Ötvös Tibor

Az Activisionnál a James Bond jogok

Hatalmas érvágás érte a világ egyik legnagyobb kiadóját. Az Electronic Arts ugyanis elvesztette a James Bond-jogokat, így a nagyot bukott From Russia with Love volt az utolsó játék az EA égisze alatt.

A lépés abszolút nem meglepő, hiszen utoljára az Everything or Nothing aratott sikert mind a boltokban, mind a kritikusok írásaiban, tehát az új ügynökhöz új kiadó is dukál. Ez pedig nem más, mint a második legnagyobb kiadó, az Activision, aki egészen 2014-ig rendelkezik a 007-es jogaival.


Az utolsó EA-Bond

Az első játék - természetesen - az új Bond-film, a Casino Royale feldolgozása lesz. Az Activision nyilatkozatában bejelentette, hogy szeretne egy, a franchisehoz méltó játékot készíteni. Az EA viszont eddig nem kommentálta az eseményeket.

A cégváltás azonban az igazi fanokat nem nyugtatta meg, hiszen az Activision tulajdonában olyan licencek vannak, mint a Pókember vagy az X-Men, ám eddig igen kevés, minőségileg is elfogadható játékot tudtak ezekből készíteni. Legutóbb például az X-Men: Wolverine's Revenge bukott gigantikusat és az eddigi eladási mutatók alapján ugyanez a sors vár az X-men: The Official Game-re is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • adam first #8
  Az lenne a legjobb ha a Rare fejlesztené.A goldeneye is N exkluzív volt,de legalább minőségi volt.Nem kellett csalódni sem a játékban sem a filmben.Amúgy igaz osztom a véleményedet Tomalak:"làttam màr az activision tol kituno és ocska jàtékokat is akàrcsak az EA tol." bármi lehetséges.
 • Tomalak #7
  Azis lehet hogy sokkal jobb jàtékokat fog csinàlni; làttam màr az activision tol kituno és ocska jàtékokat is akàrcsak az EA tol.

  De amugyis az activison csak kiadja a jàtékokat nem? Akkor meg még akàrki is fejlesztheti.
 • Balumann #6
  sajnálom, pedig jó játékot lehetett volna készíteni belőle, activision nem hiszem hogy képes olyan jó játékot csinálni mint amiket az EA csinál... :S (már a James Bond Nightfire is tetszett akkor amikor az kijött, akkor színvonalas játék volt sztem)
 • adam first #5
  Eddig egyetlen normális james bond játék készült ami olyannyira visszadata a film hangulatát hogy az valami hihetetlen.Egyszerűen imádom ezt a játékot és olyan szerencsém van hogy ráadásul a kedvenc james bond filmemből készült a játék,még most is szívesen leülök a játékelé játszani ez a játék pedig nem más mint a goldeneye 007 N64 exkluzív játék annyira hasonlit a játék a filmre hogy az valami félelmetes.
 • NEOreg3 #4
  "Az Activision nyilatkozatában bejelentette, hogy szeretne egy, a franchisehoz méltó játékot készíteni."

  ha ugyanazt a színvonalat fogják hozni, mint az EA, akkor elborítékolhatják a bukást
 • akyyy #3
  Activision-> Star Trek Elite Force, a voyagerből...messze az egyik legjobb star trek game :)
 • Princeman #2
  Hát ezek az adoptációk télleg nem a legjobbak, már csak arra leszek kíváncsi hogy fordítva hogy működik...---->Prince of Persia film
 • edios #1
  A filmből készült játékok nagyon kevés kivétellel mind minősíthetetlen okádékok. Ez mindig is így volt, ezek után se fog változni a helyzet valszeg:)