MTI

Fosztogatják a World of Warcraft játékosait

A World of Warcraft online közösségi játék előfizetőinek játékon belüli virtuális vagyonát fosztogatják egyre gyakrabban a hackerek.

A feketepiacon a virtuális WoW-pénznek nagyon is valódi, dollárokban mérhető értéke van, ugyanis a lopott pénzt aztán specializált feketepiacokon más WoW-os játékosoknak adják el. Nemrég derült rá fény, hogy létezik a Windows-on belül egy biztonsági rés, amelyen keresztül a hackerek még könnyebben jutnak hozzá a féltve őrzött WoW-os belépési jelszóhoz, amelyet a játékosoknak minden alkalommal be kell gépelniük, mielőtt az online szerepjáték világába belépnek.

A Microsoft kiadott egy szoftveres javítást, hogy a biztonsági rést betömjék, ám a rossz programozás miatt az eddigi kár becslések szerint dollármilliókban mérhető, illetve rengeteg WoW-játékos számára megkeseríti a játékélményt, hiszen a hónapokon, vagy akár éveken át tartó szorgos gyűjtögetéssel megszerzett virtuális vagyon teljesen kárba vész. A játékot kiadó Blizzard cég ugyan megvizsgál minden egyes esetet és pótolja az elveszett tárgyakat, de a visszaélések lehetőségének elkerülésére hivatkozva az aranyat már nem szolgáltatja vissza.

Az adattolvajok után nyomozó cégek azt vizsgálták, hogy a virtuális bűnözők hogyan tudnak betörni számítógépekre, s arra a következtetésre jutottak, hogy a különböző honlapokra látogató felhasználók gépeire szivárog be észrevétlenül a titkos kód. Vannak olyan honlapok, amelyeket maguk a hackerek hoztak létre, ám másokat az üzemeltető tudta nélkül fertőztek meg.

A biztonsági szoftverekkel foglalkozó Symantec nyomozást folytatott az ügyben, és kiderítette, hogy a lopott WoW-jelszavak értéke ma már sokkal többet ér a feketepiacon, mint a lopott bankkártyáké. Ugyanis egy lelkes WoW-játékos akár több sikeres karakter birtokosa is lehet, ezért a tőle ellopott ritka tárgyak és a játékon belüli arany dollár akár többet is érhet, mint az a pénz, amelyet egy-egy bankkártyán tárolnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Soundmaker #47
    Szerintem meg mindkét oldal fejezze be mert meddő vita... Akinek nem inge nem veszi magára... Szinte minden nap tolom a játékot, órákat töltek el benne. Emellett mégis van időm elmenni lógni a haverokkal, beülni egy pizzára vagy csak dumálni egy jót. Vannak barátaim in-game akikkel klántalálkozókat szervezünk és nagyon jó bulik jönnek ki belőle, új emberekkel ismerkedem meg az ország minden tájáról. A játékban együtt küzdünk egy célért (mégha csak valami megfoghatatlan értelmetlen célkitűzésnek is tűnik külsősnek), de ez még mindig jobb mint szétcsúszni a discoban, elmenni macsakköveket felszedni és dobálni az embereket vele...

    Relatív a dolog.. beállítottságtól függ ki mit talál szórakoztatónak. Nekem az kocka aki 4 - 5 órát rushol codban, vagy más Fps-ben... Számomra azt jelenti a kocka szó hogy valaki túlságosan csak egyfajta szórakozásra épít az életben.

    A Wow egy kiváló közösségépítő játék... Aki nem próbálta.. fingja sincs róla milyen... és kíméljenek a szokásos sablon dumák hogy kipróbáltam és egy kalap szar mert csak ölöd a mobokat és kész... az élet level 70-en kezdődik. És amint egy jó klánba kerülsz.

    Mellesleg a drogos példa igen is helyt álló... azért messze sem annyi ember halt bele MMORPG-be mint drogba... Eyszerűen sok embert piszkál egy ilyen sikeres játék mert ami trenddé válik azt fikázni kell... De tuti bemegy majd a moziba a WOW filmet megnézni :)

    Szóval erről ennyit...

