Alex

10-ből 3 játék hozza vissza az árát

Az Edinburgh Interactive Festival elnöke, Chris Deering figyelmeztette a játékipar vezetőit, hogy a fejlesztési költségek emelkedése, és a szofvereladások esése miatt új bevételi forrásokat kell keresniük.

"A hagyományos bevételi források nem elegendőek a játékok fejlesztésének finanszírozására" - mondta a fesztivált megnyitó beszédében Deering. "A játékpiac nagysága az elemzők szerint 2011-re idénhez képest 20 százalékkal zsugorodni fog. Valaminek történnie kell, ami átlendít minket a küszöbön." Rámutatott, hogy egy nagyobb játék fejlesztése manapság már több, mint 10 millió dollárt emészt fel, mely olyan címeknél, mint például a Grand Theft Auto IV a 100 millió dollárt is elérheti. "A statisztikák szerint 10-ből kevesebb, mint három játék hozza vissza a beleölt fejlesztési és marketing pénzeket a dobozos eladásokból. Azaz minek kell történnie? Kreatívan kell használni az online és offline reklámbevételeket, fel kell fedezni ezeket az üzleti modelleket is."

Deering szerint a következő évtized nagy mozgásai az internetes videók terjedése, a rajongói bázisok közösséggé alakítása, a netes szervereken tárolt adatmennyiség növekedése, és a virtuális pénzek szerepének felívelése lesz. Ezenkivül megemlítette a mobil közösségi hálózatokat, a TV és a GPS szerepének növekedését is, melyek mindegyike új lehetőségeket teremt a játékipar számára további pénzek bevonására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xAlterego #14
    Ezt nem lehet annyival elintézni hogy "csináljanak jobb játékokat", ha így lenne, a közönségnek akkor se lenne több pénze és ideje mindegyikre.

    Az a baj hogy a mostani piac telítődött, akit érdekelnek a már létező játéktípusok, (akció/sport/stratégia/MMORPG/stb), azok már mind megveszik a maguk évi 5-6 játékát, és nincs hova nyitni.
    Ez így önmagban a kisebbik baj lenne, de ráadásul a fejlesztési költségek nevetségesen nagy iramban nőnek, a technikai fejlődéssel együtt.

    Más szavakkal: Lehet hogy a GTA IV olyan sikeres lesz mint a GTA III, de jóval többe került elkészíteni. A GTA V még többe fog kerülni, de nincs akivel a szebb grafika szerettetné meg a sorozatot, tehát csökken a bevétel.


    MEGOLDÁS:
    NINTENDO féle üzleti modell- Növelik a játékok célközönségét, azzal hogy olyan játékokat csinálnak amik az átlagembernek szólnak, nem a társadalom perifériáján élő kockáknak, és ráadásul drasztikusan csökkentik a hardver és szoftver előállítási költségek növekedését.

    Eredmény: Több eladott játék, kevesebb pénzért = pénz hegyek.
  • savior #13
    hat persze hogy vesztesegesek. a fejlesztoket meg szeretetbol fizetik ki
  • jeti00 #12
    sztem mind1ik Metal Gear Solid (rem erre gondoltál) rész meghozta az árát bőven, az összesen látszik h mennyit foglalkoztak vele! és az első 3 meg is van eredetiben (persze konzol), aztán ha lesz ps3am talán addigra már a 4et is megveszem :)
  • Fbn Lx #11
    a maradék 3-ból 2 játék pedig szar, mégis visszahozza az árát.
  • HAF Rigel #10
    Igen 10 ből 3 , mert a maradék 7et az EA adja ki egykaptafára futószallagon.
    De szerintem is azzal van baj hogy sok szart is kiadnak ami megbukik. Mert azért konzol fronton a nagy nevek simán csinálnak milliós eladásokat . Pl MSG4 állitólag 100 millióban volt , de hozott 650millát , így azért ez rendes nyereség a Konaminak
  • Cyberdevil #9
    Na, ő se játszott eleget, ha kipróbálná azt a 10 játékot rájönne h több mint a fele gagyi.
  • zola2000 #8
    Nem feltétlenül, ott volt a shenmue1-2, az okami, számomra a világ legjobb játékai között vannak, mégis mindkettő bukás lett, ott vannak a casual játékok, sok sikeres lett.

    ok most már nem akkora üzlet casual játékot készíteni mint régen, túltelített a piac, már csak a régiek folytatásai lehetnek sikeresek...
  • M0RN1NGST4R #7
    10-ből 7 játék szar!
  • Praetor #6
    Mit csodálkozik ezen?!? Agyatlan, egykaptafára gyártott játékok tucatjait hányja ki az ipar. Ép eszű ember nem hogy nem veszi meg, hanem le sem tölti ezeket
  • lokko #5
    mér lenne?