Ötvös Tibor

Az EA Sports megveszi a 2K Sports-ot?

Veszélyben a Take-Two? A kiadóóriás a Wedbush Morgan Securities piacelemző cég szerint kissé túlköltekezett és ezzel a nemrég alapított 2K-részleg is veszélybe került.

Az elemzés szerint a céget egyedül a Grand Theft Auto-sorozat tartja a víz felszínén. Ez az egyetlen franchise, mely folyamatos bevételi forrást jelent a kiadónak. A többi részleg mind veszteséget termel. És itt jön a képbe a sportszekció.

A 2K Sports azzal a céllal jött létre, hogy megszorongassa az EA Sportsot. Ha ez nem is teljesedett be, azért az NBA és NHL játékok kellemes alternatívát kínáltak az EA Sports-ba belefáradt gamereknek. Igaz, a konkurencia megjelenésével az EA is összekapta magát.

Sajnos azonban a legújabb hírek szerint a 2K kiárusítja sportszekcióját, aminek megvételére épp az EA Sports a legesélyesebb. A pletykák szerint az 1 milliárd dollárt érő részleg maximum 200 millióért cserélhet gazdát.

Ezzel a lépéssel az EA Sports ismét egyeduralkodóvá válna a sportjátékok területén, a Take-Two pedig ideig-óráig ismét kihúzná.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Razgon #2
    A Take Two olyan licenszeken seggel, mint a Forma1, baseball. Kizárólagos a licenszük, de semmit sem fejlesztenek. Remélem hogy az EA megveszi őket. Hátha lesz új Forma1 játék.
  • bertino #1
    pff... azok az összegek