Ötvös Tibor

Béke a Rockstar háza táján

Véget ért egy közel egy éves jogi herce-hurca. Bizonyára sokan tudják, hogy Jack Thompson feljelentette a Take Two-t. Az indok: a Manhunt 2 és a GTA IV.

Az egykori ügyvéd ugyanis megszállottan izgult a Rockstar játékaira és a káros hatásuk miatt beperelte kiadójukat, aki nem más, mint a T2. A cég azonban válaszlépésként szintén pert indított Thompson ellen, mégpedig az alkotmány első pontjában rögzített szólásszabadságra hivatkozván.


Béke és nyugalom a Rockstar városában

Tegnap véget ért a jogi csatározás, a két fél ugyanis végül peren kívül megegyezett egymással. Az egyezmény értelmében Jack Thompson ezentúl a Take Two-val csak annak ügyvédein keresztül konzultálhat (vagyis nincs tévés vádaskodás). Thompson többé nem indíthat bírósági eljárást a cég illetve annak divíziói ellen és nem vádolhatja törvénysértéssel a forgalmazót. Cserébe a kiadó visszavon minden feljelentést.

Röviden: Jack Thompson veszített! Ezentúl változtatnia kell a bevett "A Rockstar játéka miatt lőtte le a rendőrt/ölte meg társait/végzett barátjával..." frázisokon. Az ügyvéd nem nyilatkozott visszalépésről, ám a törvény szerint míg a kiadót csak pénzbüntetés érte volna egy esetleges vesztett per után, Thompson akár letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Randal #11
    Francokat kapott érte pénzt.
  • Cat 02 #10
    majd a GTA 4 ben XP
  • Zenty #9
    kurva sok pénzt kaphatot még +-ba jól csinálja a pénz szerzést.. most meg megy ms-hez bili papától herdálni...
  • Loverman #8
    háháhá megszopta
  • ldavid #7
    Szerintem még ezt sem neki sikerült felfognia hanem valaki segített neki és helyette intézte a dolgot hogy neki jó legyen.. xD


    Mellesleg ez a kép FAKE!
  • Csaba42 #6
    Nagyon örülök annak, hogy ez a kib*szott s*ggdugasz veszített, csak kár, hogy nem kapott letöltendő börtönbüntetést. Ott valszeg ő lett volna a rossz kislány
  • WinG #5
    szerintem meg kéne verni ezt az ürgét baseballütővel, aztán valami fegyverrel megsorozni a fejét.

    a gtában így láttam :X
  • sweech #4
    kb
  • Morden23 #3
    Thompson: Köszi szépen srácok, hogy megint benne lehettem a TV-ben. Most valószínűleg írok valami könyvet, esetleg nyilatkozom pár műsorban. Ti is rendben vagytok?

    Take Two: Persze, Jack! Megvolt az ingyenreklám, zeng tőlünk az internet, ez a dumád meg a bekattanó fiatalokról egyszerűen zseniális volt! Olyan eladási mutatóink lesznek, hogy az Exxon tőlünk fog kölcsön kérni!
  • gyuri12 #2
    najó,inkább vágjuk ketté egy láncfűrésszel,vagy törjük ki a nyakát egy fém rúddal,akkor újra beperelhetné a szelleme a t2-t...:)