Németh Szabolcs

Inhabited Island: The Earthling az Akellától

Az Akella nem egy híres játékkal lepett már meg minket. Most itt a következő próbálkozásuk az Inhabited Island: The Earthling, amelyet 2006 telén csomagolhatunk ki.

A Sztrugatszkij testvérek tollából származó könyvek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az orosz határokon belül és azon túl is. Nem véletlenül bízta meg az Akella őket legújabb játékuk, az Inhabited Island: The Earthling történetének megírásával. A program sztorija a fivérek egyik nagysikerű könyvének történéseit dolgozza fel.

Maksim Kammerer, az FSG (Free Search Group) egyik embere egy új és tisztább bolygó után kutatva talál rá Sarrakshonra, de hamar kiderül, hogy a frissen felfedezett környék nem felel meg az elvárásoknak. A bolygót az ottani civilizáció az elhúzódó nukleáris háborújával teljesen tönkretette. Az ökológiai egyensúly vészesen megingott és az emberek életkörülményei, életben maradási esélyei a nullához közelítenek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Kammerernek szerencsétlenségére nincs sok ideje ezen elmélkedni, mert a kissé balul sikerült leszállás (dokkolás) után rögtön börtönbe kerül és megindul az elkeseredett harc a legfontosabb eszményért, a szabadságért. A program a kaland és FPS-játékokra jellemző stílusjegyeket is felvonultat. A sztori tíz pörgős, izgalmas részre van felbontva, amelyek során összesen több mint száz helyszínt barangolhatunk be.

A hivatalos oldalon információkat találtunk arról is, hogy a játék alá a zenét egy igen híres páros adja majd, de az ő kilétüket egyelőre teljes homály fedi. A fotórealisztikus grafikai megjelenítést marketingszövegnek vesszük és nem is foglalkozunk vele túlságosan, hiszen láttunk már nem egy sokkal szebb játékot ebben a kategóriában. Az Inhabited Island: The Earthling megjelenéséig még egy párat aludnunk kell, hiszen az Akella csak ez év telére ígéri a játékot, amiből - mint tudjuk - könnyen 2007 eleje lehet.

A játék fejlesztőjének hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Marlosh #7
    "......az elhúzódó nukleáris háborújával.... "
    Hogy tud egy ilyen elhuzodni?
    "Az ökológiai egyensúly vészesen megingott és az emberek életkörülményei, életben maradási esélyei a nullához közelítenek."
    Nuklearis haboru utan/kozben ez nem annyira meglepo :D
  • Marlosh #6
    Vaksi:)
    " A program a kaland és FPS-játékokra jellemző stílusjegyeket is felvonultat."
  • SonicBoom #5
    Lehet, hogy én vagyok hülye, de valahogy nem derül ki a cikkből, hogy milyen stílusú a játék. A képek alapján RTS. Vagy nem?
  • Zsoltika 007 #4
    "A hivatalos oldalon információkat találtunk arról is, hogy a játék alá a zenét egy igen híres páros adja majd, de az ő kilétüket egyelőre teljes homály fedi."
    Ugye nem a Tatu?
  • juharfalvi #3
    "Sztrugackij"-t akartam írni.
  • juharfalvi #2
    A cikk néhány pontatlanságot tartalmaz. Először is "Sztrugatszkij"-fivérek, nem pedig "Strugatsky". Másodszor: egyikük már biztosan nem él. tehát az Akella nem kérhette fel a történet megírására (valószínűleg már régen megírt sztori apropóján készül a játék és semmi köze nem lesz hozzá). Harmadszor: a játék hivatalos oldalán (amit ez a cikk is megad) a hivatalos megjelenési dátum: 2007. Negyedszer: a játék grafikája csapnivaló... a fák pl. sík lapokból állnak... :-(
  • Zocsi #1
    Hát izzé... azért ez nem olyan szép... a történet érdekes. Végre valami nem annyira megszokott. Jó dolgokat lehne kihozni belőle, de ilyet rts-nek...hát...