Ötvös Tibor

E3 - Sony konferencia

Kicsit megkésve, de nem megtörve lássuk, mivel próbálta a Sony úgymond überelni a Microsoft prezentációját.

Mivel a világsajtó napok óta a Final Fantasy X360-as szereplésétől hangos, így az ázsiai cégnek muszáj volt valami hasonló kaliberűt mutatnia saját rajongóinak. Hogy ez sikerült-e, azt mindenki maga döntse el.

A kezdés nem volt túl bíztató. Az első felszólalók szerint a gép még mindig bejáratós, még nem pörgött fel, de 2008. a PS3 éve lesz. Ezt pár valóban impozáns, ám multiplatform játékcímekkel próbálták alátámasztani (Resident Evil 5, Fallout 3, Quantum of Solace, Mirror's Edge stb.). Természetesen lesznek exkluzív fejlesztések is, ám mindezek előtt jött egy PlayStation HOME prezentáció, melyről van is itt egy videónk.


InFamous

Az új felület egyértelműen a Sims-sorozatra hajaz. Avatárokat hozhatunk létre, meghívatjuk barátainkat a virtuális házunkba, hogy ott mindenféle játékokkal játszunk és ilyenek. Érdekesnek érdekes, de egy konzollal azért csak játszani szeretnének az emberek, szóval lássuk a Sony felhozatalát.


God of War 3

A legérdekesebb mindenképpen az InFamous című akciójátékuk lesz, mely PS3-exkluzív. A bemutatott videó alapján leginkább Psi-Ops-ra emlékeztető játékmenet nagyon kellemes emlékeket idéz, ráadásul a grafika is szép és stabilnak tűnik az azt megjelenítő motor is. Ennél többet még nem tudunk róla.


HOME

A Resistance a Sony nyitókínálatának része volt és mint olyan, számos hibával rendelkezett. Ám az FPS-t kedvelő tömegek vitték, mint a cukrot, így nem meglepő a folytatás bejelentése. Tulajdonképpen ez a játék volt a Sony E3-as zászlóshajója, hiszen a Killzone 2-ről egy szó sem esett a bemutatón. A Resistance 2 jelenleg csak egy CGI-s videóval képviselteti magát.


Resistance 2

Szerencsére ezután olyan bejelentés jött, ami után páran elégedetten dőltek hátra. Bár már régóta tudni, hogy átlép a jelenlegi generációra a PS2 egyik legsikeresebb játéka, a God of War, azért a videót nézve csak megborzongott az ember. Bár itt is csupán egy renderről beszélhetünk, de a fejlesztőket ismerve a játékkal tuti nem lesz gond.


MAG

A végére maradt egy, kifejezetten multira kihegyezett játék, mely a M.A.G. nevet kapta. A teljes címén Massive Action Game-re hallgató produktumban egyszerre akár 256-an is egymásnak ugorhatnak, melyek nagyon látványos harcokat engednek sejtetni. Sajna itt is csak render volt, de azért erre a játékra nagyon oda kell majd figyelni.

És ennyi lett volna a Sony konferencia. A világsajtó nagy csalódásként könyvelte el a prezentációt és sajnos a bemutatón nagyon érződött Kutaragi hiánya. Mondjuk a Microsoft se robbantott akkorát (most tekintsünk el a Final Fantasy bejelentésétől, hiszen az épp Ázsiában nem fog X360-on megjelenni). Szóval a Sony továbbra sem kapkodja el a dolgokat, ám azért érdekes volt a Killzone 2 és GT 5 teljes mellőzése (mondjuk utóbbi a pletykák szerint csak 2010-ben jelenik meg).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #8
    Dsre ha ilyenre vágysz, nagyon jó lett a Ninja Gaiden Dragon Sword. Nem hittem volna, hogy a ds tud pont olyan jó pörgős akciójákot produkálni, mint a psps GOW, de a team ninjának sikerült.
  • Alien! #7
    láttad?? mert tudom,hogy elvilg vol,de amit én láttam az egy beszélgetés volt az alkotókkal főként a multiplayer-ről....
  • torcipepe #6
    mert a DS ócsósított, egy csomó DS játék licence még a Sega-Nintendo korszakból maradt meg nekik.
    az egész felhozatalból csak a GT 5 érdekelne, de PS3 egy darabig nem lesz itthon.
  • Super DANTE #5
    KZ2-ből volt egy külön félórás prezentáció.
  • Risu Führer #4
    a faszom hogy ds-re mért nem fejlesztenek god of wart :S
  • Alien! #3
    :)lehet jó lesz a Resistance 2 ha a cikk írója a trailert CGI-nek gondolta...Insomniac-éknál nem divat rendermovie-kkal kábítani a népet...

    Egyébként a Killzone 2 nememlítését én se értem...Ha vmivel lehet prezentálni a cell erejét akkor az KZ2...
  • Super DANTE #2
    A Resistance-t ingame prezentálták :-D Az ősz elejére elkészül.
  • Cat 02 #1
    De idióta neve van a MAG-nak :)