Ötvös Tibor

Különálló játék lesz a Mafia 2

A sokak által nagyon várt és legjobb GTA-klónnak kikiáltott Mafia folytatása végre komoly életjelt adott magáról.

Az újabb képek mellett pár érdekesség is kiderült a készülő játékról. Először is a Mafia 2 semmilyen módon nem kapcsolódik az előző részhez, vagyis egy teljesen különálló történetet kell majd végigvinnünk. A helyszín ezúttal egy Empire City nevezetű város lesz, mely nagyjából kétszer akkora, mint Lost Heaven volt. Nem mellékes, hogy a sztori a II. Világháború végefelé játszódik, melynek még lesz szerepe a történetben.

Klikk ide! Klikk ide!

Az első résszel ellentétben itt nem egy, hanem két főszereplője lesz a játéknak, ám irányítani csak Vitot tudjuk, Joe-nak csak parancsokat adhatunk ki. Ezzel párhuzamosan a Gears of War-ban is használt fedezékrendszer is beépítésre került a játékba. A pénznek fontos szerepe lesz. Egy ruhavásárlással lerázhatjuk ellenfeleinket, sebesülés esetén pedig megebédelhetünk egy közeli éttermeben és így új erőre kaphatunk. Az autós közlekedés jóval hangsúlyosabb szerepet kap, ráadásul egy Flatout-szintű törésmodell is be lesz építve a játékba.

Rossz hír, hogy a Mafia 2 leghamarabb csak 2009. tavaszán jelenhet meg, azaz kerek egy évet kell még várnunk rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • king93 #20
    Úgy látom a kedves cikkíró soha nem játszott a Mafia első részével.
    Az a játék egy legenda és nem értem, hogy a Mafia 2 miért lenne egy GTA-klón. (talán mert korábban jelent meg?)
  • Slayerboy #19
    GTA klón.. semmi baj, hogy a Mafia-t hamatabb kezdték fejleszteni mint a GTA3-at. Okos.
  • Skeez #18
    "2009-ig meg legalább lesz időm gyűjteni némi pénzmagot, hogy a játék megjelenésekor vásárolhassak megfelelő erőművet, amin játszani tudok, mert a képek alapján én ezt biza max felbontásban szeretném élvezni."
    Ó, ember! Bizony jó lenne, ha megtartanák jó szokásukat, és rendes motort kreálnának az urak! Az első részben pont az tetszett, hogy nem kellett atomharder konfig a minőségi látványhoz.
  • Sanyix #17
    Autós téma nagyon jó volt az 1-ben is. Egész élethűen mozogtak a kocsik, és a többi autós is inkább embernek tűnt, nem úgy mint a gta-kban ahol agyhalott teddymackók vezették a kocsikat. SA-ban pl a városon kívüli utakon megálltál, vagy netán kanyarodáshoz lassitottál, 70% eséllyel fékezés nélkül belédszállt egy barom.
  • Zodd #16
    Nekem az autózgatás nagyon tetszett benne. A verseny volt az egyik kedvenc részem :)
  • Juszufka #15
    "Az autós közlekedés jóval hangsúlyosabb szerepet kap"

    Ezt én is ki akartam emelni . Ha valami hangsúlyos volt az első részben (amellett, hogy imádom), akkor az az autózás volt. Rohadtul sokat kellett autózni. Néha kicsit éppen az volt a bajom, hogy 3 órát kell vezetni, mire egy töltényt ellőhetek, vagy suhinthatok kettőt a baseball ütővel.

    Ezért személy szerint ezt a változtatást én NEM üdvözlöm.
  • Wittgen #14
    Szerintem meg a 2. vh. idején kezdődik a sztori és egy jó 10-15 évet fog felölelni mag a történet. A Mafia1 sem 1 hét alatt játszódott. Alig várom, hogy megforgassam majd a játékban a korra jellemző járműveket :) gondolom belepakolnak min. 50-et.
    Nálam a TOP 5 valaha játszott PC-s játékok között ott van az első rész. GTA nálam a nyomába sem érhet, bár az is jó progi, csak nekem valahogy jobban feküdt ez a maffiás sztori és hangulat.

    2009-ig meg legalább lesz időm gyűjteni némi pénzmagot, hogy a játék megjelenésekor vásárolhassak megfelelő erőművet, amin játszani tudok, mert a képek alapján én ezt biza max felbontásban szeretném élvezni.

    Remélem lesz benne coop-mód, ha nem is a sztoriban, de egy freerideban.
  • koschwarz #13
    őszintén szólva engem sosem érdekelt, hogy a gengszeteremet barbie baba vagy sims módjára öltöztessem, meg teljesen feleslegesen beüljek vele egy étterembe. mi értelme van ennek? mármint a játék szempontjából. sebesülést étteremben gyógyítani? ez hülyébben hangzik, mint hogy elsősegélydobozt vagy fájdalomcsillapítót gyűjtök.

    ezek klasszikusan olyan dolgok szerintem, amikkel a marketingben parasztvakítani lehet, de kb. a 3. alkalom után már unod, és kihagyod. mármint ha a történet egyébként jó és izgalmas. ha meg nem, és ilyenekkel kell elütni az időt...hát az szomorú.
  • sirpalee #12
    Az első rész isteni volt, az igazi olasz maffia hangulatot hozta, remélem a második is hozza ugyanazt a szintet :) . A GTA meg elkurvult, főleg a San Andreas óta... Tomi Vercetti után nekem meghalt a GTA (remélem jól írtam a nevét).
  • sgbo #11
    A piros egy legelső szériás(bogárlámpás) Corvette-re hajaz. 53-55-ig gyártották...