30
  • tttttom
    Nekem a Crysis bejött bejött pedig most is azzal játszom főleg az fogott meg ebben a játékban, hogy végre nem lehet csak 1 irányból támadni az ellent, hanem többféle képpen.Pl.:Elöszőr elmész egy szikla mögé felveszel egy faágat vagy bármit eldobod az ellen felé és elkezdi nézni az ellen azt, hogy honnan dobták miután feléd tart gyors benyomod előbb az álca modót a faág eldobása után és kivárod amigg a koreai oda megy a közeledbe oszt elkapod a grabancát és szétvered a pofáját. :D

De azért van végre egy olyan játék, hogy az öklödet is használhatód és nem kell állandóan szarakodni azzal, hogy most az ellent nem tom leütni.Bár én magam nem vok grafika buzi, de azért éreztem a realitását a játéknak.

A CoD4-hez még nem volt szerencsém de lehet, hogy majd kiprobálom.
  • Dany007
    Én simán vittem veteránon :P igaz nem elsőre, és van 1-2 pálya ami nem megy :)
    Engem az idegesít, hogy sokadjára se tudok végigvinni Veteranon egy pályát, úgy hogy ne kapjak legalább 2 golyót valahol!
    A géppuskás csereemberekre én is felfigyeltem :D Bár annyiből valósághű, hogy az életben is ha kidől valaki, akkor megy a helyére másik a fedezékből...
    Viszont elgondolkodtatott, hogy valódi háborúban már az első 10percben megkapnám a halálos lövéseket :S
  • NEXUS6
    Hát én veterán nehézségen kezdtem egyből a COD4-et, és igen csak kűzdeni kell vele, még mindíg nem vittem végig, mondjuk elviszi az időt a multi;))) Szal ha rövid is marha intenzív, bár elég uncsi, hogy 4-5X bejön a köv emberke a géppuska mögé és csak ezért hosszabb egy egy pályát végigvinni.
  • Rocko
    szvsz rohadt szar volt a crysisben h ha messziről kilőttél egy tárat az ellenfél felsőtestére nem halt meg pedig a modellen látszott h kapja az ívet... a cod ezzel szemben játszhatóbb viszont tényleg lehetett volna hosszabb
  • JTBM
    Szvsz. egy játékot elsősorban a játékmenet tesz naggyá. Egy Aliens v. AvsP játék a sokkal gyengébb grafikája ellenére szórakoztatóbb, mint egy átlag shooter. A Crysis-nál elsősorban a grafikára koncentráltak és elhanyagolták a játékmenetet. De ezzel a motorral jön majd ki jó játék is.

Sajnos az EA nagyon elkonzolosodik. Pl. a Simcity Societies egy tökéletes példa a szép grafikára és a borzasztó játékmenetre. Ugyanez a Command & Conquer 3, amit konzolra hegyeztek ki, gyönyörű a grafikája, de a stratégák nem játszanak vele.
  • DieHard
    persze hogy veri. a cod4 egy középkategóriás gépen is jól megy, míg a crysisnek egy erőmű kell hogy úgy játszon vele az ember,ahogy azt a készítők megálmodták. és ilyen gépe azért nem sok embernek van. crysist meg lowba játszani értelmetlen, oda a lényege...
  • Csudri #24
    Végre nincs WOW a listán!
  • Dany007
    A fenéket :) A kettőt egyszerűen nem lehet összehasonlítani!
    A Crysis egy tipikus egyszemélyes rambóhadseregről szól, ahol spéci módon, a "természetben" kell kóreaiakat meg ufokat írtani!
    A CoD4-ben egy 7könapi katona, a jelen korban háborúzik! Csapatban! és leginkább városi környezetben.
    Nekem a Crysis a demoig tetszett jobban. Összeségében a CoD4 jobban bejött.Hm nemtom mért...De nem a grafika döntött. Látvány hatások szempontjából nálam 1-1.
    A crysis nem egy rossz játék, csak agyon hypeolták az elmúlt 1 évben. És bizony ezután már mindenkinek elég magas volt az elvárása!
    Aztán mindenki elgondolkodott hogy szép szép, de min fog ez elfutni...
    és sz.tem a CryTech-esek visszacsippantottak a grafikán az utsó pillanatban, hogy legalább egy GTX-en úgy ahogy elfusson! Nézzétek meg ezt!
    Bizonyos cvarokat átírva jócskán lehet turbózni a grafikáját.
    Vajon, mért van az, hogy kiadják a játékot, aminél éppen a grafika volt a legfőbb szempont, és a full graf mégsem a full :) Sz.tem tuti visszavettek belőle a végére.
  • Atisz #22
    CoD - játék, Crysis - techdemó
  • xizor
    Nekem a Crysis sokkal jobban bejön mint a CoD, de biztos csak azért mert az egész gamet átsneakelem amíg lehet :/
  • Balumann
    hop az utolsó sort felesleges volt, már írtam egyszer
  • Balumann
    A Crysis több szempontból is csalódás. Nagyon régóta reklámozzák, mutatnak képeket. Kijött a directX10 is közben, sokan beruháztak rá. Játék xp-re feltelepítése után látjuk is h Very highra nem lehet feltenni, csak vista-n. Erre kiadnak egy kis módosított configot és xp-n fellehet rakni very high-ra mindent, és még jobban is fut mint Vista-n elég sok fps-sel. Vista topikba azt mondják, hogy ez végülis nem tartalmaz dx10-es effekteket, csak mivel túlreklámozták nem akarták mégse elmondani h mégsem dx10-es (főleg h már sokan vettek miatta kártyát). Mindenesetre jó kártyával tényleg szép a grafikája.
    Nekem sok dolog nem tetszik benne, gépigény mellett az is, hogy nagyon sokáig kell lőni az ellenségeket általába, másrészt teli van buggal. Egy átkozott barlangon egyes gépeken repülés-godmode csít nélkül nem lehet továbbmenni...(csak 5-6 órát próbálkoztam vele...).

