Németh Szabolcs

Licenceli az Unreal 3 motort a Sony

A S.O.E. bejelentette, hogy megvette az Epic Unreal 3-as motorját, amire építve a közeljövőben igen sok játékot meg fognak jelentetni.

Sejteni lehetett, hogy az Epic Unreal 3-as motorja sok cég figyelmét felkelti majd. Emlékezzünk csak vissza az ID-gurujának, John Carmacknak a szavaira: "A Quake 3 nem azért lett kasszasiker mert sokan megvették, hanem mert több tucat neves játékfejlesztő megvásárolta tőlünk a motort és ráépítette megjelenő játékát." Valami hasonlót vár az Epic az Unreal 3-tól is. A vásárló, azaz a Sony kommunikációs igazgatója részleteket nem árult el a tranzakcióval kapcsolatban valamint bejelentésnek vagy bármi konkrétumnak is a híján maradtunk.

Az összes információnk annyi, hogy a motort az óriásvállalat NextGen és PC-s fejlesztésekre is egyaránt fel kívánja használni.

A hivatalos oldal

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Praetor #5
    Majd kiderül, hogy miért licencelték a motort...
  • carville #4
    Méé szartak volna be?
    És ettől miért licenszelhetné bárki kedvezményesen/ingyen?
    Mellesleg aki nem tudná, a SOE az a Sony Online Entertainment rövidítése, ami a Sonynak csupán az MMO-kal foglalkozó ágazata, és attól hogy Ők megvették még nem jelenti azt hogy a Sony többi vállalata is használhatja.
  • psishock #3
    Szeeegény Szabi :D, látod hogy pangás van, de az emberünk legalább próbálkozik összehozni valahonnan valamit. Addig is értelmet adva, hogy legalább naponta lessünk el az oldalra.
    Majd csak eljön az ősz is. :)
  • bertino #2
    Az összes információnk annyi, hogy a motort az óriásvállalat NextGen és PC-s fejlesztésekre is egyaránt fel kívánja használni.

    ezzel írta le a legtöbb ujdonságot az író :)
  • irkab1rka #1
    APÁM MEKKORA ZSENIK.

    Ha a Sony azt mondja,hogy a PS3-hoz lehet license-elni kedvezményesen vagy ingyen, akkor mindenki ps3-ra fog fejleszteni. Szerintem az MS xbox részlegén beszartak, mikor megtudták a hirt.