Ötvös Tibor

Az Activision sikerei és tervei

Nagyon sikeres üzleti évet zárt az Activision. A kiadó saját kimutatásai szerint 2007 utolsó negyedévében az előző év dupláját termelte ki.

Ez természetesen a cég két sikerjátékának köszönhető. A Call of Duty 4 szakított a kissé már unalmasnak ható világháborús milliővel és több mint hétmillió példány talált gazdára. A Guitar Hero III: Legends of Rock Amerika legsikeresebb játéka lett és Észak-Amerikában eddig összesen 1 milliárd dolláros bevételt hozott a franchise.



A március 31-én lezáródó újabb üzleti évben a jelenlegi 1,48 helyett 2,65 milliárdos bevételt vár a kiadó. A felhozatalukat tekintve erre komoly esélyük is van. Folytatódik a Call of Duty széria, méghozzá egy Modern Warfare kiegészítőlemez vagy egy II. világháborús ötödik rész személyében.

Tavasszal további két Guitar Hero érkezik, majd év végén egy harmadik is betoppan. A zenefelhozatal még nem ismert. A szuperhős-fanok is örülhetnek, hiszen folytatódik a Marvel: Ultimate Alliance valamint új Pókember játék is készülget. És szokás szerint pár komolyabb sikerre számító film átültetésének jogai is a cégnél vannak.

A Kung-Fu Panda és a Madagascar 2 az ifjabb generációnak készül, míg az új James Bond film, a Quantum of Solace is megkapja a maga átiratát. És akkor még az elvileg készülő új Wolfenstein játékot még nem is említettük (ugyanis csend és hullaszag terjeng körülötte).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEOreg3 #1
    kíváncsi vagyok a PC-s CoD4-ből mennyit adtak el, ha már a Crysis is bőven 1 millió fölött jár, pedig az egyszer sem tudta megelőzni a CoD4-et:O