Németh Szabolcs

Hivatalosan is jön a Mafia 2

Hosszúra nyúló találgatásoknak vetett véget a 2K Games, miután hivatalos közleményt jutatott el hozzánk, melyben az egyik legsikeresebb játékuk folytatását jelentették be.

Az elmúlt hetekben reppentek fel először azok a pletykák, amelyek belső információkra hivatkozva a Mafia folytatásáról szóltak, ám akkor az ember még nem merte elhinni, hogy a világ egyik legjobb játéka valóban folytatódik. A 2K Games eredetileg a Games Convention-on szerette volna leleplezni magát, ám látván a hatalmas érdeklődést, előrehozták a bejelentést. Az Illusion Softworks már javában dolgozik a projekten, aminek első jeleit a Lipcsében holnap startoló Games Conventionon láthatjuk majd.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A történet az 1940-50-es évekbe repít el minket. A 2K Games vezérigazgatója, Christoph Hartmann szerint a Mafia 2 mérföldkő lesz a játékok történelmében. Eme információ tudatában még inkább várjuk a GC-t, hiszen a modernkori GTA után ki nem szeretne ismét elmerülni az 1940-es évek retrójában?

Maffia 2

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Remik92 #44
    Szerintem nagyon jó volt a Mafia 1, olyan részletekre is figyeltek, hogy ha a thompsonnal sorozatban lövünk akkor fel-felé húz, és ez a valóságban is van.Meg ott maradnak a földön a töltényhüvelyek, egyserűen nagyon király, alig bírom kivároni a 2.
  • herlius #43
    Szerintem teljesen értelmetlen ez a Mafia vs. GTA vita. Mindkettő szerethető játék, de teljesen más kategória, bár vannak hasonlóságok. Stílus szempontjából a Mafia-t amúgy én inkább a Max Payne-hez hasonlítanám, hiszen abban is egy központi történeti szál mentén zajlottak a cselekmények, nagyon hasonló feelingje volt, bár kétségtelenül autót nem lehetett benne vezetni:). Viszont akár percenként lehetett benne menteni, ami a Mafia-ról nem mondható el és talán pont emiatt néhány feladat eléggé próbára teszi az embert.
  • Hit Man106 #42
    üdv! én most toltam végig 6-odszorra a játékot. ezenkívül a másolt lemezemet odaadtam a haveromnak és megvettem eredetibe, csak a ,,tisztelet'' kedvéért! gondolom nem nehéz ezekből rájönni, hogy mennyire imádom... A 2 remélem nem lesz a játékipar egy újabb szemete. De ha ennyire jól eltalálták az 1-et, akkor a 2 se lesz nála kevesebb. Amúgy valaki észrevette, hogy az 1 végén lévő két gengszter (aki megöli tommy-t...) pont ugyanúgy néz ki, mint a 2 trailerében található két pacák? :)
  • SewerRat #41
    Hát igen... sajnos ha igényes játékot csinál valaki, az szar, mert ugye nincs benne annyi vér stb... nemtudom, a GTA jójáték nekem bejött, végigvittem midnegyiket 2X-3X....jóvolt! A maffiát ezzel szemben MINIMUM 10X toltam ki. Verhetetlen. A hangulata, az összetettsége. És a Mafia 1 nek még mindig jobb az AI je, minta GTA-ban találhatónak. (Legalábbis sztem...azért h. az NPC-k (ha lehet így hívni) nem tudna kúszni...autós üldözés, belemész a vízbe, kiúszol, üldözőid otthalnak meg:)GTA SA taktikám volt....) Én remélem, hogy hasonló lesz, mint az előde, de sotryban nem függ össze (esetleg utalások lehetnek, pl pár fénykép, vagy akármi ,csak hogy előjöjjenek a régi emlékek:), lehet, hogy a GTA-t többen fogják szeretni, dehát istenem...kit érdekel? Szeressék, azisjó. Igazából a MAfia egy...lassú kocsik, büntetnek ha száguldozol stb. Ez írtójó, de p ltesóm megőrül tőlle, hogy hazajön a melóból van pár órájha játszani, és az arrasem elég, hogy elkezgye a küdletést... GTA-val meg azért nem játszik mer elvei vannakXD NAdemind1. A lényeg, hogy nagyon jó, a Mafia ha valakine kvna ielye rá. Ilyet kérünk még sokat Illusion! Néhol olvastam, hogy nemcsak én szeretném, hogy ne legyen összefüggő story. Bár én nem tudom elképzelni, hogy ilyen hibába esnének a fejlesztők. HAjrá!
  • Pewet #40
    Hú! Kicsit megoszlanak a vélemények, de mivel kedvenc játékom muszáj nekem is belepofázni :D
    A GTA és a Mafia annyiban hasonlít egymásra, hogy autót kell benne vezetni, lövöldözni, meg küldetések vannak, de egyébként kinek melyik a jobb szíve joga eldönteni. Semmi bajom a GTA-val, imádom, elautókázok bennük elröpcsizek, néha durva mészárlásokat csinálok, de nem lehet összehasonlítani a Mafiával. Az egy teljesen más játék. Egyben van a sztori (könyörgöm mutassatok még egy olyan game-t ami fps révén megüti ezt a sztori szintet), korához képest szép grafika, és a részletek csodája. Ütközöl a kocsival és sérülsz, meg fel kell törni beindítani miután beülsz... egyszerűen sokkal közelebb van a valósághoz, mint GTA-s társai! Sorolhatnám még, de úgy se olvassa el senki :) szal nagyvonalakban ennyit akartam.

