41
  • bakagaijin
    #41
    Le- és feltöltés (max sávszél), sok helyen különféle sebességmérési adatokat is publikálnak. Ez imho vagy nagyon szar driverre, vagy túl nagy cpu-használtságra utal.

    Dez, a 22perc és az 5GiB azonos adat, nem ez az első játék ami ekkora adatmennyiséget mozgat. Ez már a sokadik, csak ennél borult ki a bili az újságokban, mert az idő ennél a játéknál kiemelkedően magas. Egy másik fórumon azt gyanítják, hogy sok szétszórt apró file okozza az extra időt (túl sokat seekel, szemben a pc-s tömörített installokkal), de ez nincs megerősítve.

    Valószínű, ha a BD-t továbbfejlesztik és kijönnek gyorsabb olvasók, (illetve az ezekkel szerelt újabb PS3 generációk) az sokmindent meg fog oldani.
  • dronkZero
    #40
    "A konzolos játékok elismerten kidolgozottabbak és hangulatosabbak (már nem a sima portok)."

    Ezt nem írom alá. Átlagban lehet, de azt is vegyük hozzá, hogy ezt az átagot PC-n lehúzza a rengeteg szemét.
    Nálam úgy működik a dolog, hogy hiába hangulatos és kidolgozottabb egy játék, és hiába kattanok rá úgy, hogy az összes szabadidőmben azzal foglalkozok, ha 3-4 nap alatt kivégzem. Nem fogom jobb játéknak tekinteni, mint egy multis FPS-t, amit éveken át játszok rendszeresen. Persze mindenkinél mások az igények...
    Na meg még azt tenném hozzá, hogy akkor is kiérzem egy játékból, hogy konzol-átirat, ha hírét sem hallottam. Nekem egyszerűen megoldásaiban a "gagyi" érzést kelti. Túlságosan leegyszerűsített, tűlságosan IQnegatív tizenéves korosztálynak szánt dolognak érzem. (Ebben benne lehet az is, hogy a hardcore, kizárólag konzolos játékokat nem ismerem) Na meg az is belejátszhat ebbe, hogy ezek az XBOX és PS2 játékok valahogy képtelenek voltak nagy tereket kezelni, annyíra "megyek egy csőben" érzésem volt, hogy hiába a jó hanglat és a cső csodálatos kidolgozottsága, mindig végletekig korlátozva éreztem magam, előre meg volt határozva, hogy mit kell csinálnom, és hogyan. (Gondolok itt a nagy, populáris címekre, pl Fable, Halo..) Ez szerencsére jól fejlődik, a mostani, konzolra (is) fejlesztett játékokban már nem érzem ezt.

    "A Cellt alaposabban kihasználó játékokat egy 4x4 magos szerverre lehetne átvinni. :)"

    Megint egy elméleti dolog. VAN ilyen játék?

    "Mint írtam, a PS2-ből még ma is majdnem annyi fogy, mint Xbox360-ból és PS3-ból... Valószínű nem a sarokba porfogónak. :)"

    És valószinűleg nem azok veszik, akiknek már van PS3-uk. Eladási statisztika az égvilágon semit nem mond, a használt cuccok forgalmáról semmi információt nem ad. Megkockáztatom, hogy az összes konzol összes generációja együttesen nem produkál annyi tranzakciót, mint az új és használt PC-k. Na persze ezeknek jó részét nem játékra használják... Inkább hagyjuk ezt a témát, ebből semmilyen használható következtetést nem lehet levonni.

    "Amúgy én remélem, hogy a konzolokat nem árasztja el az FPS."

    Nekem életem legjobb számítógépes játékélményeit FPS-ek adták. Na persze leginkább multiban. Persze sok az említésre sem méltó szemét is.
  • dez
    #39
    Ezek már sokszor lefutott körök. A konzolos játékok elismerten kidolgozottabbak és hangulatosabbak (már nem a sima portok).

