Ötvös Tibor

A WarCraft IV a következő?

A Diablo 3 és a StarCraft 2 után már csak a WarCraft széria nem kapott új részt. Mondjuk ez csak részben igaz, hiszen a stratégiai játék online verziója, a World of WarCraft hamarosan megkapja második kiegészítőjét Wrath of the Lich King címmel.

Frank Pearce, a Blizzard egyik alapítója azonban a vg247 számára adott interjújában elárulta, nem elképzelhetetlen, hogy jövőre belevágnak a klasszikus WarCraft negyedik résznek fejlesztésébe. Korábban egyébként Rob Pardo is jelezte a BlizzConon, hogy elkészülhet a folytatás.



"Jelen pillanatban a teljes csapatot a Wrath of the Lich King, a StarCraft 2 és a Diablo 3 fejlesztése foglalja le. Ám amint az egyik részleg felszabadul, rögtön elkezdhetünk gondolkodni a WarCraft negyedik részéről. Ám rögtön hozzáteszem, hogy érdemi lépések még nem történtek az ügyben, ez még csak terv."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hdo #23
    Csak a világ ugyanaz ... meg a lore ... meg a .... :PPP
  • Etinger #22
    Valve, Lionhead, Rockstar (...), sőt Maxis is, Sporeral sincs gond, bár ez vitatható oks, nézzünk mást: UbiMontreal ~ Casablanca Studo (?) PoP1-3. Évente. Oks, azt 1x játszod végig... de Blizzard egyszer fogott más stílusba és bele is bukott, ala Ghost, amit aztán mást fejlesztgetett tovább no comment.

    Summa Summárum, nem tudom mi az a húde nagy munka a SC2-vel pl ami miatt áttolták 2009-re :) az Activison picit rendbe rakhatná őket már.
  • Etinger #21
    EQ-hez meg hozzádobtak még 10 kiegészítőt, ami igaz h összesen nem hozott annyi újdonságot, mint Blizzard 1 kiegészítője, de ez nem a Blizzard érdeme.. vagyis pontosítok, nem tudok neki örülni, hogy az alapjátékot pl Diablo II Classic olyan szinten lebutítják, hogy adja magát minden, hogy kiegészítőt adjanak majd hozzá. Számos funkció az alapba is befért volna, de lerí róla "hova siessünk gyerekek, kódoljátok valahogy le, majd aztán benyomjuk nekik, dupla pénz, úgyis megveszik" Plussz, engem kiakaszt ez a fejlesztési idő. Pl SC2, fejlesztik vagy 4 éve abból 1 v 1,5 hivatalosan, és idén se hozzák ki. NA ENNYIRE NEM LESZ JÓ, ez tuti. Jó játékokat csinál a Blizzard nagyon is, de az idő nem arányos a minőséggel, mert fele ennyi idő alatt kihoz egy ilyet más hasonló kaliberű fejlesztő cég... csak netalán tán a grafika ott még a mai mércét is megüti...
  • Komolytalan #20
    Jó, hát EQ-t valami béna csicska banda csinálta, a WoW-ot meg a Blizzard. Azért ez nem mind1.
    A WoW-ba a kezdeti változathoz képest már így is sokminden bekerült. BC-ben bejött a repülés (addig földön/úszva lehetett közlekedni). WotLK-el bejönnek a vezethető járművek. Plusz átdolgozzák az egész harcrendszert, eddigi statok átalakulnak, összevonásra kerülnek, bizonyos esetekben értelmüket veszítik. Az új class nem a megszokott rage/energy/maná-ból harcol, hanem runic powerből.
    Szóval ha akarnak, beleraknak bármi újdonságot egy-egy kiegészítővel. Attól hogy a SWG bekakált, mert átalakították, attól még ez nem jelenti azt, hogy egy játékhoz ne lehetne bátran hozzányúlni.
  • Etinger #19
    Nézd meg az Everquestet.. egyszer a WoW is arar sorsra jut. Kell majd az új rész a népnek, és akkor jön is. Csak a profit itt a lényeg. Ezek a nevek HÚZÓnevek a cégnek, a siker szinte biztos, szóval 20 évig ellesznek egész biztos anélkül, hogy bármi új ötlettel elő álljanak. Kivétel erősíti a...
  • Komolytalan #18
    WoW2-ben mi lenne, amit az 1-be nem lehetne belerakni kiegészítőként? Hiszen a kiegészítő gyakorlatilag egy új játék, csak a karaktereket és cuccaikat kell átmigrálni az újba, és kész. Most őszintén, mi értelme lenne csinálni egy új MMORPG-t, ha van egy, ami már fut, egy rakás (elégedett) felhasználóval?
    - Ugyanazt a pénzt kifizeted a kiegészítőért, mint amit egy új játékért fizetnél ki.
    - Havidíjat úgyis vagy egyikre, vagy másikra fogod fizetni, 2 havidíjas játékot párhuzamosan elég kevesen fizetnek. Nem csak a pénz miatt, hanem egyszerűen egy jó havidíjas játékkal bármennyi időt el lehet tölteni kellemesen, heti 2 órát is, meg napi 8-at is.
    Akkor meg minek is WoW2? Plusz bevételt nem hoz, kell annak is hype, ott az esély rá, hogy a WoW-osok 1 része besértődik, hogy az évek óta nevelgetett kariját nem lehet migrálni, stb. 1001 olyan érv, ami amellett szól, hogy WoW2 ne legyen.
  • Komolytalan #17
    Jó, hát nem kötelező velük játszani. Ott van a spore, az aztán forradalmian új, más kérdés hogy dög unalmas. De választani lehet, nincsen itt semmiféle diktatúra sem, hogy mindenkinek a Blizzard játékaival kéne játszania.
  • TBTPumpa #16
    WOW 2 nem lesz! hiába hozza nekik ez a nagy pénzt, nem fogják megcsinálni, mivel a WOW is marha nehezen akart már elkészülni!
    WarCraft 4 valóban jó lenne!
    SC 2 meg már ideje lenne ha megjelenne, mert kellene valami ütős RTS ami lealázza a béna kis Tiberium Wars-t és a Red Alert 3-mat!!!
    és attól hogy ezek vannak bejelentve, még van egy negyedik projektjük is, amit még nem jelentettek be és az nem folytatás lesz és nem is MMORPG hanem valami tök új!
  • Etinger #15
    Hát rohadt eredeti, ahogy a folytatásokból élnek meg :):)
    Semmi új ötlet?? Azért elég durva, hogy 1997 vége óta nem sikerült semmi újat sem kitalálni, és csak a folytatásaikat gyártják... néha váltanak kis stílust, és eladják MMORpgnek, mert nyilván van elég ember aki pénzt ad érte havi szinten és ennyi. 0 új ötlet. Ez csak azért vicces mert 20 év múlva meg ezek lesznek (?): Warcraft5, SC4, Diablo5, WoW2? :) Maximum... mert ahogy most haladnak a fejlesztéssel többet nem fognak kiadni. Amúgy én spec csípem a Blizzardot, és ami letesznek az asztalra játékok, azok tényleg jók, de NEM ENNYIRE JÓK. Szóval amennyi időt ezeknek a játékoknak a fejlesztésébe beleölnek, ennyi idő alatt már mások is alkottak hasonló jót. Na mind1, pénzük van szal megértem ha ülnek rajta picit.. :)
  • Loverman #14
    kettő közül az utóbbi lehetőség elég valószínűtlen, plusz nem is nagyon lenne Warcraftos... a Warcraft lényege Azeroth