Ötvös Tibor

Leépít a Square Enix

A Square Enix úgy döntött, hogy megszorításokat eszközöl és így számos, népszerű csapata és sorozata is új tulajdonoshoz kerül.

Mondhatnánk, hogy a semmiből jött, de azért lehetett számítani rá: a Square Enix az utóbbi időben nagyon csúnya bukásokat produkált és várható volt valamilyen lépés. A legtöbb tipp a Microsoft vagy a Sony ajánlatáról szólt, ám ma kiderült, hogy a svéd Embracer Group lesz a befutó. Az üzlet idén nyáron lesz véglegesítve és a hírek szerint "mindössze" 300 millió dollárba kerül a cégnek a felvásárlás.

És hogy mit is kap ezért a pénzért a svéd cég? Nos, az Eidos Montreal, a Crystal Dynamics és a Square Enix Montreal biztosan új tulajdonost kap, ráadásul a náluk lévő címek is mennek velük. Így olyan játékok jogai kerülnek a svédekhez, mint a Deus Ex, a Thief, a Tomb Raider (melynek nemrég jelentették be az új részét) vagy a Soul Reaver/Legacy of Kain. Akinek egyébként ismeretlen az Embracer Group neve, annak kis adalék, hogy az utóbbi időszakban a 3D Realms, a Gearbox, a Koch Media és a Perfect World Entertainment is bekerült a berkeikbe. Várjuk, hogy melyik címet jelentik be elsőnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!