SG.hu

Csütörtökön éjfélkor debütál itthon a PS3

A nagy várakozás végére érve - az európai premierrel egy időben - március 23-án hazánkban is bevezetésre kerül a Playstation 3.

A különleges alkalomnak megfelelően 00:00 órakor kinyit a Mammutban az 576 Kbyte szaküzlet, ahol nemcsak az előrendelt gépek vehetők át soron kívül, de további 40 konzol is új tulajdonosra talál - 165 000 Ft-os bruttó fogyasztói áron.

A várakozásoknak megfelelően pénteken a magyarországi boltokba kerül az első PS3 konzol szállítmány. Ennek kapcsán - rendhagyó módon - már éjféltől kinyit a Mammut bevásárlóközpontban található üzlet, ahol a több száz előrendelt gép a tervezett időponthoz képest korábban átvehető. Ám azoknak is érdemes résen lenniük, és ellátogatniuk a kiemelt szaküzletbe, akik lemaradtak az előrendelésről, ugyanis a cég közleménye szerint a helyszínen 40 PS3 még gazdára vár. A márkabolt a bevezetés alkalmából egyedi, sorszámozott pólóval is megajándékozza az első 50 legelkötelezettebb PlayStation rajongót.

A Sony a mai napon indította el azt az oldalát is, amely bemutatja a leendő PS3 tulajdonosoknak, mely PS2-es játékaikat használhatják az új európai PS3 hardvermodellen.

"Mérnökeink éjjel-nappal dolgoztak, és sikerült jelentős számú lejátszható PS2 terméket átadniuk az európai bemutatóra" - mondta David Reeves, az SCEE elnöke. "A jövőben firmware frissítéseinkkel még több játékkal szeretnénk a listát bővíteni, de mint már korábban is megfogalmaztuk, erőforrásainkat egyre inkább a kifejezetten PS3-ra tervezett új szolgáltatások és szórakozási lehetőségek fejlesztésére fogjuk koncentrálni, nem pedig a PS2-vel való kompatibilitás fejlesztésére."

Az új PS3 tulajdonosoknak telepíteniük kell a legújabb firmware-frissítést ahhoz, hogy a weboldalon felsorolt PS2 játékokat használhassák. A frissítés a konzol bevezetésétől, március 22-én éjféltől lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcsapo #26
    Isten ments hogy ebbe a véget nem érő vitához mégegyszer hozzászóljak, de utoljára még elmondnám a véleményem:
    Igazad van a Cell-t nem csak a PS-be tervezték, hanem mindenbe, aminek egy kicsit nagyobb számolási kapacitásra van szüksége. Arról nem tudok, hogy selejtes chip-eket tennének a PS-be, de a kedvedért utánanézek. Viszont az tény, hogy a cell 364 trillió lebegőpotot számol, míg egy Core2 csupán 164-et. Ezzel pl a Fold@Home egy egysége lefut a PS-en 9 óra alatt, amíg a Core2-n 2nap és 23 óra. Szeretném itt leszögezni, hogy ez egy kozol, ahol nem a hardver számít, hanem az, hogy azt mennyire jól tudják kihasználni. És valjuk be őszintén, egyelőre úgy néz ki hogy a Cell-ből többet ki lehet hozni, mint bármi másból jelen pillanatban.
    Én sem vagyok milliomos, és mégis úgy döntöttem, hogy nem kell az X360, viszont Wii-m lesz, PS3 mellett is. Kicsit várnom kell rájuk, de megéri. És pont azért mert nekem sem kellenek a PC-s cuccok. (persze ha nagyon vadulni akarok akkor felmegyek CSS-ozni, de ez más tészta).
    Az hogy mire van mennyi jó játék, az már más kérdés. Sajnos a Sony nem nagyon büszkélkedhet sok címmel, de istenem, tudsz olyan gépet mondani amihez a megjelenésekor meg tudtál volna venni 15-20 jó játékot? Én nem emlékszem. Most csak annyi tudok, hogy kijött egy új konzol, aminek a kipróbálása után úgy éreztem hogy: IGEN! Ezt meg kell vennem. Valahogy az X-es game-ek nem tudtak még megfogni... Meg egyébként is nekem nem kellenek az FPS meg az autóversenyes játékok.
    Abban viszont nagyon nem értek veled egyett, hogy attól nem lesz jó egy játék mert egyedi. Volt/van neked PS2-d? Csak mert ha ott egy game úgy kezdődik hogy "SCEE" akkor az rossz nem lehet. (ICO, GT, Shadow of the Colossus, Eye Toy... és még folytathatnám) Viszont ha tudsz mondani egy egyedi baromi jó alapötletű játékot az X360-ra akkor szólj, és megnézem. Lásd hogy megpróbálok nem ellenséges lenni az X-el.
    A Sony-t meg nem félteném! Gusztustalanul arrogáns marketingje van, és nem fogja hagyni hogy lenyomják. Meg fog tenni ezért mindent. De mint azt már írtam egyszer nem mi magyarok fogjuk eldönteni ezt a harcot a másolt lemezeinkel. Ugynis egy gépet a játékok fogják vinni. Azokra még sajnos várni kell, de egyelőre az X-en semmitől sem dobbant meg a szívem (amitől meg igen az meg multi lesz... ajánlom a gametrailers.com-ot! Vannak versus videók.
    Szóval kalandra fel, és vegyen mindeki olyan gépet amilyet akar. És mindenkinek jó játszást!
    UI.: Ha most lenne 200db game a PS3-ra akkor jobb lenne? Hánnyal tudsz egyszerre játszani?
  • Sanyix #25
    Igen levettek egy cell procit a polcról full komolyan gondolom. Miért mit gondoltál? A cellt külön a ps3-ra fejleszették?? :D hát nem. Szervergépekre fejlesztették. A ps3-hoz meg megkapja a sony a selejtes 1 működő PPU-s celleket.
    Nem mehetek el haverhoz ps3-mal játszani, mert egyik sem milliomos, így olyan konzolt vesznek, amit használni is lehet valamire, és van rá játék, tehát x360-at/wii-t. Mostanában hogy így kezd elegem lenni a bugos szar kiba nagy gépigényű sima pc játékokból (merthogy a szimeket azért még jól összerakják most is a kis célközönségnek köszönhetően, és ilyenek nincsenek is konzolon), ezért nem szimezésre rögtön egy x360 megvételén gondolkodtam el, mert van rá sok jó játék, ellentétben a ps3-al... az sem érdekel hogy nem egyedi, attól hogy egyedi egy játék, még jobb nem lesz.
  • adam first #24
    Jaj és milyen játékokról beszélsz amikor még 1db értelmes játék se létezik Ps3-ra,ami meg van az multiplatform[és azok is boxon néznek ki jobban].:I
    Kicsit gáz nem gondolod, vagy bocs én tudom rosszul a Resitance meg a Motorstrom mindetn aláz igaz??Meg a Ps3 már a rákot is gyógyítja....
    A Sony örülhet ha a fanboya megveszik a gépet.
  • cloud.strife #23
    Ezt ugye te se gondolod komolyan???!!!!