    u.i.: Jöhetnek ".. Na még egy WOW fan kocka duma" kezdetű mondatok... jól fogok szórakozni rajta
  • Indigo #46
    Az is kurvára unalmas, hogy mindig a drogozást meg a piálást állítjátok szembe a wowozással... Mert nyilván aki nem wowozik, az csakis egy aljas elvetemült drogos lehet... Más út nem is létezik... Ha szerinted is csak ez az egy alternatíva van, akkor te is egy istentelen nagy szánalmas kocka vagy...
  • zachi #45
    amúgy sonic1xx-nek k***vára igaza van mér mindíg a wow-osokat kell basztatni????én azt mondom hogy pistike vagy ki a faxom inkább wow-ozzon mint lejárjon azokkal drogozni,meg piálni meg tom is én mit csinálni!!!!!!ez egyközösségi szórakozás és mértékkel kellemes időtöltés minden korosztálynak...és nyugodtan bekussolhatnak már a kockázással mert k**vára unalmas...
  • zachi #44
    hhhúúúúúúúúúú


    nah ez jó nagy szívás
  • Komolytalan #43
    Pár tény, amivel szerintem sokan nincsenek tisztában:
    - WoW goldot jellemzően USAban veszik (elég megnézni az árakat, EU árak sokkal alacsonyabbak mint az USA árak, vagyis itt nagyobb a a gold farmerek kapacitása mint az igény oldal).
    - WoW goldot jellemzően top guildek veszik, nem pedig vérpistikék. WoW top guildben kizárólag 18+ játékosok játszanak, de van ahol 21+ a felvételi követelmény. Pl egy Nihilum felvételit megéri megnézni, akár IQ tesztnek is megfelelnek egyes részei (szójátékok vannak benne, stb).
    - WoW goldból jellemzően nem fegyvereket, páncélokat vesznek, hanem un. consumable cuccokat, amikkel időlegesen (15-120 percig) megemelhetik a karaktereik tulajdonságait. Már csak azért is mert top fegyverek, páncélok általában nem adhatóak át másik playernek.
    Arról van szó, hogy a top guildek azért küzdenek, hogy övék legyen 1-1 World (EU, USA, Hun, stb) first kill, vagyis világ, EU, USA, magyar viszonylatban ők nyomjanak le elsőre egy bosst. Mivel ezeket nem egyszerű lenyomni, és a felszerelés folyamatosan, de sokszor nem elég gyorsan fejlődik ahhoz hogy legépeljék őket, ezért a statjaikat felnyomják consumablekkal. Amik egy része minden egyes próba után (ami ált halállal végződik) elveszik, ami esténként 10-20 is lehet. Ekkora consumable mennyiséget összeszedni 10-12 óra, és aki ezt nem tudja vállalni (pl dolgozik WoW mellett (nem fordítva:-), az vesz goldot, és megveszi a consumablet más playerektől.
    A Blizz azt lépte ez ellen, hogy a köv patchben átírják az össz bosst, hogy annyira legyen nehéz, hogy consumablek nélkül is le lehessen gépelni őket. Emellett a consumablekat is gyengítik, ezenkívül limitálják azt, hogy hány féle lehet fenn egyszerre egy játékoson (eddig is volt limit, csak nagyon magas).
  • Atisz #42
    Ja es itt a lenyeg az utolso mondatban: a blizzardnak ERDEKE, hogy legyen feketepiac.

    Ez itt a lényeg. Helyesen: az összes mmorpg forgalmazónak érdeke, hogy legyen az adott játék virtuális fizetőeszközét árusító feketepiac.
  • sonic1xx #41
    jajaja, az összes wowos kocka, dagadt "vérpistike", akiknek a való élethez semmi közük. Nem baj, az a 8 millió ember nem hiányzik senkinek, hisz egytől egyik topák, nem koschwarz??? Én nem értem hogy a wowosakat miért kell így leírni. Most ha Jancsika hazamegy, kajál, tanul, tol egy óra wowot míg a többi haverja is végez a tanulással aztán mennek lógni vmerre, akkor jancsika egy KOCKA. Ezzel szemben Ferike egész nap cod2-őzik, vagy fifázik másnap meg leKoCKÁZZA Jancsikát, akkor ő a faxa gyerek nem??? Sztem ideje lenne leszállni a wow fikázóknak a játékosokról. Ennyi erővel lehetne a 2 milliárd cigist is csesztetni nem??? Én nem játszom az eredeti wowval, annyi pénzt nem ér meg, de ha éppen mogyorózna, vagy kényelmesen üldögélve akarok játszani, akkor fellépek egy tört serverre, azt kész. Persze ettől egyesek szerint egyből kocka lettem. De sztem meg azoknak kéne elkussolni, akik 10től hajnali 5ig wow fórumokat keresgélnek, hogy legyen mit osztani... Na de inkább abbahagyom, mert már ez is sok!
  • koschwarz #40
    mérnem tudom sajnálni ezt a sok kockát?
  • n0k0m #39
    http://gamestar.hu/kommentek.php?sid=27090 Kisertetiesen hasonlo a cikk.
  • Morden23 #38
    No offense, komám, de te minden jel szerint egy idiótával beszéltél :)

    Sok van belőlük.