CoD 4 meg jóval kisebb gépigényű, nagyon jól optimalizált, nagyon szép grafikáju (nem crysis, de akkor is), izgalmas játékmenetü, jó történetü, nagyon jó feelinges játék. Nálam egyértelmű cod 4 a nyerő.

Multiban a Crysis-t nem volt alkalmam kipróbálni, CoD 4 multijával viszont nem vagyok megelégedve. Én multiban jobban szeretem azt, hogyha mindenkinek egyenlőek az esélyei. Multiban alig lehet beállítani valamit a statok miatt, csak módokkal lehet (de módban nincs stat, így nem igazán állítanak)...
    Ráadásul a taktikus játék is hiányzik, általába tömeg hent van.
    Klán játékban biztos jobb lehet a játék, amúgy így felmenni írtani sok értelme nincs... néha kikapcsolódás, mint az Unreal Tournament valamelyik része.

Single-ben viszont egyértelműen cod 4 a nyerő számomra.
  • Reg5
    A HL2 tényleg jól volt optimalizálva. Az akkori kissé nyugdíj felé közeledő vasomon 1024-ben az effektek felével szépen eldöcögött, ami a fél évvel fiatalabb FC-re már nem jellemző(épphogy ment minimumon).

Az FM2008-on meglepődni felesleges, már évek óta így megy...
  • HAF Rigel
    Nem véletlen hogy a Nvidia kidobta a 8800GT , ők tudták hogy a jelenlegi 7xxx es sorozat kevés lesz a játékhoz . Met egyébként is a 8800gtx egy éves hardwer csodát nem kell tőle várni , bár elg jó az élet ciklusa
  • creed13
    Hát ez jó, már megint kezdődik....Erről a Far Cry jut az eszembe, ugyan ezt harsogta mindenki:"nem megy a gépemen, mert túl igényes; ez csak egy techdemo; szép, de nulla játékmenet; stb".De érdekes módon mindenki beszélt róla és kipróbálta és a legtöbben végig nyomták, de ha valami ennyire szutyok, akkor miért beszélnek róla?Ez ugyan az MEGINT, amikor megjelent a HL 2, és mindenki kikiáltotta a legszebb, a legjobb, a leghosszab, a legoptimalizáltabb, a legjobb fizikájú bla-bla-bla játéknak.És miért?Mert annyira bevolt zsongva tőlle mindenki, hogy nem látták a fától az erdőt.Az első része és annak kiegészítői nagyon jó voltak, én is többször végigtoltam őket.De a 2 már messze nem adja meg ugyan azt a játékélményt.Úgyhogy szerintem ebben az esetben felesleges hasonlítgatni, pláne egy CoD 4-et a Crysis-sel.Egy háborús játékot egy háborús játékkal kell összehasonlítnai, CoD 4 vs MoH Airborne, vagy Crysis vs STALKER.Háborúst-háborússal, szerintem ez így fair.A gépigényre meg mit mondjak?Tény, hogy a fejlesztők ezzel is sarkalni akarják a játékosokat, hogy vegyenek minél újabb dolgokat.DE, azért azt se felejtsük el, hogy az is elég nagy felháborodást keltene, ha mondjuk a Crysist Far Cry graffal adták volna ki, mert az már majdnem mindenki gépén futna.Kinek az érdeke az, hogy megálljon a fejlődés?Senkinek, na jó, talán nekünk, játékosoknak, de ez se mindig lenne jó...
  • Dany007
    Háh...Képzeld nem :) A crysis jól beconfigurállva, és agyonhúzott 8800GTS-sel megy 1280ban 35-50fps-sel, de ha olyan a szitu akkor persze lejebb is megy !
    Attól függetlenül sz.tem simán kiakadhatok a config miatt.
    Azért mert nekem ilyen configom van attól még irreálissan magas lett a Crysis követelménye.
  • Csaba42
    A Crysis csak egy techdemo (annak tökéletes), játéknak egyáltalán nem nevezhető. A COD4 a 2. részhez képest óriási meglepetést okozott. De azért eddig az év legjobb játéka nekem a STALKER volt. Grafikai bugok ide, enemy-respawn oda, a legeredetibb hangulata ennek a játéknak volt eddig.
  • Gascan #13
    Nyilvánvaló hogy mindkét játék egészen fantasztikusra sikeredett. Csak azt nem értem, hogy kerül oda a foci menedszer 2008 :) Biztos kisebb a gépigénye mint a crysisnak....
  • Gascan #12
    neked nem kéne a konfigról vitázni sztem, neked igy is úgy is megy fullon mindkettő sztem, vagy nem? :)
  • BaLeeX
    COD4 nekem is sokkal jobban bejött.
  • koschwarz
    na igen, de egy ilyen agyonhype-olt crysistól elvárt az ember egy olyan szint felé közelítő vásárlási lázat, mint pl. a halo3 esetében (persze az konzolra van).

