Ötvös Tibor

Egyre hosszabb a konzolos telepítés

A PlayStation 3 tulajok a Devil May Cry 4 kapcsán már megtapasztalhatták a telepítés fáradalmait. A Capcom nagyszerű játéka ugyanis nem kevesebb, mint 22 percig pakolta fel magát a Sony konzoljának merevlemezére.

Sajnos úgy tűnik, hogy a játékosoknak további perceket kell eltölteniük majd a várakozással. A Capcom ugyanis ma bejelentette, hogy egy másik sikerjátékuk, a Lost Planet PS3-as verziója ugyancsak hosszadalmas telepítési idővel rendelkezik majd, mivel az akciójáték kereken 5 gigabájtot dob majd fel a gépre.



Hab a tortán, hogy Kojima-szan nagyon várt játéka, a Metal Gear Solid 4 a pletykák szerint még ezeknél is több türelmet kér majd a rajongóktól, amit gondolom meg is kap majd tőlük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #41
    Le- és feltöltés (max sávszél), sok helyen különféle sebességmérési adatokat is publikálnak. Ez imho vagy nagyon szar driverre, vagy túl nagy cpu-használtságra utal.

    Dez, a 22perc és az 5GiB azonos adat, nem ez az első játék ami ekkora adatmennyiséget mozgat. Ez már a sokadik, csak ennél borult ki a bili az újságokban, mert az idő ennél a játéknál kiemelkedően magas. Egy másik fórumon azt gyanítják, hogy sok szétszórt apró file okozza az extra időt (túl sokat seekel, szemben a pc-s tömörített installokkal), de ez nincs megerősítve.

    Valószínű, ha a BD-t továbbfejlesztik és kijönnek gyorsabb olvasók, (illetve az ezekkel szerelt újabb PS3 generációk) az sokmindent meg fog oldani.
  • dronkZero #40
    "A konzolos játékok elismerten kidolgozottabbak és hangulatosabbak (már nem a sima portok)."

    Ezt nem írom alá. Átlagban lehet, de azt is vegyük hozzá, hogy ezt az átagot PC-n lehúzza a rengeteg szemét.
    Nálam úgy működik a dolog, hogy hiába hangulatos és kidolgozottabb egy játék, és hiába kattanok rá úgy, hogy az összes szabadidőmben azzal foglalkozok, ha 3-4 nap alatt kivégzem. Nem fogom jobb játéknak tekinteni, mint egy multis FPS-t, amit éveken át játszok rendszeresen. Persze mindenkinél mások az igények...
    Na meg még azt tenném hozzá, hogy akkor is kiérzem egy játékból, hogy konzol-átirat, ha hírét sem hallottam. Nekem egyszerűen megoldásaiban a "gagyi" érzést kelti. Túlságosan leegyszerűsített, tűlságosan IQnegatív tizenéves korosztálynak szánt dolognak érzem. (Ebben benne lehet az is, hogy a hardcore, kizárólag konzolos játékokat nem ismerem) Na meg az is belejátszhat ebbe, hogy ezek az XBOX és PS2 játékok valahogy képtelenek voltak nagy tereket kezelni, annyíra "megyek egy csőben" érzésem volt, hogy hiába a jó hanglat és a cső csodálatos kidolgozottsága, mindig végletekig korlátozva éreztem magam, előre meg volt határozva, hogy mit kell csinálnom, és hogyan. (Gondolok itt a nagy, populáris címekre, pl Fable, Halo..) Ez szerencsére jól fejlődik, a mostani, konzolra (is) fejlesztett játékokban már nem érzem ezt.

    "A Cellt alaposabban kihasználó játékokat egy 4x4 magos szerverre lehetne átvinni. :)"

    Megint egy elméleti dolog. VAN ilyen játék?

    "Mint írtam, a PS2-ből még ma is majdnem annyi fogy, mint Xbox360-ból és PS3-ból... Valószínű nem a sarokba porfogónak. :)"

    És valószinűleg nem azok veszik, akiknek már van PS3-uk. Eladási statisztika az égvilágon semit nem mond, a használt cuccok forgalmáról semmi információt nem ad. Megkockáztatom, hogy az összes konzol összes generációja együttesen nem produkál annyi tranzakciót, mint az új és használt PC-k. Na persze ezeknek jó részét nem játékra használják... Inkább hagyjuk ezt a témát, ebből semmilyen használható következtetést nem lehet levonni.

