35
  • Falcon87
    "úgyérted vesz photoshopot mert nincs konzolra? vagy nyomtatóhoz szoftvert?"
    Pontosan. Konzolon nem fogsz sem nyomtatni, sem PS-elni.
  • neoG
    Egy privátba megírtam!
  • kukacS3K
    legalább nem a kicsik szívnak megint mondjuk ezek a számok tényleg durvák
  • Tiboy
    Engem érdekelne, hogy miért szűnt meg. Úgy tudom azért, mert kevés volt az eladott példány, gagyik voltak az új írók. Ha tévedek, javíts ki, kedvenc újságom volt... Azóta se olvastam olyan jókat, mint CoVboy, Martin, TJ cikkei...
  • Praetor
    "...Ám a Ubisoft felmérése szerint közel 700 ezer játékos töltötte le a különböző torrent-oldalakról Altair első kalandját..."

...majd 2 órával később közel 700 ezer játékos törölte le a gépéről Altair első kalandját... mint én.
  • neoG
    Azt akarod mondani,hogy az 576PC vonala a játékosok érdektelensége miatt halt ki?(én így értelmeztem hirtelenjében,ha rosszul jött le, akkor javíts ki)
    Csak azért kérdezem, mert nem ezért szűnt meg, tévedésben meg ne éljünk!
  • Tinman #29
    Nem egészen, de azért leírod u.a., amit írtam, csak számszerűsítve. Jóvan! :-D
  • zola2000
    Hát a simset igen:)
  • Cat 02 #27
    De az a 100 millió mind eredetiben veszi meg.

• zola2000
    Nem egészen, x360ból két és fél év alatt adtak el 20 milliót, ps3ból másfél év alatt adtak el 15 milliót, wiiből is másfél év alatt 30 milliót. De nem is ezeket a gépeket veszik, hanem a nintendo dst, három és fél év alatt 70 millió, meg a pspt ami 35 milliónál jár, meg 128 millió ps2 van -> összesen kb 300 millió

pc meg egymilliárd, de ebből kb 100millióan játszanak leginkább simset, wowot...
  • bcsirke
    hoppsz. Most szégyellem magam. Én tökre dühös voltam mert mindig kifagyott Jeruzsálemnél és eltemettem a játékot, hogy milyen szar állapotban "adták ki". Most viszont esküszöm elmegyek és megveszem eredetiben.
  • Balumann
    Nemazért, de meg lehetne nézni a negatív véleményeket, hogy kinek miért nem tetszett a játék, meg miket lehetne javítani. Ha végre az igényeket is megnéznék, akkor lehet nem csak sírás lenne a vége.
    Nekem is tetszett ez a játék, de teli van ismétlődő küldetésekkel, a harcrendszer valljuk be őszintén nagyon gagyi (1 gomb lenyomás, majd mikor támadnak attack, és ezzel a 2 gombbal meg is lehet ölni mindenkit). Ráadásul gamepaddal sokkal jobb az irányítás, egérrel nem olyan jó. Bár a hangulata, meg a mozgás magával ragad, akkor sem olyan játék, amire megéri többet áldozni.
    A hibás verzió kiszivárgásának inkább azt köszönhetik, hogy többen megvették mert nem akartak szarakodni...
    Ha nem töltik le, nem veszik meg ugyan úgy.

Aztán, Gears of War: Szintén azt kell mondanom, hogy aki az ilyet szereti, az végigjátszotta konzolon. Aztán letöltötte PC-re is megnézni, milyen rajta. Én is kipróbáltam sajnos, 2. pálya után törlés.

RS Vegas 2: Kiadták nagyon bugosan, hang szörnyű (de érdekes módon creative kell 5.1-hez is, de azon is szar), időnként beragad a hang, akkor a társaknak nagyon gyenge AI (előző részben jobb volt) + még rengeteg bug, multiban rengeteg. Kiadtak hozzá patcheket. A legutolsóban multiba beraktak egy ún. hardcore módot, amikor nem lehet kilátni fedezékből, hamarabb meghal, nincs gyógyulás, stb.. De a dedicated szervert olyan jól el sikerült szarniuk, hogy kiveszi a pályaváltás után, a kitiltott kütyüket is engedélyezi. Konzolból nem lehet beállítani ezeket. Emellett kiadtak fan packot, amibe 2 pálya éjszakai változata van (ahol ugyan úgy lehet látni mint nappal), és 1 első részből átportolt pálya. Pályaszerkesztésre természetesen nincs lehetőség. Ubisoft forumán meg lehet nézni, szinte csak negatív témák vannak, pedig nagyon jó játék alapjában. Legtöbben dedi szervert használnának, tehát a hardcore mód, kütyük kitiltása, meg még sok dolog beállítása nem lehetséges. És nincs szó arról, hogy készülnének ezek javítására, sem pályák kiadására (nagyon kevés pálya van).