igen, a crysis megvalósított egy olyan grafikát, amitől leseik az ember álla, de ennyi, azért úgy veszem észre, az általános szakmai, és játékos vélemény is az, hogy csöppet lapos a játékmenet. a cod4-é sem éppen bonyolult, de ott a fergeteges hangulattal sikerült minden hiányosságot "elfedni"

az már közhely, hogy multiban meg egyszerűen elpáholta a cod a crysis-t.
  • Inquisitor
    Valahogy nem merült fel, de bejátszhat a CoD4 "sikerébe" a jobb multi részen kívűl a GÉPIGÉNY is. ;)
    Na meg a Crysisit 2 évig hypolták, a CoD4 részletei meg fél éve derültek ki, és utána is csak csepegtették az infót, nem volt millió kép és többszáz videó, csak a megjelenés elötti negyedévben, de nem vitték túlzásba.
  • Peakman
    CoD4-nek van egy hét előnye, ennyi :)
  • Tinman #7
    Bizony, a Cod4 single iszonyat rövid.

"Igaz, azon én se veszek össze, hogy vajon melyik e 2 közül a jelenlegi aduász a multiplayer meccseken."
    A Crysis persze, hogy esélytelen multiban, amikor minden FPS számít... majd 2 év múlva, addigra meg lejárt lemez lesz, így már most bátran kijelenthetjük, hogy a Crysis minden fronton szolid bukta, méghozzá az elmebaj gépigény miatt.
  • Carbine
    "Mindkét játéknak megvan a maga szépsége, ezért mindkettő mellett napokat lehet végig gubbasztani"

Azért ezt nem mertem volna így leírni. A COD 4 játék ideje Reguláron, 6-7 óra, míg a Crysis-nak Hardon sem több 8 óránál. Igaz, azon én se veszek össze, hogy vajon melyik e 2 közül a jelenlegi aduász a multiplayer meccseken.
  • Dany007
    Az a gáz, hogy én megvettem a Crysist, de kb 4x többet toltam CoD4-el mint bármi mással az elmúlt hónapban!
    Vhogy jobban bejött...
    Sz.tem eredetibb feelingje van a CoD4-nek, és tuti, hogy a gépconfig se mind1 ahogy "Mcsiv" is írta!
    Persze azért a Crysis se szar...csakháát....
  • Mcsiv
    Ezen valahogy nem lepődök meg. A hétköznapi játékos még mindig alacsonyabb configgal rendelkezik(Valve steam felmérése alapján néztem), mint amin a crysis hajlando normálisan elfutni. Normális config nélkül, minimumban pont olyan a crysis, ami egy nanosuit-al megáldott farcry-hoz is kevés. A cod4 pedig egy régebbi gépen is, fullban képes elfutkorászni, komolyabb problémák nélkül. A crysis így véleményem szerint, a listán lesz sokáig, de nem fogja sokkal fentébb verekedni magát.
  • kanduhr
    Akkor te még nem játszottal a CoD4-el, a Crysissal, az új UT-val vagy a CM2008-cal.
  • zola2000
    Ebből a listából csak a final fantasy 11 értelmes cucc.
  • zola2000
    De a pc toplistákban miért nincsenek számadatok, csak mert a konzolos listákon mindig vannak, pcnél meg soha. Csak mert jó lenne összevetni a kettőt.