    A Cellt alaposabban kihasználó játékokat egy 4x4 magos szerverre lehetne átvinni. :)

    Mint írtam, a PS2-ből még ma is majdnem annyi fogy, mint Xbox360-ból és PS3-ból... Valószínű nem a sarokba porfogónak. :) Több játék jön még ki rá, mint PS3-ra. :D Persze jóval szerényebb játékok, de nem rosszak.

    A konzolt is lehet monitorra kötni (bár a PS3-hoz HDCP-s kell). Meg egy gyerekes családnál oly mindegy, hogy játszik v. Minimaxot és társait nézi a tévén. Egyébként sima régi tévére is köthető.

    Amúgy én remélem, hogy a konzolokat nem árasztja el az FPS.
  • dronkZero
    #38
    Nna, én is tépem a szám konzol vs PC ügyben... Tudom, hogy fölösleges, csak most pp ráérek... :P
  • dronkZero
    #37
    "Hát rohadtul nem mindegy. PC-n úgy tervezik meg az alap fícsöröket a játékokban, hogy egy átagos konfigon is rendesen működjön."

    Na de mégis mindig kb ugyanazt nyújtják a játékok konzolon is, meg PC-n is. Én még nem hallottam olyanról, hogy egy játékot azért nem csinálnak meg PCre, mert _nem lehet_...

    "Kidobni egyátalán nem kell, mert - az xbox-szal ellentétben - akár 10 évig lesz még rá játék."

    Na ja, de (HD)TV-d biztosan nincs több... Ha meg van, akkor is bejátszik az, hogy saját "családjukban" azért ezek már visszafelé kompatibilisek, minek egy X, ha van egy 360-ad? Ha nem dobod ki, vagy nem adod el, akkor csak a sarokban porosodik...

    De tényleg, erről jut eszembe, nekem például letépnék a tökeimet, ha folyton blokkolnám a TV-t, csak mert játszani akarok... Ez nem gond konzoltulajoknak?

    Na meg azt tegyük azért hozzá, hogy egy HDTV(plazma, LCD, akármi) árából veszek egy 24'-es monitort, meg felfejlesztem a gépem lazán...

    "A jétékfajták többségére a konzol az igazi, a fentiek miatt."

    MMO-ra és multis FPS-re is? Hozzátéve, hogy az FPS-ek kontrollerre vannak fejlesztve, ha azzal tolod, akkor még okés, bár elég gáz, de ha PC módra billentyűvel, meg egérrel, akkor a lóbaszó hitboxok miatt kissé könnyűvé válik a dolog...

    "PS3-hoz bármikor használható USB-s keyboard és egér, szal stratégia és egyebek is jöhetnek."

    Na ja, jöhet, de jön is? Vagy megmarad elvi lehetőségnek?
  • dez
    #36
    Egyébként a 22 perc és az 5 GB két másik jétékra vonatkozó adat. Egyiknél az adatmennyiséget nem tudjuk, másiknál meg az időt. Ezzel így nem sokat lehet kezdeni. :)
  • dez
    #35
    Számolhat mást is, nem csak kitömörítést. Vagy ha sok kisebb file-t másol, az jóval lassabb, mint a nagy file-ok mozgatása.
  • dronkZero
    #34
    "Hmm, de vajon mitől lassú."

    és

    "Jó kérdés. Talán közben számolgat is valamit."

    PC-n az install fájlok jellemzően tömörítve vannak, azt számolja szerintem. Bár hogy minek Bluray-re/HDDVD-re tömöríteni, az egy jó kérdés...
  • dez
    #33
    Csak mellékesen, a Cell mat. számítási teljesítménye a mai 4-magos prociknál is kb. 5x nagyobb. (Most ne jőjjön senki azzal a lejárt lemezzel, hogy ez csak elmélet, meg marketing, mert rég kiderült, hogy nem az.)
  • dez
    #32
    Nem is tudom, ki veszi ma a PS2-t szinte ugyanolyan szinten, mint a PS3-at és Xbox360-at... (Ja, hogy az xbox-ot fogták, és letőtték... Az egy másik dolog.)
  • dez
    #31
    Jó kérdés. Talán közben számolgat is valamit.

