eddig három részt megért komolytalan verekedős játék, a ClayFighter kapja meg legújabb részét, mely végül is egy remake lesz. A bejelentés szerint a program jövőre jelenik meg, ám első körben csak Wii és DS konzolokon lesz elérhető.



A ClayFighter igazi felüdülés volt a Street Fighter II és Mortal Kombat ütközeteiben megcsömörlött játékosoknak. Az Interplay játéka egy percre sem vette magát komolyan - mondjuk ez nehéz is lett volna olyan karakterekkel, mint a a rosszkedvű hóember, Bad Mr. Frosty vagy a hormonzavaros Elvis-imitátor, Blue Suede Goo.

A ClayFighter igazi világsiker lett és '93-as SNES-es bemutatkozása után egy évvel később MegaDrivera is ellátogatott. '94-ben jött egy folytatás is C-2: Judgement Clay, mely a Terminator 2 filmet parodizálta ki, majd jött a '97-es ClayFighter 63⅓, mely az akkor piacon lévő összes N64 játék elé tartott görbe tükröt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #1
    zsírság.. snes emun még mostanában is toltam :D