Ötvös Tibor

GTA IV - Rekord debüt

Április 29-én megjelent konzolokra a Rockstar régóta várt játéka, a Grand Theft Auto IV, melytől mindenki - és főleg a kiadó - nagyon sokat várt.

Nos, az új GTA jött, látott és a jelek szerint győzni is fog. Mivel PC-re csak novemberben jelenik meg a játék, így csak konzolos adatokkal tudunk szolgálni. Először lássuk a PS3-at. A Sony konzolján az eladási rekordot eddig a Gran Turismo 5: Prologue tartotta a maga 80 ezres premierjével.



Nos, Niko Belic erre alaposan rávert a 227 ezres darabszámával. Ennél szebb eredmény, hogy a GTA az eddig biztos királynak számító Maser Chief harmadik kalandját is elagyalta, hiszen X360-on 335 ezer darabot értékesítettek, míg a Halo 3 "csak" 266 ezer példányban talált gazdára az első napon.

De a sorozat saját életében is történelmet írt. Az eddig csúcstartó GTA: San Andreas a premierje napján összesen 501 ezer példányban kelt el, a negyedik résznél ez a szám 609 ezer darab. A fent látható számok Angliára érvényesek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • opeca #44
    Így igaz, a játékban semmi csavar nincs, nincs semmi überszellemi termék, de pont ahogy írtad a 13-15 éveseknek való, és a játékosok nagy részét ez a korosztály teszi ki.(13-18)
  • Indigo #43
    Ugyanazokat a baromságokat pufogtatod, mint a többi látatlanban "fikázó", akik még életükben nem játszottak GTA-val. Vagy ha igen, nem sikerült megfogni a játék lényegét.
  • Rotcsa #42
    A gettósztori amit itt olyannyian bálványoznak,csak egy béna cukormáz, ami alá be lehet nyomni minden agyatlanságot!

    Nem tudom ki hogy van vele, de én azt mondom inkább egy jó fantasy, mint egy GTA! Azokban legalább van szellemi munka,és érdekes történet,ami ad egyfajta egyedi ízt a játéknak! De ez a játék csak agyatlan 13-15 éveseknek való.
  • opeca #41
    Minden játék erre gyúr.
  • Molnibalage #40
    "Azért mert olyan cselekvés sorozathoz nyújt realisztikus környezetet, amit a valóságban nem tennél meg"

    Ez való igaz.
  • Hoz_Hun #39
    Azért mert olyan cselekvés sorozathoz nyújt realisztikus környezetet, amit a valóságban nem tennél meg. Ehhez nincs mit hozzáfűzni, ha valaki nem érti ezt meg annak hiába a magyarázat. Sajnálom egyszerűen nem vagy erre a témára fogékony, neked más játék való.
  • Hoz_Hun #38
    Én anno a GTA1-el és a Vice City-vel játszottam, abből föleg az utobbi bejött így úgy döntöttem beszerzem a GTA4-et. Bőven fellülmúlta a várakozásaimat. Jó, megértem ha valakinek ez a stílus nem jön be bár a kivitelezés önnmagában esztétikai értékű. Már az is élvezetes ahogy végighajtassz a városon és csak bámészkodsz. Hihetetlen részletgazdag kezdve az időjáráshoz öltözött járökelöktől, aki az pl. esőben esernyővel vagy a fejük fölé tett szatyrukkal rohannak, nem beszélve maga az eső megjelenítése is milyen realisztikus, de sorolhatnám. Engem teljessen lenyűgözött a hangulata valami frenetikus.
    Sajnálom hogy páran ilyen negatívan állnak hozzá, főleg úgy hogy csak az előző részekből ítélnek pláne "haverjánál látta". Főleg az "autós, niggás cucc" hozzászóláson röhögtem. Lévén hogy tudtommal csak a San Andres volt "niggás" (azzal mondjuk pont nem játszottam).
    Nem lényeges, az eladási adatok jók azaz remélem fogják folytatni én pedig nagyon jól szorakozom rajta és bátran ajánlani tudom mindenkinek.
  • Gerbill #37
    "de akkor is elárul valamit a világ szellemi színvonaláról.."
    Mostmeg akkor nem is a játék szar csak a felhasználók hülyék? Mert leülnek szórakozni a leghíresebb legjobb és legszínvonalasabb úgymond gengszterszimulátor elé? Vagy csak azért szar mert ilyen sokan várják és te nem játsszol tömegjátékkal?
  • Molnibalage #36
    Hol írtam, hogy szar a GTA? Csak nem értem, hogy egy ennyire hogy is mondjam antiszoc játékot fura, hogy ennyien várnak. Tudom, hogy csak játék de akkor is elárul valamit a világ szellemi színvonaláról...
  • Gerbill #35
    Hát most eléggé mellélőttél haver:P. Elég nagy stratégia fan vagyok, igaz az RPG-kkel csak ritkán játszom és ott is inkább a lightosabb kategóriában(lásd:Jade Empire, SW:KOTOR). A repülőszimulátorokat meg úgy utálom ahogy vannak azoknak aztán tényleg nincs semmi értelmük, legalábbis én semmi szórakoztatót nem látok bennük ilyen téren inkább az arcadet kedvelem, mint pl a Blazing Angels vagy még a hőskorból a Yagert. De mégha fogalmam sincs mifán terem egy jó repszim vagy RPG nem írom be a mittudom én melyik repszim hírhez, hogy ez deszar játék, mert magát a műfajt nem kedvelem. Ez a különbség kettőnk között.