    Mit kell érteni "hálózatkezelés" alatt? Letöltés? Webezés?
    Esetleg Linux alatt, ahol a kevés memória miatt bejátszik a swap (Mondju Linux féle, ami kicsit optimálisabb)?

    A Cellben 1db szokásos procimag van, ami két szálas, és egy szálat kb. egy 1.6 GHz-es PowerPC G4(?) sebességével futtat. Ha mindent rábízunk, tényleg nem lesz valami gyors - sokkal okosabb (és eleve így van kitatálva) a számításigényes dolgokat a mellékprocimagokra bízni. Most még nem nagyon használják ki ezeket (főleg a portokban), de egyre inkább rászállnak, mert ez a konzol egyik fő erénye.

    A PS3 sokkal egységesebb, mint az Xbox360 (a PS2 emulációt kivéve)... Mindben van vinyó, Blu-ray, natív HDMI. Az elhalálozási ráta meg mindegyiknél nagyon alacsony.
  • dez
    #30
    Dehogy ennyi. A Cell proci sokkal nagyobb teljesítményű mat. számításokban, mint az Xbox360 procija. A képgenerálásba is be tud segíteni, ezen kívül brutális fizikát tud számolni, és amit még ki lehet találni.

    Ráadásul ASM-ben programozható, miközben - ha jól értesültem - a másikhoz csak C-s fejlesztői környezetet adnak.
  • dez
    #29
    "Nem kurvamindegy egyébként, hogy milyen a hardver?"

    Hát rohadtul nem mindegy. PC-n úgy tervezik meg az alap fícsöröket a játékokban, hogy egy átagos konfigon is rendesen működjön. Egy csúcs konfigon meg nagyobb felbontásban nyomhatod szűrőkkel, és kb. annyi. Mindezt rengetegféle hardver-variációban...

    Fix hardvernél adott a keret, abból gazdálkozhatsz, fullra kihasználhatod, akkor is pont úgy fut mindenhol. Optimalizálni is sokkal jobban lehet.

    "PC-t akkor fejlesztem és annyiért, amikor és amennyiért kedvem tartja, a konzolosok meg rá vannak kényszerítve 4-5 évenként a teljes kütyü kidobására, új vásárlására."

    Kidobni egyátalán nem kell, mert - az xbox-szal ellentétben - akár 10 évig lesz még rá játék.

    "Mindkettőnek vannak előnyei is, hátrányai is, nem jelenthető ki egyértelműen, hogy ez és ez a jobb. Akkor meg mire ez a szájtépés?"

    Hát ez igaz. A jétékfajták többségére a konzol az igazi, a fentiek miatt. PS3-hoz bármikor használható USB-s keyboard és egér, szal stratégia és egyebek is jöhetnek.
  • bakagaijin
    #28
    Itt az eredeti riport az X360 variánsok körüli balhéról.
  • bitbandita
    #27
    Lesz gém rá 5év múlva is, igen... és szerinted vérpistinek az a játék kell majd 5év múlva, amikor xbox3 lesz az aktuális menő konzol meg a ps4 a majdani legújabb csillivilli játékokkal?
  • bakagaijin
    #26
    Hmm, de vajon mitől lassú. Fórumokon a BD-t okolják, de ha tényleg 2x CLV-s BD van benne akkoris csak kb 10 perc lenne 5GiB átmozgatása, ami távolról sem 22perc. Szal akkor mitől lassú?

    Azt írják, hogy a hálózatkezelése is szánalmasan lassú (kb fele annyit bír mint egy pc). Linuxos teljesítménymérések a Cell procit hozzák ki mint főbűnös, egyszerűen túl lassú, amit a GPU ellensúlyoz játék közben. A BD pedig alapvetően filmnézésre lett beletéve, amihez elegendő is a sebessége. A nagy adatmozgatásokra a játékfejlesztők felől nem számoltak, akik viszont valószínű azért választották ezt a megoldást, mert választani kellett az egyszeri sok töltés és a periodikus szaggatás között...

