Németh Szabolcs

Veri a CoD 4 a Crysist

Sosem foglalkozunk eladási mutatókkal, de most mi is kivételt teszünk, hiszen a mérvadónak számító angol toplistákon a Crytek FPS-e "csak" a harmadik helyre elég, ami mindenképp vaskos meglepetés.

Biztos nem örülnek az Electronic Artsnál annak amit látnak. A hiper-szupernek kikiáltott, fantasztikus grafikával megáldott Crysis nem úgy, fogy, mint ahogyan kéne. A kétségkívül prémium kategóriás játékot nem csak a szintén fantasztikus Modern Warfare, hanem a Football Manager 2008 is megelőzi. Persze Anglia futball nemzet, így a kép egy kicsit csalóka lehet, mindenestre azért elgondolkodtató, hogy a rendkívül jó osztályzatokat kapó Crysis nem bír a negyedév legnagyobb riválisával, a CoD 4-el.

A mutatók egyértelműek, de azért nem lehet kijelenteni, hogy egyik vagy a másik jobb. Mindkét játéknak megvan a maga szépsége, ezért mindkettő mellett napokat lehet végig gubbasztani miközben kint tombol a zord, kíméletlen, hideg tél.

ANGOL TOP10 - PC (Helyezés, múlt heti helyezés, cím)

1, (2) Call of Duty 4: Modern Warfare
2, (3) Football Manager 2008
3, (1) Crysis
4, -, Unreal Tournament 3
5, (5) The Sims 2: Bon Voyage
6, (4) Sim City Societies
7, -, Final Fantasy Xi: Wings of The Goddess
8, -, Need For Speed: Prostreet
9, (7) Championship Manager 2008
10, (8) The Orange Box

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tttttom #30
    Nekem a Crysis bejött bejött pedig most is azzal játszom főleg az fogott meg ebben a játékban, hogy végre nem lehet csak 1 irányból támadni az ellent, hanem többféle képpen.Pl.:Elöszőr elmész egy szikla mögé felveszel egy faágat vagy bármit eldobod az ellen felé és elkezdi nézni az ellen azt, hogy honnan dobták miután feléd tart gyors benyomod előbb az álca modót a faág eldobása után és kivárod amigg a koreai oda megy a közeledbe oszt elkapod a grabancát és szétvered a pofáját. :D

    De azért van végre egy olyan játék, hogy az öklödet is használhatód és nem kell állandóan szarakodni azzal, hogy most az ellent nem tom leütni.Bár én magam nem vok grafika buzi, de azért éreztem a realitását a játéknak.

    A CoD4-hez még nem volt szerencsém de lehet, hogy majd kiprobálom.
  • Dany007 #29
    Én simán vittem veteránon :P igaz nem elsőre, és van 1-2 pálya ami nem megy :)
    Engem az idegesít, hogy sokadjára se tudok végigvinni Veteranon egy pályát, úgy hogy ne kapjak legalább 2 golyót valahol!
    A géppuskás csereemberekre én is felfigyeltem :D Bár annyiből valósághű, hogy az életben is ha kidől valaki, akkor megy a helyére másik a fedezékből...
    Viszont elgondolkodtatott, hogy valódi háborúban már az első 10percben megkapnám a halálos lövéseket :S
  • NEXUS6 #28
    Hát én veterán nehézségen kezdtem egyből a COD4-et, és igen csak kűzdeni kell vele, még mindíg nem vittem végig, mondjuk elviszi az időt a multi;))) Szal ha rövid is marha intenzív, bár elég uncsi, hogy 4-5X bejön a köv emberke a géppuska mögé és csak ezért hosszabb egy egy pályát végigvinni.
  • Rocko #27
    szvsz rohadt szar volt a crysisben h ha messziről kilőttél egy tárat az ellenfél felsőtestére nem halt meg pedig a modellen látszott h kapja az ívet... a cod ezzel szemben játszhatóbb viszont tényleg lehetett volna hosszabb
  • JTBM #26
    Szvsz. egy játékot elsősorban a játékmenet tesz naggyá. Egy Aliens v. AvsP játék a sokkal gyengébb grafikája ellenére szórakoztatóbb, mint egy átlag shooter. A Crysis-nál elsősorban a grafikára koncentráltak és elhanyagolták a játékmenetet. De ezzel a motorral jön majd ki jó játék is.

    Sajnos az EA nagyon elkonzolosodik. Pl. a Simcity Societies egy tökéletes példa a szép grafikára és a borzasztó játékmenetre. Ugyanez a Command & Conquer 3, amit konzolra hegyeztek ki, gyönyörű a grafikája, de a stratégák nem játszanak vele.
  • DieHard #25
    persze hogy veri. a cod4 egy középkategóriás gépen is jól megy, míg a crysisnek egy erőmű kell hogy úgy játszon vele az ember,ahogy azt a készítők megálmodták. és ilyen gépe azért nem sok embernek van. crysist meg lowba játszani értelmetlen, oda a lényege...
  • Csudri #24
    Végre nincs WOW a listán!
  • Dany007 #23
    A fenéket :) A kettőt egyszerűen nem lehet összehasonlítani!
    A Crysis egy tipikus egyszemélyes rambóhadseregről szól, ahol spéci módon, a "természetben" kell kóreaiakat meg ufokat írtani!
    A CoD4-ben egy 7könapi katona, a jelen korban háborúzik! Csapatban! és leginkább városi környezetben.
    Nekem a Crysis a demoig tetszett jobban. Összeségében a CoD4 jobban bejött.Hm nemtom mért...De nem a grafika döntött. Látvány hatások szempontjából nálam 1-1.
    A crysis nem egy rossz játék, csak agyon hypeolták az elmúlt 1 évben. És bizony ezután már mindenkinek elég magas volt az elvárása!
    Aztán mindenki elgondolkodott hogy szép szép, de min fog ez elfutni...
    és sz.tem a CryTech-esek visszacsippantottak a grafikán az utsó pillanatban, hogy legalább egy GTX-en úgy ahogy elfusson! Nézzétek meg ezt!
    Bizonyos cvarokat átírva jócskán lehet turbózni a grafikáját.
    Vajon, mért van az, hogy kiadják a játékot, aminél éppen a grafika volt a legfőbb szempont, és a full graf mégsem a full :) Sz.tem tuti visszavettek belőle a végére.
  • Atisz #22
    CoD - játék, Crysis - techdemó
  • xizor #21
    Nekem a Crysis sokkal jobban bejön mint a CoD, de biztos csak azért mert az egész gamet átsneakelem amíg lehet :/