Bezzeg CoD 4, egyből leszedhető volt megjelenésekor, törtel is nyugodtan lehet multizni, mégis mennyien megvették. (én mondjuk csak single-ben szeretem, multiban nem jön be).

Összefoglalva: Konzolosok kevésbé igényesek (és nem kell félni szaggatástól sem), PC-n sokkal egyszerűbb a warez (x360-on elveszik a garancia töréskor, duplarétegüekre kell kiírni a játékot, esetleg nem lehet multizni, stb.).
  • tomcsa4
    Hát itt mindkettő oldalról vannak hibák: tömegtermelés és az igény. Akinek nincs igénye eredeti játékra, annak akkor se lesz, ha konzollal tolja. Hogy törhetetlen a konzol? Nem vesz olyat.

Akinek meg van igénye, zavarba jön a tömegtermelés miatt. Ennyi pénzünk nincs! Nekem se és gondolom még jó pár embernek. Persze vannak akik élvezik ezt a mennyiséget, ők meg azért töltik, mivel nem becsülik meg.
  • Tinman #22
    Konzolról volt szó...

Amúgy a Wii-ből baromi sokat eladtak, többet, mint Boxból... ráadásul warezolható... jajjj de érdekes.
  • Cat 02 #21
    Utolsó 3 igaz PC-re is xD
  • Tinman #20
    "A mostani konzolok közül az X360 azért a legelterjedtebb, mert simán warezolható a cucc"

Jesszus.
    Az eszedbe sem jutott, hogy azért népszerűbb, mert van rá játék? Ráadásul ami van rá az előbb jön ki mint PC-re? Vagy ne adja ég szebb, mint PS3-on?
    Vagy a 3 év gar.?
    Olcsóbb ár?
    HDD-ről játék?
  • Reg5
    4-5 évig egy PC is kibírja, feltéve, hogy vásárláskor minőségi darabot vettél. Igaz a végére a játékok nem mennek max grafon, de azt ki lehet bírni..

Az AC-ben nem volt komoly, csak 2 városba nem lehetett bemenni, bár mire odajutott az ember könnyen elúnta a gémet.
  • zola2000
    Már mióta, 2007 fabruárjában jelent meg a wiinja, aztán a wiikey, aztán kijött egy chippelhetetlen wii, de már rég megoldották... A ds is warezolható, a ps3 asszem nem, de nemtom...
  • Cat 02 #17
    Gondolom tudod h régen az 576 1 újság volt, majd kettévált, lett 1 pc-s és 1 konzolos, majd ha jól tom a PC-s kihalt ^^
  • Cat 02 #16
    Hja, csak a gari vész el és az xbox szinte sose hibásodik ...
  • 5i
    Wii már warezolható? Király, nem tudtam
  • zola2000
    A wii is warezolható, chippel, az új xboxok asszem még nem. De ez nem igaz, egy xboxra sokkal több játék jut mint egy wiire, vagy akár egy ps3ra.

És nagyon nem az x360 a legelterjedtebb konzol, az utolsóelőtti helyen áll a ps3 előtt, de a ps3 is jön fel szépen, idővel megelőzheti. (www.vgcharts.com)

Nekem is van számítógépem, de athlon1400as, tehát játék szempontjából így nem számít, mert 2006nál újabb cuccok kb abszolút nem mennek, még a spore lénylabor sem (na mindegy majd DSen).

Egyébként ez a warez hülyeség, egyszerűen csak magyarországon (ez CSAK kelet európai és dél korea sajátosság) a pc van elterjedve, elég megnézni a hipermarketeket, magyarországon a tescoban van 7 polc csak pc, 2 ps2, 1 xbox/ds. Néztem franciaorszában (ott voltam egyszer), ott tele volt az üzlet konzoljátékokkal, a leghátsó polcra voltak téve a pc játékok. Magyarországon az elvileg konzolos 576 üzleteknek is fele pc.
  • kicsizoz
    WII-t 5 rugóért törik Bp-en. tehát warezolható.
    (vagy félreértettem amit írtál)
  • kicsizoz
    Lehet, hogy nehézkes a warez konzolon, de az én közelségemben lévő konzolos haverjaim még nem vettek gyári játékot, hanem torrenten töltik le. Ha ez nehézkes ok, igazatok van, bár én nem látom a PC-s letöltéshez képest a különbséget, ezért továbbra is tartom, hogy konzolos játék azért nem fogy PC-n, mert a PC játékosok többsége nem érzékeny a konzolos stílusra... Másrészt igaz az is, hogy a csak konzolosok egy jelentős része pl bolti raktáros, és még csak filmen látott PC-t, valszeg ez is belejátszik. Ha egy game jó, akkor fogy, a fenti game nem jó, csak szép, igaz az nagyon!
  • 5i
    Az viszont igaz, h a 700.000x30 dollár számítás sztem is hülyeség.
  • 5i
    "Azért hússzoros a különbség konzol fronton, mert egyrészt nehézkes a wrz konzolon..."

