Ötvös Tibor

Így állt a Duke Nukem Forever

Miután bejelentették, hogy a 12 éven át készülő Duke Nukem Forever végül soha nem fog megjelenni, folyamatosan érkeznek az újabb és újabb hírek felőle.

Először az derült ki, hogy a Take Two soha nem is akarta kiadni a programot, a 3D Realms csapata a játékot egy amolyan tesztelőnek tartotta. Itt kísérleteztek az új technológiákkal, megoldásokkal, melyeket végül más FPS-ekben valósítottak meg. Elég hihetetlenül hangzik, de végül is attól a Chris Smithtől származott az értesülés, aki a lenti videót is kitette a netre.


A videón jól látszik, hogy a Duke Nukem Forever hangulatilag szinte mindent vert volna, ami az elmúlt két-három évben ebben a témában megjelent. Grafikailag sajnos nem tartozott volna az élvonalba, de az itt látott ötletek nagyon tetszetősnek tűnnek.

Mindenesetre elképzelhető, hogy mégsem maradunk Forever nélkül, hiszen az Apogee épp most hirdette ki, hogy az E3-on egy új Duke Nukem programot jelentenek majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sz4bolcs #22
    "Valami nincs ezzel a nyilatkozattal rendben..." - Szerintem kitalálod, mire gondolok. (vagyhát' nem tudom, mennyire látogatod mostanában a tudományos eszmecsere topicokat) :D:D::D
  • sz4bolcs #21
    Te figyu. 12 év fejlesztési idővel már képtelenség pofára esni. Ott olyan gubancok vannak, hogy ha egy Redneck Rampage szintű játékot adnak ki, azzal sem okoznának csalódást senkinek. Illetve továbbgondolva... ha egyáltalán bármit kiadnának, azzal esnének pofára.
    Legalábbis bennem az egyetlen megmaradt fix pontot rombolnák le vele, ami a fél életemet végigkísérte. Szebb nekem így, mint ha kiadnák, legyen bármilyen jó játék.
  • sz4bolcs #20
    "hiszen az Apogee épp most hirdette ki, hogy az E3-on egy új Duke Nukem programot jelentenek majd be."

    -Duke Nukem for ever. :D

    12 éve készül, én 12 éves voltam, amikor elkezdték csinálni. Az azért durva. :S
  • mamo33 #19
    Hát ennek aztán semmi köze a motion captures-höz
  • Molnibalage #18
    Akkor ő is téved?
  • IMYke2.0.0.0 #17
    Tévedés.
    Az nem motion cap-es volt - a fejlesztő az unokatesója mozgását próbálta átvinni a játékos karakterre. Azaz, nem tett a gyerkőc testére érzékelőket, hanem sokat figyelte annak mozdulatait.
  • kanesoban #16
    Jópofa, hogy a játék méri Duke EGO-ját is. :)
  • HöfEE #15
    Igen nekem is kb ez jutott az eszembe. Pedig én is szurkoltam , hogy legyen ebből valami
  • Molnibalage #14
    Tévedés. Az első ilyen játék a Prince of Persia volt. Mármint az 1990-es. Az "csak" cirka 20 éve volt...
  • neoG #13
    Természetesen mindkét "oldalnak" vannak elszánt hívei:)