Németh Szabolcs

Az EA tárt karokkal várja az Activision Blizzardot

A tegnap bejelentett Activision-Blizzard összeborulás kapcsán jó néhány kiadó megszólalt. A Take 2 szerint az efféle fúziók elkerülhetetlenek lesznek, az EA pedig szerény véleménye szerint még így is a legnagyobb marad a piacon.

Az Electonic Arts szóvivője legalábbis úgy nyilatkozott, hogy nagyon sok sikert kívánnak az Activison Blizzardnak, de emellett továbbra is úgy gondolják, hogy a legerősebb portfolióval ők rendelkeznek. "Mindig a maximumot hozzuk ki magunkból, és mindegyik kiadót komoly ellenfélként tartjuk számon. Nagyon örülünk a most kialakult helyzetnek, hiszen kihívás lesz megtartani piacvezető pozíciónkat."

A Take 2 fejese, Ben Feder szerint az összefogás elkerülhetetlen, hiszen a játékgyártás a jövőben csak drágább lesz, és közösen viselve a terheket könnyebb a kiadóknak, fejlesztőknek is. Ben nyilatkozata abból a szempontból érdekes, hogy a pletykák szerint a vezetőség a bevételek csökkenése miatt egyes részlegek leválasztását tervezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #8
    Ahhoz sok sárgarépát kellene megenniük. EA per pill veszteséges, Blizz meg masszívan nyereséges. Kb azért nyilatkozgatnak, hogy ne zuhanjon akkorát a részvény árfolyamuk, amekkorát kellene egy ilyen negatív hír hatására (lesz komoly konkurenciája).
  • xizor #7
    Remélem nemfogják tönkrebaszni a blizzárdot ezzel :/
  • Su0my #6
    "Mindig a maximumot hozzuk ki magunkból..."

    Hát elég gáz őszintén bevallani, hogy ez a maximum, amit magukból képesek kihozni... Kb 98%-ban 1 nagy lóf*szt sem érnek a játékaik. Max ideig-óráig képesek egy félmosolyt csalni az ember arcára, de az nem sok..
  • Chrystopher #5
    Hmm..
    Varom mar, amikor a World of WarCraftban gordeszkaval fogok menni vagy focizni fogunk raid kozben. :D
  • zola2000 #4
    Egyébként arról is van szó, hogy az ea összbevételének 12%a pc, 4%a mobil, a többi konzol. Bár ez csak érdekesség, és kicsit off (pcn nagy a warez.)
  • zola2000 #3
    Nem, úgy összességében az volt a hír mind a gamer365ön, mind az 576on hogy az eat, aki minden játékplatformra fejleszt leelőzte a nintendo, aki csak dsre és wiire fejleszt. Tehát nem az EA a piacvezető.
  • Cat #2
    Ott valószínűleg a kézi játékgép piacról volt szó, ahol a nintendo a soktizmilliónyi GameBoy miatt lehet darabszámban vezető.
  • zola2000 #1
    Volt egyszer egy felmérés, mi szerint a 2006os üzleti évben (egy üzleti év március 31ig tart) a legnagyobb játékszoftver kiadó a nintendo, és csak a második az ea, tehát milyen piacvezető helyről van szó a hírben?