Ötvös Tibor

Repülőgépszimuláció Tom Clancy stílusban

A Ubi Soft nem sokat teketóriázott és úgy ahogy volt megvette Tom Clancy nevét és mindent, amihez az írónak valaha is köze volt.

A tapasztaltabbak ilyenkor már előre várják a nagyobb sikert aratott játékok újabb folytatásainak bejelentését, ám a francia kiadó - az új felállás szerinti - első alkotásuknak nem a Rainbow Six vagy a Splinter Cell újabb epizódját választották, hanem egy, a Clancy-játékoktól merőben eltérő szimulátor fejlesztésébe fogtak bele.



A HAWX szakít az eddigi lopakodós stílussal és egy olyan repülőgép szimulátor lesz, ahol a színtiszta akcióra helyezik a hangsúlyt. Az ígéretek szerint azonban ezúttal olyan élményben lesz része minden játékosnak, melynek hatására megváltozik a véleménye a hasonló programokról. Ám azért akadnak érdekes újítások is a programban: a legjobb húzásnak a négy játékos co-op mód tűnik, melynek keretein belül akár az egész hadjáratot végigvihetjük, de a lebilincselő sztori, az 50 különböző gép és a 16 játékos multiplayer is kecsegtetően hathat. A Tom Clancy's HAWX az ősszel meg is jelenik, méghozzá X360-ra, PS3-ra és természetesen PC-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Padawan88 #30
    Véletlenül idekeveredve és veégigolvasva az összes hsz-t, a következőket gondolom:
    -egyrészt: jo hogy valaki újra előtúrta a vadászgépszimulátoros gémet és megpróbál valamit fejleszteni.
    -másrészt: hiába, ez a játék már egy másik korosztályt céloz meg. 10évvel ezelőtt majd beh*gyoztam az örömtől mikor normális vadászgépszimulátorral kilőttem egy rakétát.
    De manapság nem ez a módi, vagy tömegcikket csinálnak a szimulátorból és lealacsonyodik a műfaj ovis szintre (ami időközben milliókat zsebel be)
    Vagy csinálnak egy fasza programot élethű irányítással és avionikával és a szimulátorimádókon kívül a kutyának se kellene majd (eközben jol becsődölne pénzügyileg az egész projekt).
    Sajnos ilyen a mai világ."A pénz beszél" vagy "Akié a pénz azé a hatalom ... stb." tökmindegy. A konklúziót mindenki vonja le magának. Na pá
  • Énvagyokazapád #29
    ennek annyi köze van a szimulátorhoz, mint supermarionak a péniszpumpához.

    Amúgy szép, nagyon szép
  • Vogel #28
    Jaj ne is mondd, amikor már Killer meg FlájtACE néven jönnek, lolloznak orrba szájba, ezek morzsolódnak le de nagyon gyorsan és látványosan :) Minden egyes ilyen alkalom rendkivüli felüdülést jelent nekem :)
  • Molnibalage #27
    "Még az is lehet, hogy jobb hijján olyan valakiket keresnek meg akik évek óta maguk tartják életbe a kis garázsukban a műfajt"

    Biztos azért adta vissza az Ubi az összes jogot az ED-nek...

    Az ilyen betetéssel meg vigyázni kell. Jól kitombolja magát ezzel az lövöldözös valamivel aztán az másikban még felszállni sem tud és azt sem fogja tudni micsoda. Próbáltam már két FPS-en felnőtt fiatalt oktatni neten kereszül. 2 alkalom után feladták. Képetelenek voltak a legegyszerűbb dolgokat is megtenni vagy megérteni még MAGYAR nyelvű kézikönyvvel is..

  • NEXUS6 #26
    Márpedig pont, hogy az ilyen vicces próbálkozásoktól fog feltámadni!
    Nem attól hogy pár veterán hegeszt valamit magának a garázsban, és ezzel nem akartam senkit megsérteni.

    "Sajna" előbb kell csinálni egy pofás tömegterméket, aztán ha néhány millió példányban eladták, akkor valszeg lesz megint néhány emberke, aki komolyabb szinten is hajlandó belemenni a témába. Ha sikeres lesz a dolog árkád szinten, akkor a kiadók komolyan elkezdenek azon gondolkodni, hogy valami szigorút is ki lehet adni a népnek.

    Még az is lehet, hogy jobb hijján olyan valakiket keresnek meg akik évek óta maguk tartják életbe a kis garázsukban a műfajt!;)
  • Molnibalage #25
    Talán nem is baj, hogy nem lesz tömegjáték. Elkerülhetőek vele a vérpistikék. Nem véletlenül van az, hogy 30 felett vagy körül van az átlag szimes életkora...
  • Molnibalage #24
    A hasonlat áll. Amíg a legtöbb kezdő már a Lonci avionikáján elhasal addig felelsleges abban reménykedni, hogy a repszimből tömegjáték lesz...

    A FreeFalcon-t meg nem gyaláznám a helyedben apafej, mert még jól orrbaverlek. Mennyire ismered? Alkottál már valaha valamit vagy csak fikázol? Most is gőzerővel fejlesztik (ahogy én is teszek hozzá ezt-azt). Soroljad, mi benne a vicc. Való igaz, kicsit öreg. Ennek ellenére a legtöbb funkciójának MAI napig nincsen párja.

    Ilyen vicces próbálkozásoktól nem fog feltámadni, főleg hogy nem PC-re készül elsőroban. Ha arra készülne nem lenne olyan arcados. A mai fiatalok amúgy sem olyan beállítottságúgak nagy részben, hogy fingja lenne a haditechnikáról vagy fizikáról. Az SG fórumai kiváló példát adnak erre. Sok technikai analfabéta írogatja hülyeséget.
  • Sanyix #23
    Mi az hogy arcadeos szim? Ez kb olyan mint a tojás szerű sajt :|

    Ilyen játékból egyébként van elég.
  • Su0my #22
    már nem azért, de ti meglehetősen normálatlanok vagytok mind, ahelyett, hogy örülnétek, hogy végre valaki fejleszt vadászgép-szimulátort (még ha arcade-ot is), itt nyavalyogtok, mint az ötéves taknyosorrú hülyegyerekek.. persze eddig meg jaj szemét játékfejlesztők miért nem csinálnak blabla bezzeg a nagy frifalkon... ami kb 1 vicc..

    örülni kéne, hogy hátha feltámad ez a játéktípus is (kalandjáték produkált ilyesmit mostanában), főleg ha egy arcade-os szimmel bevezetik a mai játékosokat ebbe a világba... valahol el kell kezdeni, aztán egyre bonyolultabbakat is lehet csinálni.

  • Vogel #21
    Az tökmind1 mikori, de amíg használják aktívan addig nem fognak sokat mesélni róluk.