Gyurkity Péter

Csökkenhet a Wii és a PS3 ára

Legalábbis erre számít az év elejét jó eredményekkel záró Gamestop, amelynek egyelőre nincs oka a panaszra. A gyártó cégek továbbra is hallgatnak.

A meglehetősen nagy névnek számító forgalmazó részéről ezúttal Daniel A. Dematteo vezérigazgató beszélt a várható árcsökkentésekről, aki már áprilisban is arról nyilatkozott, hogy mintegy 100 dollárral kellene mérsékelni a PlayStation 3 konzolok árát. Az igény tehát nem most jelentkezett, azzal szinte már mindenki tisztában van (a Sonyn kívül természetesen), hogy szükség van egy ilyen lépésre, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben és hangulatban.



Most a PS3 mellett a Wii is szóba került, igaz utóbbival kapcsolatban azonban még a forgalmazó sem biztos abban, hogy árcsökkentésre van szükség a kellemes forgalmi adatok megőrzése érdekében. Mindkét fejlesztés immár 3 éves, és miközben a Nintendo egyetlen alkalommal sem csökkentette árait, a Sony is mindössze annyira volt hajlandó, hogy egy kedvezőbb áron piacra dobott, 400 dollárt kóstáló változattal lepte meg a játékosokat (miközben fokozatosan elhagyta a hardveres kompatibilitást biztosító verziókat, ami sokakból nemtetszést váltott ki).

A Gamestop egyébként a maga részéről kedvező adatokról számolt be, legalábbis az első negyedéves időszakkal kapcsolatban. A válság hatása azonban immár itt is elvitathatatlan, hiszen míg korábban 35 millió eladott konzolt vetítettek előre a tengerentúlon az idei évre vonatkozóan, addig ez a szám most 33,5 millióra módosult. A forgalmazó szerint a hardverárak mindenképpen magasnak mondhatók, így szükség lesz a határozott lépésre a két gyártó részéről, amit szerintük utóbbiak is tudomásul vesznek majd, amint csökkenni látják eladási eredményeiket.

A Gamestop a harmadik negyedévre várja az árcsökkentéseket - meglátjuk, mi valósul meg ebből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dr Justice #26
    Látom itt még tobzódnak a seggarc kis xbotok akik a többi seggarc xbottól tanulják el a szöveget és büfögik fel a "ps3ranincsjáték" mantrát.
  • Ersiman #25
    Ne is haragudj, de elég nagy butaság még ilyen szintem is párhuzamot vonni a PS3 és a DS közé. Nem egy kategória: A DS pillanatnyilag a legsikeresebb konzol, - ha mindenképp össze akarod hasonlítani őket. Ráadásul nagyságrendekkel több rá játék, ami miatt érdemes venni. Ezzel szemben a PS3 pusztán egy feleslegesen überbrutál hardvert tud felmutatni, amit indokolatlanul magas áron próbálnak eladni. Ami nem jön be a vásárlóknak, ennyi... A többi stimmel.
  • cateran #24
    BD lejátszó? Lehet vagy 40-50 dollár az előállitása (50 fontért kapsz a boltban számitógépbe valót,ebből számold az előállitást) proci? már külön ps3-ba gyártják vagy még mindig a hibásak kerülnek csak bele? (ha utóbbi,akkor miféle előállitási költség? Vagy kuka vagy ps3..)Wi-fi? lehet vagy 10 dollár,ram se sokkal több,vga-ra passzolnék:)
  • NeoExDeath #23
    A játékkonzol hardvert mindig az adja el ha, van elég minőségi játék rá, továbbá ha ezek ingyenesen hozzáférhetőek :) De most komolyan, azt mindenki tudja, hogy a PS1 azért is lett akkora megasiker, mert minden játékot le lehetett másolni rá. Persze szuper konzol volt az kétségtelen, de ennek a két dolognak együtt kell jelen lennie hogy igazán nagy legyen a siker. A Ps2-nél ugyanez volt a helyzet, még szuperebb hardver, eszméletlen játékok, majdnem akkora siker mint a PS1. Most a PS3-al a Sony úgy döntött, hogy itt az ideje hogy komolyan vegyék a másolásvédelmet. Hát sztem most ennek isszák a levét, mert ez miatt nem fogy eléggé a hardver. Amiért kár, mert igazán űberkirály, és szerintem még meg is érné az árát. A 360 meg éli világát (amivel amúgy nincs semmi gond).

    A Wii-ről meg annyit, hogy megtalálták vele azt a réteget aki azelőtt nem játszott, lásd családok, lányok, gyerekek, stb. Jó kis játékszer de nem nevezném komoly játékkonzolnak. Legalábbis egy amolyan átlagos gamer nem golfozni meg teniszezni akar leginkább.
  • 5c0rp330n #22
    aha.. 200 dollárért egy ps3.. csak emlékeztetőül:
    -BD lejátszó? önmagában nem kapsz 200 dolcsiért ilyet, előállítási kötlsége is simán lehet 100 dolcsi. proci-ram-vga-wifi előállítási költsége összességében biztosan megvan 200 dolcsi.

    a ps3 értéke, előállítási költsége messze kimagaslik a mostani mezőnyből. mondjuk a wiinek egészen vicces költségei vannak. a ds pedig mégbotrányosabb: 55k-ért "szórják". és akkor a ps3 árának kéne 60k alá mennie? ne vicceljünk már. arányosan nézve ha a ds-t 55k-ért adják, akkor sem lehetne egy szava sem senkinek, ha a ps3-at 550k-ért adnák.
  • NEXUS6 #21
    Ha az előállítási árat sikerül csökkenteni egy olcsóbb, un. slim verzióval, akkor lesz árcsökkentés, ha nem csinálnak ilyet, akkor nem. Kb. ez a képlet.

    1-2 hete napvilágra kerültek valami PS3 szerűséghez tartozó dobozról, és a csomagolásról készült képek, amelyek levételére felszólította az azt közlő oldalakat a Sony. Ez egy kvázi megerősítésnek is felfogható.
  • Julius Caesar #20
    ja, de ha nincs konzol hiába van sok játék. egy X360-ra van 3 játék átlagba (hasamra csapok) és h PS3 vele egálba legyen/nyereséges legyen kéne 1 ps3-ra teszem azt 18 játék átlagba. ami ritka...

    előbb nem hardvernek kéne elterjedni (akár vesztségesen) h a szoftverek behozzák az eladásokat. az a lejobb, ha sw+hw is nyereséges (wii)
  • FuryAlpha #19
    Bukta Bukta Sony!!!
  • Jacek #18
    Mert nem a hardweren van a profit, hanem a jatekeladasokon!!!!! magyarul tobb köonzol sokkal tobb jatek ennyi..
  • Kindred Blades #17
    Nem mondtam, hogy nem veszteséges, azt mondtam, hogy a 400 dollár soknak tűnik egy darab PS3 gyártási költségeként. Azt sem állítottam, hogy nem 400 dollárt számolnak el egy darab ps3 konzol előállítási költségeként.
    Indirekt gyártási költségként simán elszámolhatnak annyit. Ahhoz viszont gyakorlatilag bármit hozzáírhatnak. Erre van kitalálva. Ezt lehet elfogadni, lehet vele ellenkezni, ettől még ez van.

    (Ha pedig megpróbálsz valakit gúnyolni, akkor azon szavakra alapozz, amiket kimondott vagy leírt, ne pedig azokra, amiket te adsz a szájába, mert ez utóbbi módszerrel magadból csinálsz hülyét.)