Napi Online

A nyugdíjasok segítik a Wii-t

Míg személygépkocsikból továbbra is eladhatatlan készletek várják a pozitív világgazdasági fordulatot, addig sok amerikai üzletben a videójátékok polcai az ünnepi időszakban teljesen kiürültek - számol be a Bloomberg.

Kifejezetten jó évet zárt a Nintendo Wii konzolja, amely sikerét nem utolsósorban annak köszönheti, hogy egyre több idős embert is vásárlói körébe tud vonzani. Az Egyesült Államokban tavaly az ötven év felettiek 26 százaléka valotta, hogy rendszeresen játszik videojátékokkal, különféle konzolokon. A Wii azért különösen népszerű ebben a korosztályban, mert a mozgásérzékelős irányító segítségével számos, sportolást és egyéb mozgási szituációkat imitáló játékprogram is futtatható rajta.

A hagyományosan mozgáshiányos amerikai társadalmon belül az elhízás veszélyének leginkább kitett korcsoport számára a Wii kiváló otthoni sportolási lehetőséget biztosít. Ugyanakkor a Wii-s ugrabugra valós élettani hatásairól megoszlanak a szakértői vélemények. Az aktív életmódot népszerűsítő egyik legnagyobb civil szervezet, az American Council of Exercise vezetője, Cedric Bryant szerint a Wii legnagyobb előnye, hogy újrakezdésre ösztönzi a testmozgástól már teljesen elszokott időseket, de hosszabb távon a Wii-játékok önmagukban nem jelenthetnek megoldást a problémára.

2006-os piacra dobása óta a konzolból csak az Egyesült Államokban 17,6 millió darab kelt el, a rivális Microsoft Xbox 360 és a Sony Playstation 3 2008-as eladásai együttesen sem tudták felülmúlni a Wii adatait. A Nintendo tőzsdei esését ugyanakkor a Wii szárnyalása sem tudta megállítani: a szórakoztató elektronikai cég részvényei a tokiói tőzsdén 2008 folyamán 50 százalékot veszítettek értékükből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ruley #3
    Bonyolult dolog ez a tőzsde, lényegesen többről van szó mint hogy annyit ér a részvény amennyire királyul megy nekik.
    Például legtöbben akkor vettek részvényt amikor még a Wii előtt olcsón volt, aztán amikor sokat kezdett érni, el akarták adni jó pénzért, és a részvény-túlkínálat miatt lement az ára.
    Ez az "olcsón venni drágán eladni" alapmódszer hozzájárul hogy egy bizonyos szint fölé nagyon nehezen menjen részvények értéke, úgy általánosságban.

    Egyébként csak a 2007-es hez képest csökkent, ami viszont valami irtózatosan nagyot növekedett 2005-höz képest, tehát ezt kudarcnak nevezni olyan mint a hasraeső óriásra azt mondani hogy "kétszáz métert zuhant". Számadat szerint igaz, de mégis mást sugall.
  • Zro #2
    Ez tőzsde ne keresd a logikát :) Itt a lényeg, hogy minél több pénzhez juss anélkül, hogy bármit is csinálnál:)
  • opeca #1
    Ez az amit nem értek.
    Van egy siker-hardware. És ennek ellenére a tőzsedi részvénynek 50%-ot esnek?!!!

    Azért ez elég furcsa. Kissé hihetetlen.