Ötvös Tibor

Guiness-rekordok a játékvilágban

Bár az E3 már véget ért, ennek ellenére továbbra is bőven van miről beszámolni. A Guinness World Records 2009 Gamer's Edition az expó utolsó napján hírdette ki a győzteseit.

Lássuk az új rekordokat. A Nintendo Wii igazi világsiker, ám a konzolhoz viszonylag kevés programot értékesítenek. A Wii Sports nem ezek közé tartozik, hiszen a mai napig összesen 45,7 millió példányt értékesítettek világszerte és ezzel kiérdemelte a Legtöbb példányban elkelt videojáték díját. A Microsoft sem kell, hogy búslakodjon, hiszen Xbox Live! szolgáltatása 20 millió felhasználóval bír, ami miatt övé a legnépszerűbb online konzolszolgáltatás rekordja.



Egyetlen ilyen listáról sem maradhat ki a Blizzard. A World of WarCraft 11,6 milliós előfizetői tábora a legnépszerűbb MMORPG, a StarCraft 9,5 milliós eladott darabszáma pedig a legtöbb példányban eladott stratégiai játék címre volt elég. Az Infinity Ward az utóbbi idők egyik legjobb FPS-ével taroltak. A Call of Duty: Modern Warfare a legtöbbet játszott és legnépszerűbb online játék címét is kiérdemelte. A Fallout 3 kapta a leggyorsabban fogyó multiplatform RPG címet, melyet a megjelenése hetében elkapkodott 4,7 milliós eladásoknak köszönhetett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • schrank #1
    " együnk szart , a sok millió légy nem tévedhet ..."