Ötvös Tibor

Még mindig készül a Half Life 2: Episode 3

A Valve egészen kettős képet mutat mostanában a rajongók felé. Először is miközben a Half Life 2 harmadik, az egész történetet lezáró epizódja már több éve nem adott magáról életjelet, addig alig egy év alatt kettő Left 4 Dead játék is a piacra kerül.

Gondolom egyetlen FPS-fannak sem kell bemutatni a Half Life sorozatot - legalábbis remélem. A - többnyire - Gordon Freeman kalandozásait bemutató játék megreformálta az FPS stílusát, második részével pedig tovább vitte történetet. Az már a fejlesztés befejezése előtt nyilvánosságra került, hogy a második résznek nem lesz rögtön vége, hanem a hozzá érkező epizódikus "kiegészítőket" kipörgetve tudjuk meg a teljes sztorit.



Mindenesetre az Episode Two már több, mint két évvel ezelőtt, 2007. első felében megjelent, ám a titokzatos harmadik részről eleddig nem sok információt tudhattunk meg. És ez a mai napon sem változott, hiszen a Valve vezetője, Gabe Newell mindösszesen csak annyit nyilatkozott a Half Life 2: Episode Three kapcsán, hogy nem kell aggódni, a program készül. Azonban sem megjelenési dátum sem egyéb részlet nem látott napvilágot a cuccról. Az egésszel az a baj, hogy a Half Life 2 motorja már nem az igazi, az Unreal3 vagy az idTech5 lazán lemossa a színről, ráadásul a rajongók is egyre türelmetlenebbek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #23
    Nem kicsit vagy lemaradva:) Már hónapokkal ezelött volt az engineből (és voltaképpen a Rageből) videó,de azóta van hivatalos Rage videó is ingame részekkel....nem olyan csúnya ám az:D
  • Lalee1 #22
    Sztem sokkal pénzéhesebbek nem lettek, ezzel kapcsolatban mindenki elfelejti, hogy már a Half-Life első részének is volt két kiegészítője. Jó, oké más kicsit, mert ott más szemszögéből élted át a black mesa balesetet itt meg Gordon sztoriját nyújtják tovább, mindenesetre azokért is fizetni kellett anno.
  • Csak77 #21
    "bugot már réges-régen kijavították, én magam jelentettem be, és néhány hétre rá jött a javítás"

    Persze Móricka, hogyne. Hiszünk neked. Te vagy a bug-felfedező, s híró!
  • kids #20
    Szubjektív tudom. Sokaknak bejön, de nekem a San Andreas után visszalépés. A grafika kidolgozott persze, de mit sem ér, ha a játékmenet így lealacsonyodott.
    Csal címszavakba, ami konkrétan nem tetszett: történet, zenék, monoton küldetések, vidék hiánya.
    A korábbi 3 játék esetében a remek gta feeling egyből beszippantott, itt ez valahogy elmaradt.
    A PC porthoz meg nem hiszem, hogy kellene kommentár.
  • Csak77 #19
    Talán azért, mert akkor még gyerek voltál.
  • 2097 #18
    Mikor kidobták a Lost Coast-ot akkor jött a 64bit mód is.
  • zooleeh #17
    a Half Life 1 olyan elmeny volt anno ,hogy azota se volt reszem olyan jatekelmenyben az hetszentseg!
  • Zombee #16
    Kit zavar, hogy 5 éves motor... a Half-Life 2 elég jól néz ki még ma is, abban a formájában ahogy 2004-ben megjelent. Azóta meg ugyebár az egész Source engine-t is fejlesztették, már az egész játékban van pl. HDR támogatás is, fejlődött maga az alapjáték is. És tényleg piszok jól néz ki még ma is.
    Láttam már képeket az idtech5-ös motorról, a RAGE-ből, engem nem győzött meg, csinosítgatott Doom3 motornak néz ki, ami csak képen mutatott jól, valójában nem annyira jó, semmi esetre sem olyan időtálló, mint a Quake3. Kár, hogy a Source motort nem licenszelték olyan sok játékhoz, nekem az Unreal motoros játékok pl. sohasem tetszettek, egyik generáció sem. Egy bajom van csak a Source-al, hogy nem OpenGl-re írták. Rühellem a DirectX-et, meg az OpenGl régen is sokkal jobban nézett ki. Kár hogy Carmack a Doom3-al nem tudta úgy kihozni belőle a maximumot, mint a Quake3 idején.
  • Fórumharcos #15
    Szerintem is egy nagyon jó játék!Ha nem adták volna ki az orange box-ot ps3-ra soha nem tudom meg mi az a igazi játék élmémy…
    Én csodálkoztam is mer még ma is helyt álló a grafja!
    Kids” mivel b*szták el a gta4-et?

  • saxicola #14
    A BioShock a legjobbak között van (ha nem a legjobb). Nem csak a kritikusoknál aratott sikert, hanem a játékosoknál is.