Ötvös Tibor

Diablo 3 kiegészítők - évente?

A Blizzard kétségtelenül az ipar egyik legsikeresebb fejlesztőgárdája. Eddig minden címük sikerre volt ítélve, ám a sokak által várt StarCraft 2 kapcsán pár rajongónál kiverte a cég a biztosítékot.

Akkor a fejlesztők bejelentették, hogy a stratégia három részben jelenik meg, mindegyikben egy-egy faj kampányával. Sokak szerint ennek olyan "EA-lehúzó szaga" van és a tegnap megjelent Diablo 3 kiegészítők kapcsán is hasonló vélemények láttak napvilágot. A héten ugyanis bejelentésre került, hogy bár évente képtelen lennének újabb, teljes értékű kampányokat tartalmazó epizódokat megjelentetni, de évente kiadnak majd egy küldetéslemezt.

A kiegészítő lemez gondolata nem újdonság, hiszen az eddig megjelent két Diablo-játék is megkapta a maga saját küldetéslemezét, melyben új karakterek és küldetések álltak rendelkezésünkre. A rajongók azonban attól félnek, hogy a Blizzard nem tud majd minden évben egy életképes új karakterrel vagy változatos küldetésekkel elkészülni és ennek pusztán pénzszerzési célzata van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hdo #15
    Ja, 1.12-re már harmadszor támasztotta fel az ember azokat a szerencsétlen bossokat.
  • vasziszdasz #14
    A dio2-nek az az 1 kieg is sok volt, onnantól csak hanyatlott a színvonal. Ami a dio1-hez képest se volt túl magas.
  • vasziszdasz #13
    Egyértelmű hogy lehúzás. Remélem mindenki majd lewarezolja és elbukják azt a pénzt is amit a teljes játékért még hajlandóak lettek volna kidobni a vásárlók.
  • szily3 #12
    En is aggodok. Neha a kevesebb jobb. En akar egy kiegeszitovel beernem, cs olyan legyen mint a lord of destruction...
  • Carbuncle #11
    Ebben a játékstílusban sztem össze lehet dobni egy éve alatt egy kieget, de hangsúlyozom: csak EBBEN (mégmielőtt a többivel is ez történne ).
  • Komolytalan #10
    "sok ceg 1 ev alatt egy komplett jatekot elkeszit. mirol beszelnek ezek?"
    Na igen, de milyen játékot?
  • hiftu #9
    "sok ceg 1 ev alatt egy komplett jatekot elkeszit. mirol beszelnek ezek? "
    Arról beszélnek, hogy a Blizzard köztudottan nem ad megjelenési dátumot ki.
    "When it's done." Tehát viszonylag lassan, de jó minőségben dolgoznak.
    Az 1 év határidő lehet, hogy szűk lesz nekik. Ettől félnek a rajongók.
    Vagy a határidő lesz eltolva, vagy a játék minősége. (Reméljük, hogy jó sül ki a dologból.)
  • savior #8
    "A rajongók azonban attól félnek, hogy a Blizzard nem tud majd minden évben egy életképes új karakterrel vagy változatos küldetésekkel elkészülni és ennek pusztán pénzszerzési célzata van."
    sok ceg 1 ev alatt egy komplett jatekot elkeszit. mirol beszelnek ezek?
  • Zocsi #7
    Könnyen lehet, hogy a főként már EA tulajdonában levő és felgyorsított játékpiaccal szeretne lépést tartani a köztudottan lomha, de igényes Blizzard vagy Valve, ha már valaki felhozta.
    Persze a blizzard is pénzért dolgozik, függetlenül attól mennyi pénze van. Sőt ha kicsit gondolkozol rájöhetsz, hogy minél több pénze van valakinek, annál inkább megnézi mire költi és ez nem fösvénység kérdése, egyszerűen inkább a tudatosságé.
    Szóval ez az új marketingfogás is csak a pénzről szól, az más kérdés, hogy a blizzard szem előtt szokta tartani a játékosok igényeit is. Illetve képes annyira minőségi és eredeti dolgokat asztalra tenni, hogy nem szúr szemet a pénzszerzési oldal, mert kvázi mindenki jól jár.
    És ezzel szerintem nincs gond, mert változik a világ, változnak az igények, de nem csak a játékosi oldalon, hanem a fejlesztői/befektetői oldalon is.
  • Zaraki Kenpachi #6
    Háát ekkora f*sszágot megírni.
    Ugyanis ezt a D3-s poént régebben már elsütötte a Blizzard.
    "pénzszerzési célzata van. "
    Mith a olyan szegény lenne a cég, hogy erre szükségük lenne.