    De ezeket csak fórumok alapján ollóztam, mert nagyon furának tartottam a problémát. Ha valakinek van személyes tapasztalata, plz írja meg :).

    Az egyes konzolvariánsok között óriási különbségek vannak, x360-nál emiatt már kiborult a bili pár hete :).
  • Lame
    #25
    Mirol beszelsz?????
    Szinte alig van kulonbseg a 2 gep kozott. XBOX360-nak kicsivel szebb a kepe. Ennyi.
  • dronkZero
    #24
    Ja, még annyi a kérdés, hogy amennyiben nincs lényeges eltérés, akkor _mi a faszért gyártják_? (És adják drágábban az új variánsokat?)

    Biztosan van különbség, ami majd csak később fogja borítani a bilit. Szerintem 2 éven belül eljön az a pillanat, amikor az addigi boldog konzoltulajdonosok kenhetik a hajukra az "elavult" variánsukat.
  • dronkZero
    #23
    Nem kurvamindegy egyébként, hogy milyen a hardver?

    PC-t akkor fejlesztem és annyiért, amikor és amennyiért kedvem tartja, a konzolosok meg rá vannak kényszerítve 4-5 évenként a teljes kütyü kidobására, új vásárlására.

    Mindkettőnek vannak előnyei is, hátrányai is, nem jelenthető ki egyértelműen, hogy ez és ez a jobb. Akkor meg mire ez a szájtépés? Használjon mindenki azt, amivel boldog, azt' jóccakát.
  • feamatar
    #22
    USB billentyűzet? USB egér?
  • bertino
    #21
    csak lehet hozzá csatlakoztatni valamilyen billt
  • Shan
    #20
    Kontrollerrel linuxolni, hejjjjj...egy nagy álmom válna valóra...
  • feamatar
    #19
    a lényeget felejted el: fix hardware. A variánsok közt nincs lényegi eltérés kompatibilitás és teljesítmény szempontjából. Ergo tudod hogy a te gépeden is ugyanazt hozza a gép mint haverén. USBn nem lehet xdobozhoz kívűlről csatlakoztatni vinyót?
    Emellett tudod hogy azon a 100k ért vett gépen lesz game 5 év múlva is, ellenben a 100ks PCn...
    Telepítés meg nem a világvége, igazából az lenne a fasza, ha nem kéne a lemezt használni, hanem menne minden installból konzolon is. PCn is utálok a lemezek közt keresgetni, inkább crackelem az eredetit is, meg amúgyse kopjon a lemez.

    Konzol vagy PC mindegy, csak a PCt ésszel kell fejleszteni, konzolon meg lehet gameet cserélgetni és akkor úgy kb egálban van a kettő
  • bertino
    #18
    ja még kiegészíteném azzal, hogy PS3ra tán telepíthető linux, ezáltal végezhető rajta az operációs rendszer adta lehetőségekben még egy pár plusz dolog... X360ra lehet valamit telepíteni ?
  • bertino
    #17
    nézzenek oda, akkor még egy helytelen állítás, hogy PC és konzol között van különbség... ugye ?
    "hiszen a konzolon csak a lemezt kell behelyezni és megy is!"

    mennyien mondták ezt anno... most meg megy a rinya emiatt is.
    ha már volt annyi eszed, hogy 100-ért megvetted a konzolt, plusz 15-17k-ért hozzá a játékot igenis legyen annyi maradék tartás, hogy viseled a következményeit.

