Németh Szabolcs

Rage - az id Software legújabb fegyvere

A Quake 3 után John Carmack és társai, ha szép kimondani, ha nem, de eltűntek a térképről. Na jó ne legyünk szívtelenek, ezért maradjunk annyiban, hogy elhalványultak, szinte észrevehetetlenné váltak.

Néhány sikertelen próbálkozás után - a Doom3 és a Quake 4 sem hozta a hőn áhított áttörést - az id Software úgy döntött, hogy elfelejti a belső terek megjelenítésére írt Doom3 motort, és egy vele merőben ellentétes, a nagy terek gyors kiszámolására alkalmas alap fejlesztésébe kezd. A motort Tech 5-nek keresztelték el, és egy trailer már elénk tárta, hogy mire is képes az új gyermek. Most már azt is tudjuk, hogy a Rage, - amelyről azontúl, hogy egy poszt-apokaliptikus FPS lesz, semmit nem tudunk - ugyancsak erre a vázra épül majd.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fejlesztők a licencelésekből komoly pénzösszeget remélnek, ezért a Tech 5-öt Mactólkezdve egészen Xbox 360-ig mindenen elérhetővé teszik. A Rage körül egyelőre hatalmas a titkolózás, pedig az internetes sajtó már most nagyon várja a további morzsákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • archkoven #16
    Egyébként a grafika a videókban valóban lenyűgöző. Ez már szebb mint a valóság.
  • archkoven #15
    Már bocs balumann, de te nagyon sötét vagy. Honnan a fenéből tudná a játék, hogy te éppen mire akarsz fókuszálni? Az amiről beszélsz az csak valamiféle 3D-s megjelenítőn lenne lehetséges, 2D-ben megoldhatatlan.
  • Balumann #14
    Mondjuk ezt tényleg elég lenne megoldani
  • Balumann #13
    Tényleg, ez hiányzik a mai játékokból, hogy nem az látszódik tisztán ahova nézek. Ha elnézek egy korlát mellett, de korlát is bennevan, akkor a korlát is tisztán látszik, sőt még tisztábban mint a távoli ellenség.
    Érdekes, hogy dx10-es videókban, crysis -ben se látok ilyen effektet, csak szinte felesleges effekteket (most csak a grafikában nézve, tom hogy dx10 az fizikában is csinál dolgokat, környezetben).
  • feamatar #12
    én hallottam valami olyasmit hogy az AvP2 kapcsán a Monolith taláb összedob megint valami AvP gámát... de ez talán csak pletyka
  • CodeRed #11
    Inkább csinálnának a doom3 motorral egy ALIEN játékot.
  • m4G1c #10
    dof-effekt. mivel a téma többnyire közelebb van, mint a háttér, így kézenfekvő, hogy az előbbi van kiemelve. figyeld meg, hogy ami nagyon közel van, általában is homály. az, hogy az effektnek a játékokban van -e haszna, vagy sem, az más kérdés, elvégre honnan tudja a játék, hogy most hova nézek éppen... (nem biztos, hogy a célkeresztet is arra akarom rángatni, ami ugye az állítólagos nézőpontomat képviselni - flashpointban még oké a dolog)
    carmackék meg lassan feltalálhatnának már valami újat a játékiparban, mert az, hogy egyre-másra jönnek az új grafikai motorok, már tényleg túltelítődést von maga után. valami újat, mint anno az első fps-sel.
  • pepe792 #9
    Bocs hogy ennyiszer írok, de ezen a linken is vannak videók: http://media.ps3.gamespy.com/media/926/926418/vids_1.html
  • pepe792 #8
    amúgy meg azért homályos mert kézikamerás felvétel
  • pepe792 #7
    Itt megtalálhatod a videót : http://www.hardwired.hu/search.php?q=rage