MTI

Metamfetamin recept a Grand Theft Auto IV-ben

A metamfetamin előállításának receptjét találta meg a hatalmas sikert aratott Grand Theft Auto IV-ben az illetékes brit felügyeleti szerv. A fejlesztő Rockstarnak azonban nem kellett megváltoztatni vagy visszavonni a játékot, mert egy drogszakértő bizonyította, hogy a recept téves információkat tartalmaz.

A Grand Theft Auto (GTA) sorozatot készítő Rockstarnak ez egy újabb burkolt kísérlete arra nézve, hogy botránykeltéssel keltse fel a média figyelmét. A speed-tabletták alapját is képező drog receptjét csak alaposan elrejtve, szinte "időzített bombaként" lehetett megtalálni a játékon belül.

A filmek és korábban a játékok korhatározását is felügyelő brit szervezet állítólag akkor lelt rá a receptre, amikor még a GTA IV tesztelése történt. Azonnal felvették a kapcsolatot a Rockstarral, hogy utasítsák a fejlesztőket: sürgősen távolítsák el a receptet, különben nemcsak betilthatják a játékot, de igen komoly pereknek is nézhetnek elébe. A Rockstar azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket, mondván szándékosan pontatlan adatokat adtak meg a receptben. Az állítást egy drogszakértő is ellenőrizte, így a problémás tartalom benne maradhatott a játékban és a cég a várható jogi következményeket is megúszta.

Ez az újabb szándékosan botránykeltő akció azonban gazdaságilag nem szilárdította meg a Rockstar helyzetét oly mértékben, hogy a cég a recesszió negatív hatásaitól is megmeneküljön. Elbocsátották ugyanis a Rockstar New England részlege dolgozóinak 10 százalékát, amely a teljes helyi minőségbiztosítási részleg és néhány tervező állását érintette. A Kotaku portál forrása szerint a QA részlegnek azért kellet távoznia, mert a cég feleslegesnek tartja, hogy minden stúdiónak egy külön ilyen célra kialakított szekciója legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tower Guard #14
    Nem lett valami nagy durranás ez a gta4.... Ekkora beharangozás, húúú ez majd odabasz ám, asszem... aztán kaptuk ezt... De ez egyéni vélemény.
  • Blas109 #13
    Nem tudja valaki hol van ez a recept?:D kíváncsi lennék miylen környezetbe tudták belerakni...^^
  • hiftu #12
    QA szekció nem a tesztelést végzi, hanem kitalál módszerek, hogy miként kellene fejleszteni illetve tesztelni (gyk: mire kell figyelni). Ha cég azonos módszerekkel fejleszti a különböző játékait, akkor felesleges több részleg fenntartása. Tesztelni meg mindig kell. Olyan nincs, hogy valami tesztfuttatás nélkül kikerülhet. (Más kérdés, hogy nem fedi le az összes esetetet a teszt.)
  • Narxis #11
    ok
  • Indigo #10
    A franc, és ezt itt kell megtudnom?
    Egy világ dőlt most össze bennem...
  • lammaer #9
    Szerintem ok mar reg tudjak... :P
  • Indigo #8
    Akkor lehet, hogy én nem is vagyok értelmes ember?
    Megyek, ezt elújságolom a barátaimnak és a barátnőmnek.
  • Szefmester #7
    botrányok nélkül a kutyának sem kellene.. maga a játék nem egy nagy valami.. de az hogy egy ennyire "vad" játékkal tolja valaki a kicsik közül az kiváltja a hűha szót a többi lurkótól... mert értelmes ember ezzel a hulladékkal nem tud játszani max ökörködni..
  • PeterGee #6
    Hozzá tenném, hogy a win7 alatt gyorsabban fut. win7 32bit 7229.
  • Gixx #5
    "Nincs rossz játék, csak alkalmatlan játékos."

    Érdekes, hogy nálam gond nélkül, fagyás- és szaggatás mentesen fut. Sem a Games For Windows Live-ban, sem a Rockstar Social Clubban nincs semmilyen biztonsági rés. 64 bites Windows7 RC-n is tökéletesn és gond nélkül fut.