    és akkor még sokan kérdik, hogy PC és konzol között mi a különbség ?!

    nem sokminden, lényegében csak annyi, hogy a konzolon egyértelmű hasznot húznak a játékosokon, míg PC-n ilyen téren csak azok fizetnek, akik tényleg játszanak vele.
    jah, a fene vigye el!
    hiszen ugyanennyibe kerülő PCn még lehet csinálni millió másik dolgot is! a rohadt élet, most akkor egymásba fordul a világ ? :(
    maximum ennyi szöveggel tudnám ellentmondásba keverni magamat, semmi többel.

    nem baj, ha már fizetsz érte, bírj ki ennyi telepítést, mivel ezek a telepítési idők csak nőni fognak :)

    és ne rinyálj, mert ez már tényleg szánalmas.

    peace
  • jeti00
    #16
    inkább a minőség mint mennyiség :P két gép között meg hatalmas különbség van, sztem lőbb utóbb meg is fog mutatkozni hogy az egyik még mindig versenyképes még a másik ...
  • Xcentric
    #15
    Hát ez végülis nem tragédia... inkább komédia! Mi a fenének tart 20 percet 5GB felmásolása??? Ennyire azért nem lehet elbaltázva a HDD interface (pláne, hogy valszeg sima szabványos csatlakozás).
    És pont a PS3-nál??? Amikor BluRay disc-et kezel??? Ha még az Xbox360-al játszanák ezt megérteném, de így teljesen felfoghatatlan. Nyilván máshol keresendő a szűk keresztmetszet a PS3-ban, ami ezt a telepítgetést igényli. Tudja valaki mi az?
  • dronkZero
    #14
    ..és azokon a 360-okon nem fog menni a (tetszés szerinti konzolos kedvenc behelyettesítendő) x. része, amelyiknek már _kell_ a telepítés. :P

    Egyébként én nem értem ezt a trendet, én pont fordítva működöm. Eredeti játékokat krekkelek hogy ne kelljen hozzá a lemez, letöltötteket image-ként írom ki. Ha kiírt cuccal akarok nyomulni, akkor image-t lehúzom a lemezről, és aztán vinyóról install. Ami így gyorsabb is nyilván.

    Nekem ne pörgesse fölöslegesen, ne zúgjon, ne kelljen lemezekkel faszkodnom! Éljen a merevlemez! :P :D
  • Cortex
    #13
    Én csak azt mondom, hogy elég szar hogy telepíteni kell PS3on, mikor ugyanaz a játék ugyanolyan grafikával telepítés nélkül megy 360on (lásd DMC4, Lost Planet 3).
  • Cortex
    #12
    Most ne kezdjük el, hogy melyiken vannak jobb játékok, mert abból csak a PS3 jönne ki vesztesen...
  • jeti00
    #11
    Telepítésért itt azért kaptok is valamit ;) ha a Metal Gear egy napot telepít akkor is megéri nekem :))
  • Cortex
    #10
    360on biztos nem lesz telepítés, mivel vannak olyan változatok, melyekben nincs merevlemez.
  • Frosty01
    #9
    majd csak várd ki...
  • Cortex
    #8
    Hát a PS3nak is van legalább annyi változata, mint a XBOX 360nak.
    De XBOX 360on legalább nem kell telepíteni...
  • dronkZero
    #7
    Ja, meg hogy egységes a hardver. Erre meg jönnek az XBOX360 különböző fityfasz változatai.

    Előbb-utóbb behozzák a konzolok a PC-k hátrányait, csak így tovább...
  • gyuri12
    #6
    Ez csak azért gáz,mert ugye ott a "hatalmas" nyú teknolidzsi blú réj,meg a nagyon erős cell proci,erre meg itt telepítget.
  • Cortex
    #5
    Nem azért veszek konzolt, hogy aztán 20 perceket telepítsek. A konzolokban épp az az egyik legjobb dolog, hogy nem kell telepíteni...
  • HAF Rigel
    #4
    engem nem zavart , mikor feltettem a dmc4 et . egyszer kibirom .
  • sanner011
    #3
    5 giga? Az jobb helyeken pár perc..
  • mistermiskolcz
    #2
    mekkora probléma...