    Levettek egy Cell procit a polcról???????

    Nagyon rosszul gondolod, pont az X olyan konzol (mindíg az is volt) ami a grafikával játszik, semmi komoly (pár játékot leszámítva), tartalmas, egyedi, új hangvételű gamma, amiért érdemes igazán megvenni....

    De tényleg kár ezen vitázni, eccer menj el egy haverhez akinek van PS3-a, jácc pár játékkal, próbáld ki a funkcióit, utána lehet beszélgetni.
  • cloud.strife #22
    Ja, ez így minnnyá más..... LOL
  • adam first #21
    Erről beszélek.
  • Sanyix #20
    De pontosan ugyanúgy levettek alkatrészeket a polcról mint a x360-nál semmi különbség, de kár akármit is írni, mert aki a hardver és a grafika szerint dönt az már régen rossz.
  • lcsapo #19
    Mellesleg nem tudom mit vitázunk mert mi magyarok nagyon nem vagyunk piac a PS-nek... sajna... főleg a sok másolt lemezeinkkel. Bár én büszke vagyok rá, hogy inkább összekuporgatom a gyárira amit megbecsülök, de mindegy. Ehhez most nem kell hozzáfűzni, hogy - persze, miért ilyen drága - mert ez ugye nem a cégek hibája...
    Szóval nem mi fogjuk ezt eldönteni, hogy Ps meghal-e vagy sem...
  • cloud.strife #18
    Melyik szövegre gondolsz?
    Meg milyen piac alakul át??????????

    Nem értem.... :(
  • lcsapo #17
    Tényleg csak egy rövid megjegyzés mindenkinek:

    Ha megengedhetném (időben, és pénzben) akkor megvenném mind a X360-at is és a PS3-at is... de nem megy, és döntenem kell. Amellett hogy már sikerült kipróbálnom mind a kettőt (és ez nem vicc), a PS3-at választom. Méghozzá azért amit a Sony beletett... Ha kicsit utánaolvastok, akkor rájöhettek hogy nem csak alkatrészeket vettek le a polcról mint a vetélytársa (itt a Wii nem értendő bele, mert az teljesen más dimenzió), hanem alkottak bele. Isten ments, hogy bele menjek a részletekbe, de a cell, a hardveres fizikai törvények (víz, tűz, füst, fény és annak az anyagokkal való kölcsönhatása) mind azt eredményezik, hogy olyan hatásokat tud generálni amit a többiek nem tudnak... és ez lesz a lényeg, a hatás! Azt ne modnja nekem senki hogy 15 perc játék után (jó játék) észreveszi hogy 1600X1200-ben fut a game... mert nem. VIszon a többiek csak ezt tudják... majd ha az X-re is lesznek egyedi cuccok akkor szóljatok. Márpedig nem csak az MGS meg az FF lesz rá egyedi, de ha csak az lenne, már azért megérné.(A Home-ot, mint igazán egyedit már meg sem említem)
    A játékokról meg annyit, hogy mutassatok egy olyan céget aki 100 játékkal jött ki azonnal. Igaz nem emlékeszem hogy az X mennyivel indult, de azok is PC-s átiratok voltak. (Vagy megvették a Sega-tól)
    Úgyhogy igen is menni fog, és jó lesz... vagyis már jó!
    Szeretném megjegyezni hogy ez egy szubjektív vélemény, úgyhogy nem kell elküldeni a csá-ba.