Ötvös Tibor

Késik a GTA IV és a Saints Row 2 is

Sajnos újabb napokat lesz kénytelen várni minden, GTA IV-et akaró PC tulajdonos. A Rockstar ugyanis bejelentette, hogy a novemberi megjelenést áttolták decemberre.

Szerencsére ez a csúszás már csak kéthetes lesz, így jelen állás szerint december 2-án mindenki magára öltheti Niko alakját. Ezzel egy időben megérkezett a minimális és ajánlott konfiguráció is, így most ez következik.

Minimum:
Intel Core 2 Duo 1.8 GHz vagy AMD Athlon X2 64 2. 4GHz processzor
1,5 GB RAM
256 MB NVIDIA 7900 vagy 256 MB ATI X1900 videokártya
16 giga hely a merevlemezen


Saints Row 2

Ajánlott:
Intel Core 2 Quad 2.4 GHz vagy AMD Phenom X3 2.1 GHz processzor
2,5 GB RAM
512 MB NVIDIA 8600 vagy 512 MB ATI 3870
18 giga hely a merevlemezen

És ha már ennél a stílusnál járunk ideje megemlíteni, hogy a konzolokon már megjelent Saints Row 2 is késik. A gengszterek 2009. január 5-én támadják be a PC-s piacot. A hivatalos indoklás szerint kell az idő a tökéletes porthoz, de szerintem nem akartak versengeni a GTA IV-el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • neoG #13
    "Tehát pcn is jobb PCs gamepaddal nyomni"
    én SA-t próbáltam gamepaddal, de akárhogy igyekeztem, sokkal barátságosabb maradt számomra az egér+bill
    Tehát konzolon is jobb egér+bill mint gamepaddal
  • fourgee #12
    Az feltűnt valakinek, hogy az Intel C2 Quad 2.4 és az AMD Phenom X3 2.1 nem egy kategória, ahogy a Gf8600 és az ATi 3870 sem? Szóval elég érdekesen van ez az ajánlott gépigény... Emlékeztek a San Andreas megjelenésére? Ott pont azzal "villogtak" a fejlesztők, hogy egy mobil 9700-as ATi-val is lazán megy notebookon. Azért valami demót adhatnának, hogy le lehessen tesztelni vele a gépet...
  • Balumann #11
    Jah, ha csak a játékokat nézzük, megéri a konzol. De én nem vennék azért 45-ért x360-at + még net, ami főképpen csak játékra jó, és akkor még a játékok is drágábbak. Gépen még mindig több dolgot lehet csinálni. Játékoknál meg ki lehet választani a megfelelő irányítást (bill-egér, joystick, kormány, gamepad, stb.). A legjobb ilyennél szerintem, ha lehet gamepad-al is meg bill-egérrel is (külön aj árműveket és külön az embert. Időnként célozni kell, ami nem jobb gamepaddal. Armed Assaultban illetve a Mercenariesben nagyon jól lehet mind a 2-t használni, sajnos korábbi GTA-kban, Driver-ekben nem volt erre így lehetőség. Remélem ebben lesz.
  • dartois83 #10
    zola2000, annyiban igazad van, hogy ha valaki csak ezért fejlesztene PC-t (mint én), annak lehet, hogy jobban megérné a konzol...azonban nekem világéletemben idegen volt a konzolos és gamepados világ, Neked valószínűleg épp ellenkezőleg, ez mondjuk nem is baj! :)
    Nekem pont szokatlan a gamepados változat, de lehet, hogy ezt is meg lehet szokni. Tizenegy-két éve még csak billenytűzettel nyomtam az FPS-t, mert elég volt hozzá, később kicsit nehéz volt megszokni a plusz egerezést. Valószínű a gamepadot sem lenne túl nehéz, de évek óta nem játszom szinte, csak szökőévente, amúgy meg másra kéne egy stabil, új, erős PC. De a konzolosokat is maximálisan meg tudom érteni, főleg, ha sokat játszanak.
  • zola2000 #9
    FPShez még jó, hogy sokkal jobb a bill+egér, de a gtahoz jobb a gamepad. Tehát pcn is jobb PCs gamepaddal nyomni.

    Mellesleg akinek most van megfelelő pcje, annak igaz hogy olcsóbb megvenni a játékot, de akinek nincs, annak olcsóbb pc fejlesztés helyett x360 arcade 45ért.
  • schrank #8
    most akkor még is jó a négymagos proci , eddig azt mondták hogy semmire sem jó itt meg az van az ajánlott konfigban
  • HöfEE #7
    Nálam még mindig olcsóbb 10ezerért egy GTA4 PC verzió mint 50+ ezerért egy Xbox.
    Mellesleg shootert egérrel kell játszani nem kontrollerrel, akár TPS akár FPS ről van szó.
  • gyuri12 #6
    Nem nagy cucc egyik játék sem,sajnos. Talán a Saints Row-ért kár,mert az legalább szórakoztató hosszútávon is.:)
  • Adam II #5
    Írd át az aláírásod.
  • bertino #4
    azt nem dobják ki PCre, lusták is, meg szarnak is rá.

    meg keresik az okokat a fejüket a homokba dugva.