Napi Online

Többet fizetnénk biztonságosabb játékokért

Mivel sok játékról kiderült az utóbbi időben, hogy festékük káros anyagokat tartalmaz, a szülők hajlandóak többet fizetni a biztonságos játékokért.

Egyre jobban aggasztja a fejlett országokban élő szülőket, hogy gyermekeik mivel is játszanak valójában. Az utóbbi időben számos Kínában gyártott termékről kiderült, hogy a díszítéséhez használt festékben ólom található, ami nagyon veszélyes a gyerekekre. Több visszaváltási, illetve csereakció is indult az érintett játékok esetén, ám a szülők immáron azon aggódnak: vajon van-e olyan játékszer, amelyet nyugodtan gyerekük kezébe adhatnak.

Egy anyuka azt nyilatkozta a Seattle Times újságnak, hogy immáron hajlandó mélyebben a zsebébe nyúlni, csak olyan terméket kapjon, amely megbízható. Még ez is jobb ugyanis, mint hogy folyton aggódnia kell gyermeke egészségéért. Az ugyanis nem járható út, hogy alaposan tanulmányozzuk a játékokon lógó tájékoztatókat, mivel szinte minden Kínában készül - a játékoknak mindesetre 80 százalékát ott gyártják vagy gyártatják -, és biztosan nem írják rá az árukra, hogy szennyezett festékkel kenték be őket.

A legutóbbi visszahívási akcióban egymillió terméket, az azt megelőzőben másfél milliót hívtak vissza. Ráadásul a botrány elérte az állateledeleket és bizonyos kínai eredetű fogkrémeket is. Korábban voltak olyan fogyasztók, akik tudatosan kerülték a kínai termékeket, de ez a kiskereskedők tapasztalatai szerint idővel megszűnt. Úgy tűnik, visszatérhetnek ezek az idők, ami szinte biztosan azzal jár, hogy a nagyobb biztonságért többet kell fizetniük a vevőknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lee56 #5
    ott a pont
  • jefferson83 #4
    Nem az a lényeg, hogy hajlandó lennék többet fizetni, hanem az lenne a lényeg, hogy ilyen termék ne kerülhessen forgalomba. Azért mert valami "ócska" nem kell, hogy mérgező is legyen.
  • Commandante #3
    "voltak olyan fogyasztók, akik tudatosan kerülték a kínai termékeke"

    olcsó húsnak híg a leve...

    China suxx
  • n0k0m #2
    Ezaz, hogy a cím nem PC játék, hanem Játék. Tehát minden játékkal (társas, sport, videó stb.) kapcsolatos jöhet ide, de én is mindig azthiszem, hogy videójátékról van szó :)
  • Cat 02 #1
    itt nem csak játékhírek vanank ??