Ötvös Tibor

A Wii Sports minden idők legjobbja

Még élénken él emlékeimben, mikor a Nintendo bejelentette Revolution nevezetű, next-gen konzolját. Az egyszeri játékos meglepődve figyelte a PS3 és X360 mellett nevetséges képességekkel bíró konzolt, melyet utána Wii-re kereszteltek át.

Aztán robbant a bomba, a Wii minden tekintetben lenyomta két "konkurensét" egyedi játékmenetével és irányításával. A sikertörténet most újabb lépcsőfokhoz ért, hiszen a legújabb bejelentés szerint a Wii Sports lett minden idők legtöbb példányszámában elkelt videojátéka.



A Wii Sports 2008. december 31-ig összesen 40,24 millió példányban kelt el, amivel a Nintendo épp legnagyobb nevét, a Super Mariót nyomta le. A sikerhez az is hozzájárulhatott, hogy Japán és Dél-Korea kivételével mindenhol kapható volt Wii Sports csomag, és a géphez járt maga a játék is. Mondjuk Japánban az eladott Wii-k 45%-hoz megvették a Sportsot, szóval mégis tudhat valamit a Nintendo. Aki kicsit jobban megnézi a tízes listát, annak egyből feltűnhet, hogy csak és kizárólag Nintendo termékek szerepelnek rajta, aminek fő oka, hogy ezek mindegyike hozzá volt csapva egy hardverhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ruley #9
    Mint sorozat sikeresebb, de az egyes alapjátékok csak 10-20 millió körül keltek el, a kiegészítők 1-5 millió körül.
  • opeca #8
    "Aztán robbant a bomba, a Wii minden tekintetben lenyomta két "konkurensét" "
    Azért nem robbant az annyira, legalábbis már évekkel a Revolution megjelenése előtt tudni lehetett, hogy a mozgásérzékelős játékvezérlőben látja a Nintendo a Revolution erejét majd.
  • Cat #7
    És a Sims sorozat?
  • zola2000 #6
    Azért mert ha valaki megveszi a wiit a monster hunter 3, vagy a dragon quest 10 (vagy a tenchu 4, a fatal frame 4, a castlevania, a brawl, a galaxy, a metroid3, a zelda, a klonoa, a final fantasyk) stb... miatt, akkor max japán magánimportal tud szerezni új gépet wiisports nélkül. Egy felmérés szerint a japán wii játékosok 40%a casual, nyugaton a 70%a.
  • daneelolivaw #5
    nehogy már,annyi értékes játék van a világon,miért ez a gagyi lett a legnépszerűbb?
  • schrank #4
    jó tudjuk neked a pc-sport van meg (letöltött pornóra ...szverés )
  • gyuri12 #3
    Minden idők legjobbja,mi?:D:D:D:D
    Inkább "legjobbja" .;)
  • lokko #2
    Ehonban máshogy nem is láttam boltban wii-t, mint wii sports-al egybe csomagolva ...
    de pl a Nintendogs hol volt hozzácsomagolva a DS-hez?
  • winnie #1
    meg is érdemli, de nekem a gameboy-os tetris helyezése meglepetés. csak ennyi. ilyen hamar beelőzte a wii sports. sokkal többnek gondoltam.