Németh Szabolcs

Memento Mori - műkincsek nyomában

A német illetőségű dtp 2008 elején egy nagyon izgalmasnak ígérkező "point and click" kalanddal jelenik meg a piacon. A cseh Team Centauri kezei alatt formálódó kalandjáték üde színfoltja lehet a kategóriának.

Egy finn rend mindent elkövet, hogy különféle értékes, ámde a szervezet értékrendjével ellentétes műkincsek napvilágra kerüljenek. Egy középkori írásos anyag, az "Ars Moriendi" szerint az ember elmúláskor szembenéz a halál angyalával. A festők, szobrászok, egyszóval a művészek számára termékeny táptalajt jelent a halál angyalának ábrázolása, ám ezt a rend vezetése egyáltalán nem nézi jó szemmel: a veszélyes elemeket megvesztegetés, vagy akár gyilkosság árán is, de kivonják a forgalomból.

Oberst Ostankovic, a műtárgyak ellopásának kinyomozásával megbízott rendőr Szentpéterváron a finnek nyomára bukkan, miután három felbecsülhetetlen értékű képet lopnak el a városból. Azonnal értesíti két Interpolos kollégáját, Larisa Ivanova Svetlovát, és Maxim Durandot, akik a tettesek nyomába erednek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Larisa Oroszországból katonai kiképzése után Lyonba került, hogy a neves rendészeti szervnél tegye hasznossá magát. Maxim egészen eltérő módón került az Interpolhoz. Eredetileg művészettörténet tanárként kereste a betevőt, ám feleségének gyógykezelése felemésztette a családi kasszát, ezért műremekek hamisításával, és kereskedésével pótolta ki a hiányt, mígnem rajtavesztett. Ám kivételes képességének hála a nemzetközi bűnüldözés őrei szemet hunytak kihágásai felett, cserébe ő beállt a jók közé, és ott kamatoztatta tovább a tudását.

Nagyjából így foglalható össze röviden a történet. A hagyományos "point and click"-szerű kalandjáték biztosan sokak számára fog majd felejthetetlen pillanatokat okozni.

dtp

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Omega #6
    A napokban keresgéltem, hogy van -e olyan point and click amivel még játszanék is, de nem találtam ilyet. Hogy ez jön az kira.
  • pitbulllll #5
    Mikor még senki nem reagált a cikkre akartam írni, hogy az nem Lara-e de nemvolt kedvem bejelentkezni :D
  • Librarian #4
    Tényleg! :-D
    De hát Lara szép, bevált karakter, nyílván akár véletlenül is hasonlíthat rá egy dögös, vagány női szereplő... Tudat alatt Lara Croftra hasonlítót csináltak. (Lehet, hogy túl naiv vagyok, és tudatosan koppintottak. Másrészt lehet, hogy nem is hasonlít rá, csak azon a képen...)
  • whito #3
    Az ott Lara Croft a negyedik képen?
  • Librarian #2
    Hmmm...
    Szeretem az ilyen játékokat, de megesik, hogy valahol megakadok, és az nagyon fel tud idegesíteni! :O
    De azért várjuk, várjuk. :-)
  • csgj #1
    Már várom!