Ötvös Tibor

Extrém drága lesz a Modern Warfare 2

Nem tudni, mi van az Activisionnal, de a Brütal Legends-per, az új Tony Hawk játék és a Sony konzoljainak áráról tett kijelentéseik miatt már így is sok ellenfelet gyűjtöttek maguknak, most pedig a Call of Duty rajongók indítottak háborút a kiadó ellen.

Történt ugyanis, hogy az Activision elég magasan árazta be a Call of Duty: Modern Warfare 2-t. Az alapjáték kereken 60 dollárba (azaz kb. 12 ezer forintba) kerül majd, ami jóval több, mint mondjuk a Call of Juarez: Bound in Blood 7200 forintos címkéje. Mindenesetre a Total Gaming Network szinte rögtön szavazást írt ki a honlapján, melyben azt akarta megtudni, hogy ki fogja ennyiért megvenni a programot.



Az eredmény elég meggyőző lett. A voksolók 78%-a döntött úgy, hogy addig nem veszi meg a programot, amíg lejjebb nem megy az ára. Vagy - ami a kiadó számára rosszabb - majd csak használtan veszi meg azt, és ezzel egyetlen centnyi hasznot sem hoz az Activision konyhájára az eladás.

Ma pedig megjelent egy petíció is, melyben egy elfogadható árat követelnek a kiadótól. Ellenkező esetben az aláírók
a, nem veszik meg a játékot
b, használtan vásárolják meg azt vagy
c, olyan országból rendelik meg, ahol olcsóbb.

Jelenleg mindösszesen 3225 aláírást tartalmaz a petíció. Az Activision nem reagált a dologra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qwas #47
    Úgy nézem a magyar nyelv nem annyira az életed.
  • gyepesjoint #46
    énis nagyon sokáig gondolkodtam egy box beszerzésén,mivel van hozzá moncsim,tehát TV-t se kellett volna vennem,de az igazság az,hogy én csak az autós gémek miatt vettem volna(GT,forza,formulaone stb....),és végül nem vettem,mert ez csak 3 játék,és nem érte volna meg...a félre tett pénzből vettem a pc-be egy N9600GT vidikarit,4 gb ramot,és egy core2-es procit,és ez a konfig kb 2 évig jó lesz crysis2-re,MW2-re,stb... PC IS MY LIFE!
  • macseke #45
    Akinek kizárólag játékra kell a gép, annak jó a konzol is. Bár az FPS-eket, real-time stratégiákat nem nagyon tudom én sem elképzelni billentyűzet+egér nélkül... Dehát nem is abban nőttem fel. Szerintem aki alapból PC-s, az már nem nagyon fog átmenni konzolra.. Na majd a gyerekeimnek azt veszek ha lesznek. Hátha nehezebben szerez konzolra pornót. :)
  • zola2000 #44
    Jogos, viszont nem lehet mindenki programozó...
  • macseke #43
    Ja, meg a listát is kösz! Már csak rá kell beszélnem a konzolos (és PC-s, ez fontos! :D ) havert hogy vegyen egy olyat is.. :)
  • macseke #42
    Ja, juteszembe, a Modern Warfare 2-t meg várom már nagyon. :)
  • macseke #41
    Ha játékgépeim lettek volna csak kiskorom óta, most nem lenne ez a melóm, amivel ennyim van PC-re.. :) 4 éves korom óta van gépem (akkor C64), és akkor még ha játszani akartál csak is érteni kellett hozzá -> folyamatos, automatikus IT fejlődés.. Most kaptam le netről a CoV (Commodore Világ, ha valaki nem ismerné) összes számát, és jöttek vissza az emlékek ahogy nézegettem.. Nemcsak a játékok terén, de arról is, hogy akkoriban a cheat nem az volt, hogy beírtad a kódot (vagy kör-kör-négyzet-kör-balra-balra-négyzet :) ) vagy letöltöd (heh!) a trainert, hanem azt írták le, hogy melyik címen kell átírni a játékot milyen értékre ahhoz, hogy ne fogyjon az életed ésatöbbi.. Ezért aztán 10 éves koromban már az Eye of the beholder savegame-jét nézegettem hexa-ban, és néztem hogy melyik érték mit jelent... Mutass egy mai konzolos gyereket, aki akár csak látott 'belülről' savegame-et, vagy egyáltalán bármilyen file-t.. Plusz a korra jellemző, hogy a gyakorlatilag gyerekeknek-tiniknek szánt CoV első 9 részében 34-ből nyolc oldal a programozással foglalkozott.. Szóval igaz, hogy a játék miatt került ennyibe a PC-felújítás (gyakorlatilag csere, a procit meghagytam :) ), de a 'szerelem' az, ami miatt hajlandó voltam bele is ölni. :)
  • zola2000 #40
    300ezret pcre? 200ezer forintért megkapod az összes konzolt együttvéve!
  • zola2000 #39
    Hát pspre nem tudok sok jót, inkább dsre van sok, dragon quest/final fantasy REmakek (n64 szintre húzták fel őket grafikailag, adtak hozzá videókat, szinkronizált szöveget, jóak), Etrian Odyssey, Ragnarok Online, Metroid Prime: Hunters, Zelda: phantom Hourglass, Lost In Blue triológia, Disgaea DS, Tom Clancy Endwar, Luminous Arc 2, Rune Factory 1-2, GTA: Chinatown wars, Anno 1701, The World end with you... Bár pspre ott van még a god of war, a két gta, és most ősszel jön pár jobb cím pspre, de távolról sem annyi mint dsre...
  • macseke #38
    A 13-as számú játékos mondta, hogy meló mellett nincs elég idő játszani, nekem ez pont elég, vagy majdnem.. :) Van nálam kölcsön egy PSP is, azt is próbáltam - azon kívül, hogy gyorsabban megy vele a buszozás ha néha utazom, meg hogy a kb. 1 másodperces bekapcsolási ideje miatt minden szabad percben lehet vele játszani, nem túl megnyerő.. Csupa fosláda játék van rá. Egy kivétel: Final Fantasy VII: Crisis Core.. Na az zsír volt. :) Meg a Warhammer 40.000 Squad Command, az is elég igényes és élvezetes volt. De a legtöbb unalmas és gagyi egyszerre... Ha valami jót tudtok, azért írjátok meg. :)

    U.I: A kezem is eléggé elfárad tőle mer' hosszú távon nehéz, a konzolos irányítástól kiver a víz sok-sok óra játék után is, szóval nem nekem való; meg mostanában költöttem majdnem 300ezret gépre, nehogymá ne azon játsszak.. :)