Napi Online

Egy élethű játékkutya a sztár New Yorkban

A Hasbro egy élethű golden retrievere és a Mattel Fisher Price sorozatának Elmo babája a napokban megtartott New York-i játékvásár legnagyobb sikere.

Az Amerikai Nemzetközi Játékvásáron (AITF), amely a maga nemében az egyik legnagyobb a világon, idén mintegy 7000 kiskereskedő 15 ezer képviselője vett részt. A vásáron is jól megfigyelhető volt az a tendencia, miszerint technikailag egyre fejlettebbek, és ennek köszönhetően egyre élethűbbek a játékok. A piacvezető Mattel mögött a világ második legnagyobb játékgyártója, a Hasbro Biscuittel (Süti), az aranyszőrű retrieverrel állt elő, amely nemcsak úgy néz ki, mint egy igazi kutya, de megérintve is olyan érzést kelt, ráadásul reagál a parancsokra is. A Fisher Price válasza erre a kihívásra Elmo Live, egy plüssbaba, amelyik törökülésben leül, majd meséket és vicceket mond.

Újdonság a vásáron és a játékpiacon, hogy korszerűsítik a régi kedvenceket. A gyerekek megtalálhatják a kiállításon kitömött macijaik, babáik korszerű, elektronizált változatát, amelyek pont úgy néznek ki, mint a régiek, csak éppen mozognak, beszélnek, nevetnek, sírnak vagy énekelnek.

Változatlanul erős a kiállítók biztonságos játékokért érzett aggodalma, ugyanis olyan katasztrofális évet, mint a tavalyi, amikor játékok millióit kényszerültek visszahívni, nem kockáztathatnak meg. Tavaly az Egyesült Államokban elsősorban emiatt csökkentek 2 százalékkal az eladások. Ennek ellenére - anyagi okokból - legfeljebb a játékgyártás 5 százalékát telepítik át más országba, a többi - fokozottan szigorú egészségügyi előírások mellett - továbbra is Kínában marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • savior #5
    ezekkel hogy lehet jatszani? a gyerek simogassa fel oran keresztul a kutya fejet, vagy nezze annyi ideig a barbie-t ahogy tancol? vajon masnap is elovennek ezeket a jatekokat?
  • Zocsi #4
    Jah a másik meg az a táncoló baba, Hannah Montana (vagymi). Van nyomkodható fabábú, amivel "mi táncolhatunk" zenére... Minek egy automatizált barbie? Szvsz, vagy én vagyok pesszimista, vagy hülyítik a gyerekeket, de ezek tök unalmas játékok!
  • Zocsi #3
    Mondjuk nem értem. Nekünk anno nem volt csak maci, majom vagy akármi. Nem volt elektronizált "személyiségük", nem tudtak beszélni, leülni, érzéseket szimulálni. Nővéremnek volt egy babája, amit ha megitatott, akkor kb. fél perc múlva összepisilte magát... Wow, micsoda szórakozás pelenkázni, de akkor ez már nagy szó volt (lagalábbis itt Mo.-n).
    Mindenesetre ez a mostani játékkutya eléggé nem valósághű sztem.. Vannak sokkal élethűbb játékkutyák, csak épp ugatni nem tudnak. Poén!
  • ldavid #2
    nem rossz, de nekem a kocsi jobban tetszett xD
  • Inquisitor #1
    Képet nem sikerült lelnem, még a Hasbro oldalán se, nagyon új dolog, de érdekes, hogy egyik helyen 179US, másikon meg 299USD az ára. Ez azért még odaát se mindegy.
    CBS video a kutyáról ...
    Hát annyira azért nem élethű, ellenben mozgás közben elég poénos. :)