MTI

Visszatér a fejlesztőlegenda, Warren Spector

Warren Spector, a fejlesztőlegenda ötéves hallgatás után eredeti ötlettel rukkolt elő: steampunk témájú Miki egeres játékon dolgozik.

A steampunk a sci-fi sajátos ágazata, amely ugyan a távoli jövőben játszódik, mégis a viktoriánus Angliára jellemző gőzgépeket, öltözetet és fegyvereket vonultat fel. A gőzzel hajtott járművek egészen különleges masinák, amelyekhez hasonlatosakat leginkább az Elveszett gyermekek városa című filmben lehetett látni. Azután, hogy 2005-ben távozott az Eidostól, Spectorról sokáig szinte semmit sem lehetett tudni, mindössze annyit, hogy a Disneyhez szegődött.

Most viszont fellebbentette a fátyolt Epic Mickey című - enyhén szólva is eklektikus - játékáról. A főszereplő a jól ismert Miki egér, de rajta kívül más Walt Disney-figurák is szerepelnek majd benne, mint például Plutó kutya. Amitől a játék egészen eredetinek ígérkezik, az a felhasznált steampunk világ. Az Epic Mickey műfaját tekintve a jelenlegi információk alapján platformjáték lesz, tehát a jellegzetes 3D-s univerzumban kell majd Mickeyvel és többi Disney-hőssel ugrándozni.

Warren Spector korábban olyan "komolyabb" játékokon dolgozott, mint a hatalmas sikert aratott System Shock, a Thief és a Deus Ex. Mindegyikre kidolgozott, taktikai elemeket is felhasználó játékmenet volt a jellemző, így arra lehet számítani, hogy az Epic Mickey esetében sem lesz ez másképp.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pretorian #1
    Ahelyett, hogy a Thief 4-et csinálná az Eidos-sal...áhhh...