MTI

Biometrikus grimasztanár

Az arc ellazítására és az arcizomzat erősítésére szolgáló számítógépes programot dolgozott ki a hordozható elektronikus videojátékok terén világviszonylatban élen álló Nintendo: az új eszközt csütörtökön mutatják be a nagyközönségnek.

A biometrikus azonosítási technikán alapuló játék az Oki japán elektronikai cég által kidolgozott arcmozgás-elemző technikán alapul. A grimaszoktató program a Nintendo két képernyős DS zsebszámítógépein lesz futtatható: hagyományos chipkártya és kameraegység tartozik hozzá. A DS egyik képernyőjén a programot oktató beszélő fej látható, amint utasításokat ad, a másikon pedig megjelenik a beszélő által leírt grimasz, azt kell utánozni: a gép kamerája ellenőrzi, hogy sikerül-e.

"Ha nem tornáztatjuk arcizmainkat, megjelenésünk fokozatosan romlik" - magyarázta el a legkomolyabb arckifejezéssel a játékot kiötlő Inudo Fumiko professzor. Az Otona no DS kao training - Arckifejezés-edzés felnőtteknek - című program igen komoly biometrikus mérésrendszert alkalmaz, amely számos emberi arc összehasonlításával ragadja meg közös vonásaikat.

A rendszernek számos alkalmazása lehetséges. Egy fotó alapján kiválasztható a betáplált más portrék közül az arc, amely a leginkább hasonlít rá. Egy mobiltelefonos felvétel alapján az is megállapítható, emlékeztet-e az illető valamelyik filmcsillagra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEOreg3 #4
    homlokommal kinyomok fél mázsát!
  • Petka #3
    gyúrunk vazze?
  • M0RN1NGST4R #2
    "Ha nem tornáztatjuk arcizmainkat, megjelenésünk fokozatosan romlik" azt hiszem ez minden dolog rákfenéje. Nem is tudom, hogy élhettük meg a 21. századot úgy, hogy az emberek nagy többsége eddig nem gyúrt arcra waze.
  • Turul1 #1
    rohanok megvenni...