Ötvös Tibor

Újabb fejlesztők zártak be

Miközben mindenki az idei E3-ra figyel, addig a héten sorban a harmadik fejlesztőcsapatot zárták be.

Amint arról korábban is beszámoltunk, a Lucasarts vált és a Force Unleashed befejeztével csak és kizárólag forgalmazni fogja a játékokat, fejleszteni már nem. Ennek egyenes következménye lett, hogy a korábban elbocsátott alkalmazottakhoz csatlakoztak a fent említett Star Wars játék fejlesztői is.

Kisebb meglepetés okozott a már régóta terítéken lévő Flagship Studios bezárása. A Hellgate: London és Mythos készítői már hetek óta pengeélen táncoltak, a leépítések folyamatosan zajlottak. Ma azonban maga a fejlesztőbrigád is megszűnt.

Ahogy a Pivotal Games is bezárta kapuit. Az Eidos korábban bejelentette, hogy a költségcsökkentés érdekében kénytelen lesz pár alkalmazottjától megszabadulni. Eme "spórolás" első áldozata lett a Warzone 2100, Great Escape és a Conflict-szériát készítő brigád. Béke poraikra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M0RN1NGST4R #5
    igen.
  • eto demerzel #4
    ez is a zsidok miatt van?!
  • Loverman #3
    Jah, de nembaj, fikázza csak az SGt ahogy egy átlagos tízévesnek illik.
  • Indigo #2
    Ez nem csak az SG hírverése, már napok óta erről cikkeztek midenhol. Egyik nap arról írnak, hogy megszünik, másik nap cáfolják. Cikkíró legyen a talpán, aki most tudja, hogy akkor mi is van...
  • dmegyesi #1
    Grat, SG. A Flagship nem szűnt meg, a hírverésetek ellenére.

    „San Francisco, Kalifornia, 2008. július 14.

    A Flagship Studios ma bejelentette, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a vállalat még működik.

    Bill Roper vezérigazgató elmondta: »Legmélyebb sajnálatomra közölnöm kell, hogy a Flagship Studios elbocsátotta legtöbb munkatársát, ám a menedzsment magja és az alapító tagok még a stúdiónál vannak. Az elmúlt öt év hihetetlen tapasztalatokkal gazdagított minket, de sajnos tovább nem tudjuk fenntartani a vállalat méretét.«

    A Flagship Studios birtokában van minden technológiájának és IP-jének [szellemi tulajdon, játékcím] joga, beleértve a Hellgate: Londont és Mythost is. A Flagship nem fogad el több előfizetést a Hellgate: Londonra, és a jelenlegi előfizetéseket nem számlázza ki.

    A Flagship ezúton fejezi ki szívből jövő köszönetét azoknak, akik támogatták a vállalatot és játékait az elmúlt öt évben.”