Ötvös Tibor

Nem mind arany, ami Rockstar

A Rockstar olyan klasszikusokkal írta be magát a Nagy Játékkönyvbe, mint a Midnight Club - GTA - Manhunt szériák vagy a Bully.

Szinte minden játékuk milliós nagyságrendben talál gazdára, ráadásul a GTA negyedik része illetve annak kiegészítője a cég legsikeresebb játékaként több, mint 8 millió példányban kelt el. Épp ezért meglepő, ha a Rockstar nevét a bukás kifejezéssel együtt kell használnunk egy hírben. Pedig most ez történik.


Alig több, mint egy hónapja jelent meg a Nintendo DS exkluzívnak szánt GTA: Chinatown Wars, mely kifejezetten a zsebkonzolosoknak szánt, külön történettel megáldott játék. Mivel a DS elég behatárolt erőforrásokkal bír, így a fejlesztők visszatértek a klasszikus felülnézeti látásmódhoz, melyet az első két részben használtak.

Míg a kritikusok imádták a játékot, addig a játékosok elég hűvösen fogadták. A Take Two illetékese, Doug Creutz bejelentette, hogy a Chinatown Wars az Egyesült Államokban mindössze 89 ezer példányban talált gazdára, pedig előzetesen 400-450 ezer darabot vártak tőle. A kiadó szerint most már annak is örülnének, ha jövő ilyenkor elérnék a félmilliós határt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gubancsikp #5
    nekem nagyon bejött...occkúúú xD
  • Cat 02 #4
    Bully mint klasszikus ? :
  • Norberto91 #3
    Várható volt a bukás.. sztem... Inkább csináltak volna egy új gta epizódot..
  • Szefmester #2
    sztem én imádnám.. az első 2 részt szerettem a többi számomra hulladék..
  • ScarY MAN #1
    ez nem a rockstar hibaja... vagyis annyiban igen, hogy DS-re nyomták ki :S