Ez úgy hülyeség, ahogy van. A mostani konzolok közül az X360 azért a legelterjedtebb, mert simán warezolható a cucc, maximum on-line nem játszhat (mára már ez is lehetséges, ha jól tudom).
    PSP-n csak egy kábellel átveszem a cuccot és már játszok is. PS3 nem warezolható, a Wii szintén. De még így is olcsóbb egy konzol (főleg, ha azt nézzük, hogy 4-5 évig használhatjuk mindenféle fejlesztés nélkül), mint egy számítógép. TUdom, nekem is van mind2ő.
  • Tinman #9
    Nem értem mit nem lehet ezen megérteni.

Mondok egy példát:

100 középhelyzetű xy nemzetiségű nyugati ember vizsgálva 80-nak van PC-je, csak konzolja egyiknek sincs, viszont kb. a felének van PC-je és konzolja is.

Konzolra azért fogy több játék mert, aki konzolt vesz az nem látens hekker, nem akar szarakodni, van pénze... megveszi, játszik, örül.

Ezzel szemben PC-re hiába olcsóbbak a játékok, az emberek legtöbbje a saját pénztárcájából spórol és amíg fél órás szarakodás árán képes hozzájutni egy játékhoz INGYEN, addig a nagy többség így is tesz!

Itt követik el a kiadók a hibát és jönnek azzal, hogy "hát ez 700 ezren letöltötték akkor az nekünk annyi veszteség, mint 700.000 x 30 dollár".

TÉVES!!!!!!!!

Nem azért töltötte le nagyon sok ember, mert ez volt élete álma, hanem azért MERT INGYEN VOLT!
    Ezen emberek nagy része, NEM töltené le, ha 30 dollárjába fájna a letöltés!

Itt jön képbe az igényesség! Ha egy fejlesztő cég igényes játékot dob a piacra, ami term. kellően jó tartalmat is feltételez, akkor az a program jól fog fogyni.

Visszatérve értetlenséged forrásához: Azért hússzoros a különbség konzol fronton, mert egyrészt nehézkes a wrz konzolon, másrészt mert aki konzolt vesz az 90%-ban játszani akar, mert játékos!
    Nagyon sok ember PC-t azért vesz, mert dolgozni/tanulni képes a segítségével és játszani is.
  • Thaddeus
    "azért költ többet gépre, mert nem szereti a konzolos játékokat" - nemértem. úgyérted vesz photoshopot mert nincs konzolra? vagy nyomtatóhoz szoftvert?
  • kicsizoz
    Látom nem sikerült megértened az írásom lényegét.... no mindegy.
  • WinG
    Akkor miért van hússzoros különbség az eladásokban a konzol javára?

Gondolkodni kéne egy picit...

Arányaiban is lényeges többen töltenek le pc-re, mint konzolra.
  • Tinman #5
    ....mivel, hogy több PC van a világban mint konzol.
    Gondolkodni kéne egy picit...
  • z99999
    te vagy szánalmas, mert ökörséget mondasz, ezerszer többen töltenek pcre mint konzolra
  • kicsizoz
    Azt észrevehetnék már, hogy ha egy konzolos játékot átraknak PC-re, nem azért nem veszik, mert varezolnak, hanem mert akinek PC-je van, azért költ többet gépre, mert nem szereti a konzolos játékokat... Szánalmas ez a rinyálás, a konzolon is warezolnak ugyanannyit, de más a célközönség elvárása, ezért többen veszik konzolon a konzolos játékokat, mert szeretik...
  • Cat 02 #2
    Jeruzsálemnél fifagyott a játék, direkt úgy adták ki, orosz verzióval kellett baberálni ha jól tom.
  • Fbn Lx
    mi volt ez a komoly bug?