Ötvös Tibor

Nem éri meg a Sonynak exkluzív címeket kiadni

Az idei E3-as Sony prezentáció nagyon meggyőzőnek hatott és minden jel arra mutat, hogy a God of War 3 és a The Last Guardian miatt az idei valóban a PS3 éve lesz.

A jelek szerint erre a Sonynak nagy szüksége is lenne, hiszen a nagy elánnal bejelentett a PSP Go!-ra eddig a pillanatig egyetlen előrendelés sem érkezett, ráadásul az Activision is fenyegetőzik. A nem túl szerencsés hónapot megkoronázandó az egyik internetes oldalon megjelentek a PS3 exkluzív címek eladási adatai, melyek elég megdöbbentőek.

A NPD Group kimutatása szerint eddig mindösszesen kettő PS3 exkluzív cím lépte át az egymilliós eladott példányszámot és ez a 2006. novemberében megjelent Resistance: Fall of Man valamint a Metal Gear Solid 4 (1,1 millió). A kritikusok által magasztalt LittleBigPlanet 750 ezer példányban kelt el. Félmilliós eladásoknál jár a Resistance 2, a Killzone 2, az Uncharted: Drake's Fortune és a Gran Turismo 5: Prologue.



A MotorStorm, a Ratchet & Clank: Tools of Destruction és a Heavenly Sword 250 ezres eladásoknál tart, miközben a MotorStorm: Pacific Rift és a Hot Shots Golf még ezt a számot sem érte el. A felmérés természetesen megemlíti, hogy eközben a Microsoft exkluzív címei ennél mérföldekkel jobb eladásokat produkáltak (lásd Halo 3: nyolc óra alatt 1,8 milliós eladás vagy a Gears of War első része, mely egyedül jobban teljesített, mint a Resistance két része összesen). Talán idén fordulhat a kocka.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #24
    severe brain damage detected :D
  • guppy #23
    ez igy nem igaz, nagyon is sokan próbálkoznak feltörni a PS3-at csak nem megy nekik, és pont a blue-ray miatt. Itt 1 cikk ahol pont ezt ecsetelik.
  • Hober Mallow #22
    amúgy ha lenne ps3 ra warez úgyse érné meg,szeritetek miért nem iparkodik senki sem feltörni? egy BR író 30k egy db BR lemez ami 50gigás(és talán ráfér a játék) meg 4-5 ezer forint.A platinum címeket meg megveszed eredetibe 1500-2000ért.Szóval ha lenne rá warez a mezei BR lemez árát akkoris magasan tartanák.Olcsóbb ha megveszed eredetibe,magyarul.
  • lammaer #21
    "mások meg a játékra erőltetett adatbázis kezelő gépüket..."

    Mennyiért csináltak nálad lobotomiát? :)
  • zola2000 #20
    Mellesleg mások meg a kicsi és puha porszívó dobozukat fényezik, mások meg a játékra erőltetett adatbázis kezelő gépüket...
  • zola2000 #19
    Köszi, most fejeztem be a Fatal Frame 4 japán változatot, most várom, hogy megjöjjön a conduit angliából.
  • Throme #18
    Az x360-on már rég megy a warez. Mióta fel lehet törni a PSP-t azóta azon is megy ám keményen. Tonnaszám lehet letölteni a játékokat. Tehát az igentisztelt sony közönség is ugyan olyan emberből van mint az x360-as. Ha tud (és akar) warezol... Nem is csodálkoznék, ha nem fogyna az új PSP!

    Elméletileg a PS3 az olcsóbb gép (beépített wifi, ingyen netes játék), azonban a gyakorlatban (árcédulát tekintve) mégis a box csábítóbb. Mert kevesebbet kell érte leszurkolni és azzal a géppel vígan lehet már játszani (még az arcade-al is).

    MS egyelőre ügyesebben csinálja mint a Sony.

    Hogy a felsorolt eladások mennyire igazak az mindig is kérdéses, de hogy ennyire indulatokat kelt az nem semmi. Mintha tiétek (PS3/PSP fanok) lenne a cég és nektek fájna a fejetek az esetleges rossz eladások miatt....
  • Fórumharcos #17
    Ismét egy fars minősíthetetlen maszlag,drága a ps + a sony üzletpolitikája nye nye nye bla bla.
    Mihez képest drága a gép induljunk ki innét!!És most ne azt a szét warezolt XFOSt hozzátok NEM!! Bizony szárazon elit gép az ősszes kiegészítővel (ami a ps3ban alapból benne van!)+live éves elő fizetését.
    Add össze -/de ne az aki ezt a cikket írta/-mer még a végén levezeti egy veszteséges NPD group stattal amit még meg fejel egy VÉGÜK VAN ACTIVISION FUF FU FÚÚ!HAJAJA..
    Az eladások felmérése meg ti is tudjátok hogy nem pontosak sőt szánalmas maszlag egy szóval (bla bla bla )ennyit ér kb.
    A pspvel meg eleve semmit nem terveztek umd behalt- hoztak egy új gépet + megnövelték a kínálatot biztos nem ettől várják a NAGY DOLLÁRT!.
    Üdv.
  • neoG #16
    Azé' Te igen jó vételt csináltál azzal a Wii-vel hallod e!?Esetleg nem mennél el játszani egy kicsit ahelyett, hogy minden konzolos témába fényeznéd a pöttöm dobozodat?
  • zola2000 #15
    És még a wiit nevezik casual platformnak pfffffff a wii exkluzív zelda twilight pricessből elment több mint 5 millió, a metroid 3ból két és fél millió, a red steel 2ből 1 millió, a Resident Evil Umbrella chroniclesből is egymillió, az endless oceanból, és az excite truckból is 900ezer felett, inkább wiire adjanak ki jó exklzív címeket!