    Ha csak fele olyan jó lesz a 2, mint az elődje, minden régi Mafia-fan eldob 2 hónapig minden mást az ezer 100% :)

    Illusion, 2K az erő és a fanok veletek vannak
  • axaard #39
    Nem mint tényként, hanem mint közvéleményként beszélek róla.
    Ha nem tetszett, nem tetszett. Jogos. De csak úgy, indoklás nélkül ne szarozzunk.
    Elismerem, a Mafia 1 AI szempontjából írtó bugos volt. Mégis többet nyújtott akkor (és szerintem még most is), mint bármelyik GTA. Mind grafikailag, mint történetvezetésileg.

    Legyen, feltűnnek a szereplők. Mennyi ideig? Azért mert látod benne a szereplőket, a két játéknak nincs köze egymáshoz. Megtudsz-e a szereplő életéről olyan dolgokat, amiket az előző részből nem?

    Amúgy mintahogy te mondhatod, h nemtetszett, mert a korszak, nekem is ugyanennyi jogom van fikázni a gta-korszakát (amúgy a korszakkal nincs bajom, inkább a játékmenettel), és jogom van ellenvéleményt formálni. Ha jól sejtem.
  • ldavid #38
    úgy beszélsz róla mintha tény lenne hogy jobb játék, ez csak a te véleményed...
    lehet neked azok nem tetszenek de rajtad kívűl jó pár millió embernek igen
    (és igen vannak nem csak a háttérben feltűnő szereplők)

    amúgy meg ha most én azt mondom, nekem sem tetszett mert utálom azt a korszakot akkor mivan??
  • axaard #37
    Mafia 1 szar volt? Jó, akkor szint belőve.

    Jah, hogy a szereplők megfordulnak a játékokban? Pl. Tommy-t nem láttam az SA-ban, és az SA szereplőivel sem találkoztam a VC-ben. Jah, hogy csak 1-2 percre tünnek fel, mondjuk valahol a háttérben? Lehet itt meg Tommy lányának a fia lesz a főszereplő (bár ez elég abszurd, hisz Tommy lánya 1938 körül született, és annyi idő alatt nem tud felnevelni egy gyereket), vagy Tommy lányának a férje. :-D Örülsz?

    Amúgy a Mafia 1 még ma is aláz néhány játékot (pl.: GTA:SA) történetileg (GTAban történet az luxus? nemnagyon sikerült észrevenni. VC-ben is indul az eleje azzal, hogy le kéne törleszteni azt, amit elbasztál, aztán utána az egész játékban semmi hír arról...). Grafikája pedig egy közepes kategóriába smán besorolható. 5 éves játék... GTA hol is tartott akkor?
  • Shan #36
    pffffff....az ilyen hülyeséget tartsd meg magadnak...
  • kanduhr #35
    GTA 3, Vice City, San Andreas? Nincs közük egymáshoz? Több szereplő megfordul mindegyik részben.

    Egyébként a Mafia 1 nagyon gáz volt, reméljük most nem szúrják el.