    "Amúgy én remélem, hogy a konzolokat nem árasztja el az FPS."

    Nekem életem legjobb számítógépes játékélményeit FPS-ek adták. Na persze leginkább multiban. Persze sok az említésre sem méltó szemét is.
  • dez #39
    Ezek már sokszor lefutott körök. A konzolos játékok elismerten kidolgozottabbak és hangulatosabbak (már nem a sima portok).

    A Cellt alaposabban kihasználó játékokat egy 4x4 magos szerverre lehetne átvinni. :)

    Mint írtam, a PS2-ből még ma is majdnem annyi fogy, mint Xbox360-ból és PS3-ból... Valószínű nem a sarokba porfogónak. :) Több játék jön még ki rá, mint PS3-ra. :D Persze jóval szerényebb játékok, de nem rosszak.

    A konzolt is lehet monitorra kötni (bár a PS3-hoz HDCP-s kell). Meg egy gyerekes családnál oly mindegy, hogy játszik v. Minimaxot és társait nézi a tévén. Egyébként sima régi tévére is köthető.

    Amúgy én remélem, hogy a konzolokat nem árasztja el az FPS.
  • dronkZero #38
    Nna, én is tépem a szám konzol vs PC ügyben... Tudom, hogy fölösleges, csak most pp ráérek... :P
  • dronkZero #37
    "Hát rohadtul nem mindegy. PC-n úgy tervezik meg az alap fícsöröket a játékokban, hogy egy átagos konfigon is rendesen működjön."

    Na de mégis mindig kb ugyanazt nyújtják a játékok konzolon is, meg PC-n is. Én még nem hallottam olyanról, hogy egy játékot azért nem csinálnak meg PCre, mert _nem lehet_...

    "Kidobni egyátalán nem kell, mert - az xbox-szal ellentétben - akár 10 évig lesz még rá játék."

    Na ja, de (HD)TV-d biztosan nincs több... Ha meg van, akkor is bejátszik az, hogy saját "családjukban" azért ezek már visszafelé kompatibilisek, minek egy X, ha van egy 360-ad? Ha nem dobod ki, vagy nem adod el, akkor csak a sarokban porosodik...

    De tényleg, erről jut eszembe, nekem például letépnék a tökeimet, ha folyton blokkolnám a TV-t, csak mert játszani akarok... Ez nem gond konzoltulajoknak?

    Na meg azt tegyük azért hozzá, hogy egy HDTV(plazma, LCD, akármi) árából veszek egy 24'-es monitort, meg felfejlesztem a gépem lazán...

    "A jétékfajták többségére a konzol az igazi, a fentiek miatt."

    MMO-ra és multis FPS-re is? Hozzátéve, hogy az FPS-ek kontrollerre vannak fejlesztve, ha azzal tolod, akkor még okés, bár elég gáz, de ha PC módra billentyűvel, meg egérrel, akkor a lóbaszó hitboxok miatt kissé könnyűvé válik a dolog...

    "PS3-hoz bármikor használható USB-s keyboard és egér, szal stratégia és egyebek is jöhetnek."

    Na ja, jöhet, de jön is? Vagy megmarad elvi lehetőségnek?
  • dez #36
    Egyébként a 22 perc és az 5 GB két másik jétékra vonatkozó adat. Egyiknél az adatmennyiséget nem tudjuk, másiknál meg az időt. Ezzel így nem sokat lehet kezdeni. :)
  • dez #35
    Számolhat mást is, nem csak kitömörítést. Vagy ha sok kisebb file-t másol, az jóval lassabb, mint a nagy file-ok mozgatása.
  • dronkZero #34
    "Hmm, de vajon mitől lassú."

    és

    "Jó kérdés. Talán közben számolgat is valamit."

    PC-n az install fájlok jellemzően tömörítve vannak, azt számolja szerintem. Bár hogy minek Bluray-re/HDDVD-re tömöríteni, az egy jó kérdés...
  • dez #33
    Csak mellékesen, a Cell mat. számítási teljesítménye a mai 4-magos prociknál is kb. 5x nagyobb. (Most ne jőjjön senki azzal a lejárt lemezzel, hogy ez csak elmélet, meg marketing, mert rég kiderült, hogy nem az.)
  • dez #32
    Nem is tudom, ki veszi ma a PS2-t szinte ugyanolyan szinten, mint a PS3-at és Xbox360-at... (Ja, hogy az xbox-ot fogták, és letőtték... Az egy másik dolog.)